דלקת בצינורית חלב

The bacteria are not in the milk

don't forget that in the milk there are cells that destroy bacteria!! Usually a plugged duct is where there is some milk that is not moving. It starts to produce material that sends a message to your body's immune system and that causes you to have fever, and gives you a message to act. If you remove the milk or get it flowing, you won't even have an infection.........but rather inflammation. If you have fever for more than 24 hours, then infection is setting in and this is when you have to take antibiotic. There are no cases in teh literature of babies being infected when the mother has a breast infection. The only time we worry is when the mother has the infection on both sides........this could be streptococcus, and in that case it is not recommended to breastfeed the baby. Maybe Dr. Leibovitch could give you a better medical explanation.​
 
אנסה קצת להוסיף

קודם כל, העובדות נכונות - מומלץ להמשיך להניק משד דלוק, ולא נשקפת כל סכנה לתינוק. זה פורסם שוב החודש בכתב העת היוקרתי JAMA, ירחון ההסתדרות הרפואית האמריקאית. עכשיו ננסה להסביר - עיקר הדלקת נגרמת מחדירת חלב לרווח הבין תאי בשד, דבר הגורם ליצירת חומרים מעוררי דלקת, כלומר חומרים שגורמים להגברת זרימת הדם במקום, אודם וחום. זה למעשה מנגנון ההגנה של השד, והגוף בכלל. לא תמיד בעת דלקת יש בכלל חיידקים. כאשר ישנם חיידקים עיקר הזיהום הוא לא בתוך החלב אלא ברקמת השד בין אוניות החלב. נכון שלעיתים יש חיידקים בחלב, אך הסוג הנפוץ של חיידקים הגורמים לדלקת של השד הם חיידקים הגרים באופן טבעי על העור, וגורמים לבעיות רק כאשר יש כבר פגיעה ברקמה. הם אינם גורמים לבעיות במערכת העכול. מסיבה זאת תרבית של החלב לא תמיד עוזרת לגלות מה הגורם לדלקת. בכל מקרה, הגורם העיקרי לדקלת הוא חלב שלא יוצא מהשד ביעילות, דליפה לרקמות בין האוניות, ובהמשך התרבות חיידקים באזור שכבר נפגע. החלב עצמו לא מתקלקל. כאשר יש דלקת לא רצוי לשמור חלב שאוב, כי אז החיידקים יכולים להתרבות בו, ועלולים באמת להוות בעחה. ישנם מצבים נדירים של דלקת דו צדדית קשה, הנגרמת לרוב מחיידקים המצויים בבית חולים, ואז עלולה להיות בעיה לתינוק. במצבים אלה ההמלצה היא להמשיך להניק, תוך מעקב קפדני אחר התינוק, ולשקול לתת טיפול אנטיביותי גם לתינוק, אולי אפילו לפני שהוא מראה סימן לבעיה. זה כבר תלוי במקרה עצמו. אך כאמור, זה נדיר ביותר, ובכל המחקרים שנעשו לא נמצאה סכנה להמשך הנקה בזמן דלקת, ואין כל חילוקי דעות שזה הדבר המומלץ לעשות. כאשר מדובר בפגים קטנים מאד זה עשוי להיות שונה בגלל רגישות היתר שלהם, אך זה כבר מקרה יוצא דופן. אני מאד ממליצה להשיג את המאמר האחרון מה JAMA כדי להראות אותו לרופא שטוען אחרת. ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)
 

justmom

New member
תרגום: החיידקים אינם בחלב.

אל תשכחי שבחלב יש תאים ההורסים חייידקים! צינורית סתומה היא בדרך כלל מקום שבו יש חלב שאינו זז. היא מתחילה לייצר חומר המאותת למערכת החיסונית של גופך, וזה מה שגורם לך לפתח חום גבוה ומשדר לך להתחיל לפעול. אם תוציאי את החלב או תגרמי לו לזרום, אפילו לא תפתחי זיהום... אלא דלקת. אם יש לך חום למשך יותר מ-24 שעות, את מתחילה לפתח זיהום וזה השלב בו יש להתחיל לקחת אנטיביוטיקה. אין בספרות מקרים של תינוקות שלקו בזיהום כשלאם היה זיהום בשד. המקרה היחיד בו אנו דואגים הוא כשהאם לוקה בזיהום בשני הצדדים... זה עלול להיות סטרפטוקוקוס, ובמקרה זה לא מומלץ להיניק את התינוק. אולי דר' ליבוביץ' תוכל לתת לך הסבר רפואי טוב יותר.
 
דלקת בצינורית חלב

התעוררתי בלילה עם צמרמורות וגודש פתאומי בחלק מהחזה, כמו כן הוא נעשה אדום מאד. אחרי ילד שלישי והרבה שנות הנקה ידעתי שאני צריכה לעשות קומפרסים חמים ולהניק כמה שיותר מהשד הכואב. לא עזר, אחה"צ הלכתי לרופא היחיד שהסכים לקבל אותי והצליח להרגיז אותי- איתי כבר בן 10 חודשים, אז בשביל מה להמשיך להניק- תפסיקי מיד- כמובן שסרבתי וטענתי שלדעתי הוא טועה, אותו רופא אמר שאם אני רוצה להמשיך להניק אז הוא יתן לי מוקסיפן ושאני אקווה שזה יעזור כי זה עוזר רק ב-50% מהמקרים ושאם לא אז הוא יתן לי אוגמנטין והגיע הזמן שאני אפסיק להניק. בכל מקרה לדעתו אני לא צריכה להניק מהשד הדלוק כי אני עלולה להדביק את הילד בסטרפטוקוק שהתלבש לי על השד. אמרתי תודה והלכתי מעוצבנת. כמה שאני זוכרת מנסיון עבר שהיה לפני הרבה שנים המשכתי להניק משני הצדדים- תקנו אותי אם אני טועה, בנתיים אני מתעכבת עם המוקסיפן- אולי זה יעבור, למרות כאב הראש הקשה החזה הכואב והצמרמורות לפעמים. תודה
 
first of all, change your doctor

but only after you have given him this article. Moxypen is not the drug of choice for a breast inflammation, and of course there is no danger to the baby if you continue breastfeeding. Is this doctor on our staff in Lis? I hope not becuase if he is, he will have to deal with me tomorrow!!Our docs have had at least 2 lectures on the subject and should know better. One question: are you sleeping in a bra? If so that may be pressing on the ducts, and that may cause the problem. Keep breastfeeding, adn try to change the position so that the baby's chin is facing the plug. You might try laying the baby on his back on the bed, and breastfeed on all fours above him. Massage the area while you are feeding him.​
 

justmom

New member
תרגום: ראשית כל החליפי רופא,

אבל רק אחרי שתתני לו את המאמר הזה. מוקסיפן אינו התרופה המועדפת לדלקת בשד, וכמובן שאין כל סכנה לתינוק אם תמשיכי להיניק. האם הרופא הזה נמנה עם הסגל שלנו בליס? אני מקווה שלא, מפני שאם כן, מחר יהיה לו עסק איתי! הרופאים שלנו שמעו לפחות 2 הרצאות בנושא והם אמורים לדעת לא לנהוג כך. שאלה אחת: האם את ישנה בחזייה? אם כן, ייתכן שהחזייה לוחצת על הצינוריות, וייתכן שזה מה שגורם לבעיה. המשכי להיניק, ונסי לשנות תנוחה כך שסנטר התינוק מופנה מול הסתימה. את יכולה לנסות להשכיב את התינוק על גבו על המיטה, ולהיניק כשאת עומדת על ארבע מעליו. עסי את האזור במהלך ההנקה.
 
את כמובן צודקת לחלוטין, וגם אסתר

ואפילו הרופא שלך צודק - מוקסיפו די לא יעיל לדלקת של השד. אוגמנטין בהחלט מתאים, ואין כל מניעה לקחת אותו בהנקה. הוא עלול לגרום לך אי נוחות במערכת העיכול, ולכן אפשר לקחת צפורל, אם כי אוגמנטין אפשר לקחת פעמיים ביום, וצפורל 4 פעמים, וזה פחות נוח. כמובן להמשיך להניק משני הצדדים. אני אנסה גם להעביר לאסתר מאמר חדש לגמרי על דלקות שד, והיא תוכל להעביר אותו לפורום (אין לי מושג איך). בהצלחה ותרגישי טוב, ד"ר ליבוביץ מנהלת המרכז הרפואי להנקה, אודים (כרגע בשנת שבתון בחו"ל)
 

לאה_מ

New member
תרגום: יש לי שני מאמרים, אבל הם

גדולים מכדי לצרף אותם כאן. אם את רוצה מאמר קצר יותר מזה ששלחתי בעבר, כדי לתת לרופא שלך, שלחי לי אי-מייל ואשלח לך. [email protected]
 
למעלה