דלקת מפרקים בארץ זרה

teaptg

New member
דלקת מפרקים בארץ זרה

שלום ,
מראש אני מתנצלת על אורך ההודעה , אני מעט מבולבלת .
אני מתגוררת בתקופה האחרונה במדינה זרה , בשליחות . וקשה לי מאוד להבין לעומק את הרופאים המטפלים בי . הם לא דוברים אנגלית טובה במיוחד ואני לא דוברת היטב את השפה המקומית . לכן אני תקווה שתוכלו לעזור לי להבין מה בדיוק התהליך שמצפה לי.
קצת רקע רפואי - בת 29 . לפני כמה שנים הייתה לי דלקת מפרקים בברכיים , יש לי מה שמכונה ברכי X, . הדלקת טופלה במשך כחצי שנה . מאז הכאבים באו והלכו , אבל מכיוון והקפדתי על תזונה ומשקל גוף נמוך , הדלקת לא חזרה והכאבים היו נסבלים ולכן לא הרגשתי צורך לחפש טיפול רפואי (בתקופת הדלקת וגם לפניה היה דיבור על ניתוח אך אני סירבתי , חשבתי שיש לי זמן לזה ).
כמה חודשים אחרי הדלקת החלו סימנים של פיברומיאלגיה שאובחנה בארץ וטופלה במשך מספר חודשים בטיפול תרופתי , לאחר מכן הפסקתי את הטיפול והמשכתי בטיפולים אלטרנטיבים כמו שכבר ציינתי , דיאטה וכושר גופני .
לפני כחצי שנה חליתי בדלקת ריאות , בסיומה של הדלקת ריאות החלו כאבי פרקים (גב, ברכיים , קרסוליים , ירכיים , כתפיים ומרפקים ושורש כף היד ) וכאבי ראש, קשיון בעיקר בבוקר ועייפות מרובה (בפועל הייתי קמה משינה כאילו לא ישנתי כלל ומתקשה להירדם מכאבים ) . הרופא המקומי סבר שמדובר במחלת ליים , הבדיקות דם לא היו חד משמעיות , הוא התלבט האם להתחיל טיפול אנטיביוטי שיעיק עלי או לחכות חודש ולעשות את הבדיקות שוב . החלטנו יחד לחכות . בינתיים הכאבים טופלו בפאראצטמול , ללא הצלחה מרובה , אבל נעלמו מאליהם כעבור חודשיים .
לפני כחודשיים , שוב מחלה ויראלית כפי הנראה , ויחד איתה כאבי פרקים , הפעם נוספו גם מפרקי אצבעות הידיים והרגליים , אשר מראים סימנים של נפיחות ואדמומיות . כמו כן יש קרפיטציות בחלק מהמפרקים . הכאבים הפעם יותר קשים מהפעם הקודמת , במיוחד בגב ובברכיים וקשה לי ללכת , עם זאת קשה לי גם לשכב במיטה (כפי הנראה המזרון שלנו לא מתאים ), מיותר לציין שאני תמיד עייפה ,ויש חולשה מסויימת בידיים (אני רגילה להיות אדם חזק שמתאמן בחדר כושר ומרים משקולות , בשבועות האחרונים לא הצלחתי אפילו לפתוח צנצנת לבד או להחזיק בקבוק שתיה של ליטר וחצי יותר מכמה שניות מכיוון שהכאבים בשורש כף היד והאצבעות היו בלתי נסבלים ) .
יש לציין שבמקביל אני מקבלת טיפול אנטיביוטי של דוקסיסיקלין לאקנה (אך מבחינת הרופא זה משרת גם את הליים )

הרופא משפחה ביצע בדיקות דם נוספות אשר לא הראו נוגדנים לליים , כמו כן לא היו סימני דלקת . למרות זאת הוא הפנה אותי לראומטולוג המקומי . ממה שהצלחתי להבין ממנו הוא חושב שמדובר באיזשהו סוג של דלקת מפרקים , התחיל טיפול בנפרוקסן סודיום וכעבור שבוע אני מתחילה לחוש בהבדל .
הוא הפנה אותי לבצע בדיקות רנטגן אלא שכאן פעולה זו לוקחת המון זמן , נקבע לי תור לעוד כשבועיים עבור הרנטגן . כמו כן הוא רואה לשקף רק את הגב והמותניים . לא את יתר המפרקים . אני תוהה מדוע אבל לא הצלחתי להבין ממנו .
כמו כן , האם הצלחת הטיפול התרופתי מעיד שאכן מדובר בדלקת מפרקים ?
כמו כן , במידה וחלילה מדובר בRA האם קיים טיפול אשר לא מונע ממני להיכנס להריון (הרופא תדרך אותי כרגע להמנע ככל האפשר מהריון בשל הנפרוקסן ) . והאם ניתוח הברכיים עדיין עשוי להקל ,במידה ומדובר בדלקת מפרקים מערכתית כלשהי ?

המון שאלות , תודה על העזרה מראש.

RE

שלום רב,

אנסה לענות לשאלותייך לפי הסדר:
1.naproxen שייך לקבוצה של תרופות נוגדות דלקת. זה טיפול ראשוני מקובל לכאבי מפרקים. עצם הדבר שאת משתפרת תחת הטיפול הינו דבר חיובי. התגובה לטיפול מצביעה על דלקת פרקים אך לא על סוג הדלקת ולא על הגורמים לדלקת.
2. שבועיים זה זמן סביר לבצע צילום רנטגן. בדלקת חריפה הצילום לרוב תקין (לוקח זמן רב עד ששינויים במפרקים/עצמות באין לביטוי בצילום) ומבוצע כ-baseline.
3.ישנם טיפולים ב-RA שניתן להרות באופן בטוח ללא הפסקת הטיפול. לדוגמא - plaquenil.
4. מציעה להמתין על ניתוח ברכיים עד להשלמת הבירור של דלקת פרקים סיסטמית
רפואה שלמה!

למעלה