דלקת בעין ?

shai me

New member
דלקת בעין ?

לצ'יקו שלי יש ביום האחרון הפרשה קלה מעין אחת. ההפרשה בצבע צהוב ירקרק בכמות קטנה ויש לו קצת יובש מסביב לעין - בריס ומתחת לעין. בנוסף, העין קצת אדומה. לא נראה לי שזה מציק לו במיוחד ואני מנקה לו עם צמר גפן רטוב. השאלה - האם דחוף לקחת אותו לוטרינר או שזה משהו שצריך לעבור לבד, ואיך אני יכול לטפל בזה בבית ?

גן חיות

New member
אני מניחה שאנזף ע"י הווטרינרים

אבל כאשר חתול או כלב אצלי סובל מדלקת עיניים, אני מנקה לו עם תמצית תה ומורחת סינטומצין או טרהמצין. אם זה לא משתפר תוך יום-יומיים - הוא מגיע לווט.

נו נו נו לגן חיות

סתם - אין שום כוונה לנזוף בך. יש דברים שנכנסים תחת הקטגוריה "תרופות סבתא". הדעות לגביהם חלוקות, אבל הם לא מזיקים באופן עקרוני. התאור של גן חיות לטיפול הראשוני מתאים להגדרה הזאת, ולכן לא מפריע לי בכלל. לגבי העין - חתול או כלב? בן כמה? כשזה רק בעין אחת צריך לוודא שאין כיב או קוץ או משהו מקומי, וזו הסיבה שכן רצוי להגיע לבדיקה. עם זאת, יש כאלה שנוקטים בגישה של גן חיות לפני הגעה לבדיקה, וגם זה בסדר. מאד חשוב לא לתת משהו עם סטרואידים לפני בדיקה אצל וטרינר.

shai me

New member
מדובר בכלב בן שנה וחצי

חוץ מהצמר גפן במים אני לא מורח לו כלום, ומרושם שלי אין כלום בעין.

shai me

New member
כן !!! העין הבריאה.

ניסיתי את העצה של גן חיות (רק עם התה לא המישחות) וההפרשה נעלמה לאחר כיממה. כמובן שאם עד עכשיו זה לא היה עובר הייתי הולך לוטרינר. תודה רבה על ההתענינות

zooom360

New member
היי

לפני כשבוע לכלבה שלי היה נוזל לבן מהעין בעיקר בבוקר, אולי היא נדבקה ממני כי גם לי הייתה דלקת. עשינו לה קומפרסים עם גולדן סיל זה חומר טיבעי, וזה עבר לה תוך יומיים שלושה. וגם עשיתי לעצמי קומפרסים וזה עבר. כדאי לנסות.

למעלה