דלקת בלבלב

tuku3

New member
דלקת בלבלב

מדובר בחתול בן 12. סה"כ בריא, אך עם עבר קשה ומחלה אוטואימונית בחניכיים. מזה שבועיים אינו אוכל, בחלק מהסמן עם חום וצהבת. עד עכשיו הוא עבר בדיקות דם מקיפות (לא נמצא שום פתוגן), מקבל אינפוזיות, כדורים להגברת תיאבון, כיסוי אנטיביוטי נרחב, לפני יומיים הכניסו לו זונדה, והיום עבר החלפת דם כדי לנקות את הבילירובין. באולטרסאונד התגלה כבד שומני ודלקת בלבלב. למרות כל הטיפול, עדיין אין שיפור במצב והחתול הולך ודועך. יש משהו נוסף שניתן לעשות ? מה הסיכויים כאן ?

איפה הוא מטופל?

הסיבה שאני שואל היא לא כי אני חושב שהוא לא מטופל טוב, אלא כי יכול להיות שכדאי לנסות לקבל חוות דעת נוספת של מומחה לרפואה פנימית, כמו שהצעתי בתגובה המצורפת. בהצלחה

tuku3

New member
אצל צחי אייזנברג

כך שבנושא האולטרסאונד אני לא דואגת.. יש לך רעיון אולי מה עוד אפשר לעשות/לבדוק ? מה הסיכויים שלו ?

לא נשמע מעודד

אבל קשה לי להתייחס למצב כה מורכב דרך פורום את יכולה לשאול את צחי לגבי האפשרות של דעה נוספת או מה למעשה הוא מציע כהמשך טיפול. התסכול העיקרי הוא שהשילוב בין המחלות האלה לא מאפשר לטפל בצורה אידאלית באף אחת מהן, וזה לא פשוט. אני מקוה שהוא יתאושש בקרוב.

tuku3

New member
השיניים לא בטיפול

מאז שעקרו אותן יש שקט בגזרה הזו, והוא לא מקבל סטרואידים כבר שנים רבות. כרגע הוא מואכל כפוי בזונדה, ומקבל אנטיביוטיקה רחבה. נראה טוב יותר לאחר קבלת עירוי הדם. יש משהו נוסף שאפשר לעשות ? דיברנו גם עם וטרינרים אחרים, והם אמרו שזה מה שהם היו עושים. לאולטרסאונד במילא שולחים אליו בד"כ כמומחה. כרגע רק מחכים....

למעלה