דלקת בשד

narniya

New member
דלקת בשד

היי, אובחנתי עם דלקת בשד והתחלתי אנטיביוטיקה. יש לי בת חודשיים יונקת מלא. האם כדאי בנוסף לשאוב מהשד? עד עכשיו לא שאבתי, בילדים קודמים כן ויש לי משאבה. "יודעות דבר" יעצו לי לשאוב מהשד המודלק, אך אני יודעת ששאיבה מגבירה את התפוקה, ולכן לא ברור לי אם כדאי. סיכום שאלות: 1. האם לשאוב מהשד המודלק? 2. האם לתת לה לינוק יותר מהשד המודלק או כרגיל? 3. האם יש דברים טבעיים שאפשר לקחת להקלה בנוסף? תודה.

1טלטלים

New member
דלקת בשד

היי, תרגישי טוב! לגבי שאלתך,כלל הוא לרוקן היטב את השד הרי סה"כ (את בטח יודעת) שגורם לדלקת זה חלב אשר יושב בשד ללא ניע. לכן,אם את לא בטוחה שתינוק ינק היטב ורוקן אותך(לעתים,שד מודלק גדוש ,בצקתי וזה די מקשה על תינוק היונק לרוקן אותו היטב,במיוחד אם מדובר בתינוק צעיר ) אפשר להוסיף שאיבה ,אל תצפי לכמויות (גם בגלל לא שלא שאבת מזמן וגם בגלל הדלקת),שוב מטרה שלך היא לרוקן טוב טוב את השד ,ניתן להניק עם הדגש לשד המודלק וכמובן לא להזניח את הבריא. שוב הכלל הוא :"Heat, Massage, Rest, Empty Breast"(לחמם,לעסות,לנוח,לרוקן את השדיים" לגבי נטילת אנתיביטויקה ~ מומלץ להוסיף לתזונה חיידקים פרוביוטיים (אסידופילוס),אפשר בכמוסות,אפשר יוגורטים עם תוספת... אנתי ' הורגת לא רק חיידקים רעים, אלא גם טובים . הרבה בריאות, תעדכני בהקדם~

narniya

New member
תודה!

תודה רבה על התשובה. הקטנה דוקא יונקת יפה וחזק, והשד לא בצקתי במיוחד. האמת היא שאני דיי מופתעת שיש דלקת, אבל יש כאבים כבר כמה ימים, הצטרף לזה חום גבוה ואדמומיות באזור הכואב בשד כך שזה דיי ברור. אם ארגיש גודש אז אשאוב. הזהירו אותי שהאנטיביוטיקה משנה את הטעם של החלב ושיכול להיות סרבנות הנקה, אך נראה לי שאני פשוט אתעקש. שוב תודה.

kanga

New member
נצל"ש

גם אני אובחנתי עם דלקת לפני יומיים, לוקחת אנטיביוטיקה ואסידופולוס ויש הקלה רבה. רופאת המשפחה אמרה לי לרוקן את השד (שאיבה ביד) אחרי כל הנקה, ותמיד התחיל הנקה מהצד המודלק על מנת שהקטנה תרוקן אותו כמיטב יכולתה. מאז הדלקת יש לי תחושה שהיא לא שבעה ממש בסוף ארוחה (כן מתנתקת לבד אם אני לא מנתקת אותה בשלב המוצץ שדי מציק לי כרגע) אבל דורשת ארוחות יותר צפופות. היתכן? האם יכול להיות שאכן טעם החלב השתנה ולכן היא יונקת פחות? האם האנטיביוטיקה גורמת לה להיות יותר עצבנית ולכן היא מתפנקת יותר?

למעלה