דלקת גרון כרונית

אופירA

New member
מנהל
דלקת גרון כרונית

במשך למעלה משנה אני סובלת מדלקות גרון חוזרות ונשנות כל שבוע שבועיים. (בת 45). לפעמים ההתפרצות חזקה עם כאבים חזקים וחום גבוה לכמה ימים, ולפעמים הכאב חלש, עם חום נמוך מתמשך (7.7), וכאבים בנחיריים בעת הנשימה. הכאבים מתרכזות בעיקר בצד הימני של הגרון והאף, מלווים בהפרשות בצבע כהה קבוע מהאף ומבית הבליעה. יש קושי בוויסות חום הגוף, ולפעמים אני צריכה לחמם את הבית מאוד. עליית החום הממושכת גורמת לי לחולשה רבה. בחורף המצב מחמיר וכרוני. בחורף שעבר קיבלתי 2 סוגי אנטיביוטיקה במשך 20 יום (בגלל זיהומים שחדרו לדרכי הנשימה), ללא הועיל. החורף הזה קיבלתי אנטיביוטיקה מסוג זינט 500 מ"ג במשך 10 ימים, אך הדלקת חזרה שבוע לאחר שחלפה. אני מטיילת בין רופאת המשפחה לרופאי א.א.ג, שאינם מוצאים פיתרון. משטח גרון מראה תוצאה שלילית. בדיקות דם נעשו, אך הרופאים לא מצאו בהן את הבעיה או הפיתרון. נבדקתי אצל אלרגולוג, ולא נמצאה סיבה. נבדקתי אצל רופאי ריאות, שלא מצאו סיבה או פיתרון. אני מקבלת משאף עקב אסטמה קלה. רופא הא.א.ג המומחה הורה לי לגרגר מי מלח + סודה לשתייה באופן אינטנסיבי. עד כה - ללא הועיל. (לפני 6 שנים היתה תופעה רצופה של כאבים בצד הימני של הגרון והאוזן והפרשות כהות מהאף במשך שנה, שהופיעה בצמוד לשימוש בתרופה טופמקס, וחלפה לחלוטין מיידית עם הפסקת השימוש בתרופה). האם יש עצה נגד בעיה זו, או כיוון רפואי נוסף שטרם נבדק? בתודה מראש.

דלקת גרון כרונית

לצערי קשה לי לשלוף אבחנה. בינתיים כדאי לעשות תרבית מהשקדים (לא רק משטח) אולי מדובר בחיידק אחר. אח"כ כדאי לחשוב על ביופסיה מהשקדים או כריתתם. אגב כדאי לעשות בדיקת וירוסים למחלת הנשיקה , CMV ו HIV.

אופירA

New member
מנהל
ד"ר, תודה רבה

אני אביא את הרעיונות הללו לרופאת המשפחה ו/או לא.א.ג. לא נראה לי שמדובר במחלת הנשיקה, אם זה נמשך זמן כל כך ארוך. פרט לעניין הזמן, התמונה קצת דומה.

saritamedi

New member
האם יש קשר בין CMV לבעיות בגרון?????????

תמר שלי בת שנה..משתעלת כבר כמה חודשים..לא עובר.אובחנה כחולה עם CMV...האם הגרון זה חלק מהבעיה?

למעלה