דלקת בשד. הצילו!

חלילה! אצלי זה עבר אחרי יממה

ועוד קבלתי מוקיספן, שזה, לפי הספר, הכי לא מתאים לסוג הדלקת הזו. בשאר הפעמים (3 במספר
) לא היה לי חום והתגברתי על העניין ללא אנטיביוטיקה.

ההחלמה אצלי היתה מהירה.

כאבי תופת לפני כולל חום. מרגע שנלקחהה אנטיביוטיקה חלה הקלה משמעותית תוך 24 שעות.

טיפים

עיסויים של הגוש הכואב עם טראומיל קומפרסים עם עארק - לוקחים תחתונית / צמר גפן טובלים בעראק ומכנסים לשקית ניילון - שמים בחזיה - על הגוש האלכוהול מחמם את האזור. בזמן ההנקה להחזיק את השד וללחוץ חזק על הגוש, ולעסות תו"כ ההנקה, זה יכול לעזור להשתחרר. וטיפ נוסף ששמעתי ולא ניסיתי - למלא קערה במים חמימים, להוריד חולצה ולרכון מעל הקערה כך שהשד בתוך המים, הרעיון הוא שהמים החמים עוזרים לשחרור, וכוח המשיכה שעוזר לחלב לטפטף... תרגישי טוב

תודה על כל הטיפים. לפי מה שאתן כותבות

כבר עברתי את השלב של הלחכות. אחכה שהוא יחזור, הסבתא כבר כאן ונסע להבדק תודה על הטיפים הטובים. הולכת לחפש ערק...

קודם כל חיבוק

אם אני זוכרת נכון - עבר עליך הרבה בימים האחרונים. הרבה לחץ, הרבה דאגות. אם יש משהו שמשותף לכמעט כל מקרי הדלקת בשד - זה שהאמא היתה בתקופה לחוצה במיוחד. זה מתכון בטוח להתפתחות של דלקות... ממליצה לדאוג לניקוז טוב של השד - בסיום כל הנקה לשאוב או לסחוט ידנית היטב במשך כמה דקות - במקרה שמדובר בזיהום שמגיע ממקור חיצוני (כמו למשל - הפה של היונק שכבר אוכל מזון אחר, או חולה בעצמו) - אנו לא מעוניינים שחלב שהיה בצינוריות החלב ונספג חזרה יעביר גורמי זיהום חזרה לשד. הייתי לוקחת את היונק לבדיקה - אולי יש לו איזו דלקת גרון או משהו והוא מדביק אותך. לא יזיק לקחת אותו איתך היום למוקד, צריך לטפל. במקביל לאנטיביוטיקה, אין שום מניעה לקחת משככי כאבים אנטי דלקתיים כגון נורופן או אדויל, שיעזרו לך להרגיש טוב יותר וגם נלחמים ממש בדלקת. אם את צריכה עוד משהו - אני במייל [email protected] - אולי אוכל לעזור במייל או להפנות ליועצת הנקה טובה מהאיזור.

למעלה