דלקת בשד?

דלקת בשד?

בעקבות גודש אתמול התפתחה לי כנראה דלקת בשד. אין לי בנתיים חום גבוה אבל יש אדמומית בצד החיצוני של השד וכאב עז. כרגע אין גודש. האם אני צריכה ללכת לרופא בכל מקרה ולקבל אנטיביוטיקה או רק אם יש לי חום גבוה? כיצד ניתן להקל ולפתור את הבעיה. ניצן בת 7 חודשים, יונקת בערב ובלילה ומקבלת תחליף ביום. תודה

דיאנה1

New member
אם יש לך חום, אפילו נמוך,

יותר מ 24 שעות את צריכה לקבל אנטיביוטיקה. אבל הטיפול הכי חשוב בדלקת זה לרוקן את השד לעתים תכופות, אז להניק הרבה כשאת עם ניצן ולשאוב לעתים קרובות (ולזרוק את החלב, אלא את נותנת אותו מייד לניצן) אם את לא איתה. רצוי מאד גם לשתות הרבה ולנוח, אם זה אפשרי. (את אמאשלאביב שאני מכירה? אז ד"ש ו
מאוחר להולדת ניצן!)

ואת דיאנה שאני מכירה? ../images/Emo8.gif

אכן כן זו אני ותודה על התשובה. אני אלך למדוד חום. לשתות הרבה אפשרי, לנוח ממש לא. משאבה דוקא יש לי. ד"ש ונשיקות לכוכבים שלך שון ובר, מעולם לא שכחתי אתכם. אני מקווה שלא אשכח ואשלח לך מסר אישי ותמונות גם. אפשר? יש כתובת?

Plugged duct

yOU probably have a plugged duct. YOu should put warm compresses on the area before the feed, and massage the area while you are feeding. If you have more than 38.5 fever for more than 24 hours, then you should start taking antibiotics, but continue breastfeeding. The best treatment is to feed that baby often, and to change the position so that his chin faces the problematic area.​

דיאנה1

New member
תרגום: צינורית סתומה

מן הסתם יש לך צינורית חלב סתומה. את צריכה לשים קומפרסים חמים על האיזור לפני ההנקה, ולעסות את האיזור בזמן שאת מניקה. אם יש לך חום של יותר מ 38.5 במשך יותר מ 24 שעות, את צריכה להתחיל לקבל אנטיביוטיקה, אבל המשיכי להניק. הטיפול הטוב ביותר הוא להניק את התינוק לעתים קרובות, ולשנות תנוחה כך שהסנטר שלו פונה לאיזור הבעייתי.

תודה. אין לי חום בכלל, אבל כואב

אני אנסה לשאוב במשך היום, קומפרסים קצת קשה בזמן העבודה. ושוב, אין לי גודש ועדיין כואב, הכאב הוא מהחסימה/דלקת עצמה?

למעלה