דלקת חניכיים לכלבה.

hecq

New member
דלקת חניכיים לכלבה.

היי, בעבר התייעצתי כאן לגבי דלקת החניכיים שנוצרה לכלבה הבוקסר שלי. באמת הייתה זו דלקת חניכיים, הלכתי לווטרינר שזיהה שזו דלקת בוודאות, והוא טיפל בכלבה. ברוב טיפשותי, לא ביררתי האם הטיפול נעשה עם צינור המגן על דרכי הנשימה, ייעצתם לי לעשות זאת בפורום, אבל אני הנחתי שהווטרינר יודע מה הוא עושה, ובוודאי שהוא ישתמש בכזה כדי שלא יכנסו כל מיני דברים לריאות של הכלבה. ובכן מאז שהכלבה שלי חזרה מטיפול היא נחנקת ומשתעלת בצורה נוראית!! זה קרה בדיוק מאז הטיפול וההבנה היחידה שלי היא שבאמת הווטרינר לא הגן על דרכי הנשימה, וריאות הכלבה התמלאו כל מיני דברים. אני לא יודע מה לעשות היא נחנקת בצורה נוראה. האם הווטרינר נהג בחוסר אחראיות והוא אחראי לשיעול? אשמח לשיטות טיפול בכלבה שנחנקת ומשתעלת כבר שבועיים. ולדעה האם מגיע לי פיצוי. תודה.

יש לי רעיון בשבילך

אולי בשלב ראשון תשאל את הוטרינר שלך איך הוא מבצע הרדמה, ואיך התבצעה ההרדמה של הכלבה שלך? ובשלב שני (אפילו במקביל) קח את הכלבה לבדיקה וטיפול. אני חושב שאתה קצת קופץ כאן עם הספקולציות של מה עשו ומה קרה, ובנית לעצמך תסריט מסויים שאני לא בטוח שהוא נכון. הסכנה במצבים כאלה היא שתגרם דלקת ריאות שאיפתית. זה לא מצב קל בכלל, ואם זה מה שקרה, אני חושב שהיית רואה סימנים קשים יותר. בכל אופן צריך לגשת לבדיקה כשיש שיעול כזה, אז זה גם יבדק. אפשרויות אחרות סבירות יותר בעיני הן 2: הכנסת הצינור עצמו ששומר על קנה הנשימה יכול לגרום לגירוי של הקנה. זה מאד שכיח שיש קצת שיעולים אחרי הרדמה כזאת, אבל שבועיים זה קצת מוגזם וזה אומר שהמצב הסתבך וצריך טיפול. אפשרות אחרת זה שהכלבה לרוע מזלה (ומזלך) חטפה שעלת באותה תקופה. אף אחד מהמקרים לא נראה לי כתסריט שמצדיק פיצוי כלשהו, אבל זה כבר בינך ובין הוטרינר שלך. אני מקוה שהכל יסתדר ויפתר והכלבה תחלים במהרה. לגבי טיפול לשיעולים - זה מאד תלוי מה הרקע וזה יוחלט כבר בבדיקה.

hecq

New member
תודה. מה התסמינים..

מה התסמינים של דלקת ריאות שאיפתית?

תסמינים לא קלים

ולרוב בלי טיפול לא שורדים שבועיים. שיעול קשה עם הפרשה, קשיי נשימה, מאמץ נשימתי קשה, חולשה וירידה בסיבולת, כאב, ירידה בתאבון, חום, ועוד.

hecq

New member
חוץ מהשיעול הכל בסדר

אז כנראה שהסיבה שונה, אלך לווטרינר לשאול על התהליך ולבדיקה של השיעול.. תודה.

למעלה