דלקת בשד. הצילו!

דלקת בשד. הצילו!

אשמח לשמוע מנסיונה של מי שחוותה כבר יומיים עם גוש קשה, נפוח, אדום וכואב בצד אחד של השד. חום מעל 40, עולה ויורד, צמרמורות, כאבי ראש, כל החבילה. קיבלתי אוגמנטין שבנתיים לא משפיע (3 מנות). אחות הנקה אמרה שכדאי שיראה רופא נשים או כירורג שד. אני לא נוסעת בינתיים כי מיון נשים בקופה זה 40 דק' נסיעה מפה ואני עם גב תפוס נוסף על הכול... למי היה ויכולה לומר תוך כמה זמן האנטיבויקה השפיעה ואם היה לרופא הנשים או הכירורג תובנות נוספות תודה

לי היו פעמיים

עם הגדול והספקתי עוד פעם אחת בחודש וחצי של הנקה עם הקטן. בכל המקרים אצלי הספיקה אנטיביוטיקה בלבד. לכמה ימים קיבלת אנטיביוטיקה? נראה לי שיום אחד זה מעט מדי בשביל לראות ממש הבדל. אויש מסכנה, זה כזה סיוט

אויש את לא יודעת כמה סבלתי מזה

בהנקה של בר-כוח לפחות שש פעמים. אל קיבלתי אוגמטין (אלרגית לפנצילין), אז נתנו לי סוג אחר שכרגע לא זוכרת את השם, אבל לקח לפחות יומיים עד שהשפיע. אני זוכרת כמה זה נורא. מה שעוזר לעסות את המקום תחת מים (במקלחת) לסחוט המון ולתת לו לינוק כמה שיותר מהצד הזה (מודעת לכאבים אבל זה מה שעוזר) עוד משהו שעזר לי מאוד, תטבלי פד בוודקה ותניחי על המקום. אפילו תסתובבי עם זה קצת. מאוד עוזר. עוד עצה: אל תתקרבי למיון. הם יפנו אותך ישר למיון הרגיל. שעות על גבי שעות המתנה באולם מלא וירוסים נוראיים. בסוף יקחו לך דוגמית לבדיקה, עד התוצאה תאמיני לי כבר יחלוף. מה שכן לשטוף המון את המקום ובעיקר אחרי כל הנקה.

מיקסי10

New member
לכי להיבדק!

אחרי 24שעות אנטיביוטיקה אמורה להתחיל להשפיע. 3מנות זה יותר מזה... כמו שאני מכירה אותך את תחכי עד מחר רק בגלל שכבר מאוחר. אבל אם אין שיפור עד מחר לכי לראות רופא!

תודה לכולן. למה להבדק?

כי יש עוד מה לתת שלא נתנו לי או שיש איזו פרוצדורה פולשנית נוראית כדי להפטר מהגוש הזה? שואלת אותך כאחת שבטח יודעת
תודה

מיקסי10

New member
כי שתי האופציות אפשריות

אם אין השפעה אחרי יומיים טיפול כנראה שהאנט' לא מתאימה או לא מספיקה. אז חלילה לפני שזה מתפשט למעבר מדלקת בשד כדאי לטפל...

איך את תמיד מצליחה להפחיד אותי...

מה נראה לך עדיף? להתייבש עכשיו במיון נשים בקופ"ח או לחכות ללילה להגיע למיון הכללי בבי"ח? או ניון נשים בבי"ח?

מיקסי10

New member
לדעתי תשאלי בקופ"ח

לרפואה דחופה שם לא תמיד מחכים שעות... זה בטוח יותר טוב מלהגיע למיון...זה בטוח. (תפסה אותי במעלית בעבודה אמא מהגן שלכם...את חברה של...?? היא שאלה אותי... איזה עולם קטן
)

עכשיו סיקרנת אותי

סורי נעלמתי לעוד פאזה של חום, אקמול, הזעות... בחיי שעוד מעט יפטרו אותי על ימי מחלה

מיקסי10

New member
עכשיו התעוררתי...

הילדון ישן צהריים כבר 4 (!!!!)שעות אני צריכה לדאוג?

לדאוג? להיפך

ישן טוב 4 שעות, מה רע? הרי אין לו חום והוא מרגיש טוב, נכון? זה רק אומר שהחלב שלך מצויין לו
נכנסתי שוב להראות לסבתא את התמונות של הקטנים שלך. גם היא אומרת שהוא ממש דומה לך

אוגמנטין זו אנטיבויטקה מתאימה

גם צפורל, אך היא חלשה יותר ונשמע שהדלקת שלך די חמורה. אניחושבת שצריך איזה 24 שעות של אנטיביוטיקה לראות שיפור. לא הייתי מתמהמהת מבער לזה, כי את עלולה להכנס לסיפור של אנטיביוטקיה לוריד וכאלה. ממליצה כמו שכתבו לך להניק הרבה מהצד המודלק- כל הזמן לפנות את החלב מהשד, שלא יעמוד. החלמה מהירה (הייתי פעם אצל כירורג בגלל גוש שלא עבר, לא היו לו תובנות מעבר לעיסויים במים חמים. מיותר והוא היה אניטפאת מזעזע).

סו... רק שתדעי

בזכותך ורק בזכותך הצלחתי להפטר בזמנו מהדלקות רוב הפעמים לבד... הודתי אז ומודה גם היום.

למעלה