דלקת בשד?

• פותח הנושא shi2
  • פורסם בתאריך

shi2

New member
דלקת בשד?

שלום אסתר! שמי שרון, אני מיניקה את איתמר הנקה מלאה כמעט חצי שנה . ביום רביעי וחמישי הוא היה צמוד אליי וינק כמעט בלי הפסקה. ייחסתי זאת ל"קפיצת גדילה". אח"כ הרגשתי את השדיים מרוקנים לחלוטין.הוא גם היה מאד בכיין ואף לקחתי אותו לרופאה שלא מצאה כלום. ביום שישי הוא ינק כרגיל אבל עדיין היה חסר מנוחה ובכיין בעיקר בלילה. הנקתי אותו כל הלילה כשהוא לצידי ובעיקר משד ימין. בבוקר קמתי עם גוש כואב בצד שמאל ועכשיו זה טיפה אדום למרות שהכאב פחת. בנתיים החל כאב עז בשד ימין ושוב תחושה של גוש. אין לי חום . האם יתכן שזו דלקת? או שמא זה נובע מכך שאיתמר חזר לינוק כרגיל ויש לי יותר מדי חלב? בנוסף לכך, הוא מאד בכיין בלילה. תודה על התשובות ושבוע טוב...

YOu may have more milk than usual

because of the marathon feeding, and some ducts may have become plugged, which causes the pain and maybe fever. while you are feeding, try massaging the painful area, as if to release the milk. Warm compresses before feeds also help. If you have fever more than 38.5 for more than 24 hours, you may have to go to your doctor to get a prescription for antibiotics. In the meantime, rest, feed often, and feel better soon.​

justmom

New member
תרגום: ייתכן שיש לך יותר חלב מהרגיל

בגלל מרתון הההנקות, וייתכן שכמה צינוריות נסתמו, מה שגורם לכאב ואולי גם לחום. בעת ההנקה נסי לעסות את האזור הכואב, כאילו שאת מנסה לשחרר חלב. גם קומפרסים חמים לפני ההנקה עוזרים. אם חומך עולה מעל ל-38.5 למשך יותר מ-24 שעות, ייתכן שתצטרכי לפנות לרופאך ולקבל מרשם לאנטיביוטיקה. בינתיים נוחי, היניק לעיתים קרובות ותרגישי טוב מהר.

למעלה