דלקת דרכי השתן בחתול

גן חיות

New member
דלקת דרכי השתן בחתול

טייגר שלנו בן 6.5 שנים. מסורס כמובן. אף פעם לא היה בחוץ. לפני כשנתיים, חלה בדלקת בדרכי השתן והיו קריסטלים. הוא טופל ואבל אוכל רפואי לכמה חודשים. שבוע חזר לאוכל רגיל והדלקת חזרה. הוא שוב טופל ואכל אוכל S/D במשך כחצי שנה. אז הווטרינר הסכים שאנסה לתת לו שוב אוכל רגיל, למרות שלא המליץ והזהיר שזה עלול להיות מסוכן. עברו שנתיים ואין בעיות. לפני כחודש - שוב דלקת בדרכי השתן. שוב אנטיביוטיקה ואוכל מיוחד. השבוע הוא פרץ למחסן האוכל הרגיל ואכל ואתמול כבר היה חולה. שוב קטתר וכו'. הווטרינר אומר שזאת דלקת חריפה ללא קריסטלים. הוא שקל ניתוח. אמר שאם יהיה שוב דלקת בזמן הקרוב שיצריך קטתר - יהיה צורך בניתוח. כיוון שהשעה היתה מאוחרת והיה עוד מקרה חירום בהמתנה - לא שאלתי את כל השאלות. מה בדיוק הקשר בין דלקת וניתוח?????? איך ניתוח ימנה חזרה על הדלקות.???? וכן, ברור לי שמעכשו לצמיתות הוא יאכל אוכל S/D.

for no one

New member
יש ניתוח שמזיזים את פתח השופכה

כי צינור השתן אצל הזכרים עם נטייה לדלקות חוזרות הוא לעתים צר מדי. לפי מה שהוט' שלי אומר - צריך לשקול כל מקרה לגופו, כי לא תמיד זה הפתרון האולטימטיבי. לגבי האוכל - בד"כ למניעת דלקות נותנים c/d ולא s/d. s/d ניתן בד"כ בזמן דלקת/חסימה. מתן s/d לאורך זמן עלול להחמיץ יותר מדי את השתן ולגרום לבעיות נוספות. פינוקי שלי סורס בגיל שנה, ואחרי כמה חודשים חטף את הדלקת הראשונה. מאז הוא אוכל קבוע c/d, כי כל שינוי באוכל (כולל ליורינרי של רויאל קאנין) מחזיר את הדלקת. כשהוא באמת מצליח לגנוב אוכל שאסור לו (אוכל של חתולי החצר, אוכל של החתולה ה-2, לחם, עוגיות) - אם הוא עובר כמות מסויימת אני יודעת שאנחנו כבר בדרך לביקור אצל הוט'. מחלה לא פשוטה, אנחנו מצמצים את הנזקים ע"י זה שאנחנו שומרים אוכל אסור במקום שהוא לא יוכל להגיע אליו, ולפחות פעם ביום עוקבים אחריו לחול, לוודא שהוא מצליח לעשות פיפי כמו שצריך (בלי לבכות, בלי לחפור יותר מדי, שהצבע והכמות נראים תקינים) - בקיצור הוא דואג לנו להרבה עבודה... אבל הבריאות שלו שווה הכל בהצלחה ורפואה שלמה!

אם הוא יעבור את הניתוח

אז לא בטוח שהוא יצטרך לאכול SD כל החיים אבל ההיפך יותר נכון - אם הוא יאכל SD ולאחר פתרון הבעיה CD (כמו שכתבה רעות) אז סביר שהוא לא יצטרך לעבור את הניתוח. וזה יותר נכון מכל הבחינות בניתוח למעשה מסירים את איבר המין של הזכר, ומחברים את החלק הרחב יותר של צינור השתן החוצה - כך נוצר פתח ניקוז רחב. היתרון - אין יותר חסימות. החסרון - מערכת רגישה יותר לזיהומים מה שגורם לפעמים לדלקות בדרכי השתן עד כדי זיהומים בכליות - וזה לא עניין פשוט. לכן אם לא חייבים - לא מנתחים.

למעלה