דלקת בשד עם אבסס

דלקת בשד עם אבסס

שלום אסתר ילדתי לפני שישה שבועות ילד שני ואני מניקה לפני יומיים וחצי התחילה לי דלקת בשד ימין עם חום מקומי בשד וגם בגוף אני מטופלת עם אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום כולל נקסין שלוש פעמיים ביום להורדת כאב וחום, הרופאים טענו שאני יכולה להניק משד ימין ללא בעיה למרות הכאב האם זה בסדר כי אני אכן ממשיכה ובנוסף קשה נורא לשאוב משד זה המשאבה נסתמת. צבע הצואה של התינוק השתנה מחום חרדלי לירוק האם זה בגלל התרופות? מחר אני צריכה לעשות אולטרא סאונד שד אם אקבל אנטיביוקה דרך הווריד עלי לשואב ולזרוק או לשמור את החלב ?

חשוב להמשיך להיניק משד מודלק

במיוחד אם את לא יכולה לשאוב אותו, בגלל שאם לא תיניקי החלב שיצטבר יגרום לגודש וכאבים נוספים ויחריף את המצב של הדלקת. ריקון יעיל של השד יעזור לדלקת להירפא מהר יותר. הדלקת איננה בחלב עצמו אלא ברקמות שסביב הצינוריות. בקיצור - המידע שקיבלת מרופאייך נכון ומדוייק
לעתים אנטיביוטיקה משנה צבע הצואה של התינוק - אין עם זה בעיה. לגבי האנטיביוטיקה בוריד - בד"כ אין עם זה בעיה, רק שזה תלוי בסוג שתקבלי. צייני שאת מיניקה ושאת צריכה שיתנו לך תרופה שמתאימה למיניקות. כתבת גם על אבצס - האם גילו וניקזו אבצס מהשד? אני מקווה שתרגישי טוב במהרה!

דלקת שד

רוני תודה על התגובה והתשובה היום באולטרא סאונד יש רק דלקת ללא אבסס למזלי היה דיון ארוך מאוד על אישפוז אולם אני במעקב אני מקווה שיהיה שינוי במצבי וגם בכאבים. בד"כ כל בוקר אני שואבת משד אחד ומהשד השני אני מאכילה פעמיים עד שאני מגיעה לאיזון משניהם ואז מאכילה לפי תור היום כל מיני רופאים ודיעות פשוט שיגיעו אותי למה לשאוב הסברתי להם שהיום אני קרוב לחמש שעות מחוץ לבית דבר אחדדבר נוסף אני מכינה בנק של חלב אם שכאחזור לעבוד יהיה לו מה לאכול הם הציעו להפסיק לשאוב אני חולקת עליהם מה דעתך ? דבר נוסף שאשמח לדעת שיש ניהול הנקה נכון אם נעדרתי מהבית והתינוק אכל שלוש ארוחות אני צריכה לשאוב שלוש ארוחות משד אחד ומהשני להניק או לשאוב לסירוגין נכון זה לא מה שמייצר את הדלקת שלי?

בד"כ נהוג להמליץ

על הנקה משני הצדדים בכל האכלה, ולא רק אחד בכל פעם. אם שואבים, אז שואבים בנוסף למה שהינקת או במקום ארוחה שלמה אם לא הינקת כלל. בנוסף, אם את שואבת בבוקר ואח"כ יוצאת החוצה למשך כמה שעות בלי לשאוב או להיניק, זה עלול לגרום להתמלאות יתרה של השדיים וגודש, ובעקיפין לסתימות בשד ודלקת. לא כדאי להשאיר חלב בשד יותר מידי זמן בלי לרוקן - באופן מיידי זה גורם לגודש, ובטווח הרחוק יותר לירידה בכמויות החלב המיוצרות. בכל אופן, אני לא חושבת שהשאיבה היא הבעיה שלך ואני לא רואה איך הפסקת השאיבה יכולה לגרום לשיפור הבעיה... לגבי השאיבה - אם את לא מיניקה והתינוק מקבל בקבוק, שאבי את שני הצדדים. בהנקות בלי קשר לשאיבות, הציעי את שני הצדדים בכל הנקה (צד אחד עד שסיים, ואז מציעים את השני). אם את נעדרת לשלוש ארוחות שלמות ובזמן הזה לא שאבת - יכול להיות שזה בעצם מה שמוביל לדלקת כי את נותנת לשד להתמלא ולהתמלא ולהתמלא בלי הקלה. אם את יכולה לשאוב בעבודה זה עדיף משאיבות בבית, גם אם לא תוכלי לשאוב 3 פעמים במשך יום העבודה שלך. אם תצטרכי, תשלימי בבית בעוד שאיבה.

למעלה