דלקת בדרכי השתן

שמרית77

New member
דלקת בדרכי השתן

לפני כשבועיים סיימתיטיפול של דלקת בנרתיק ועכשיו שוב אובחנה אצלי דלקת בדרכי השתן שמתבטאת בכאבים לקראת הסוף של הטלת שתן. הרופא נתן לי אנטיביטיקה ואגיסטן. יש איזו שהיא תרופה אלטרנטיבית שאוכל להשתמש בה? שונאת לקחת אנטיביוטיקה

0 אור 0

New member
דלקת בדרכי השתן

הי, יש פתרון לדלקות בדרכי השתן, אך הוא מותנה במצב הדלקת: אם הרופא רשם לך את האנטיביוטיקה והאגיסטן רק על סמך הסימפטומים (כאילו: "טוב, אם יש לך כאבים בהטלת שתן אז או שזו דלקת או שהתפתחה פטריה כתוצאה מהטיפול הקודם, אז ניתן לה אנטיביוטיקה למקרה שזו דלקת וגם איגסטן למקרה שזו פטריה וכיסינו את כל המקרים - הללויה") אפשר לנסות קודם את הטיפול הטבעי, אבל אם יש לך כבר דלקת ממש, אז צריך קודם לסיים את האנטיביוטיקה על מנת שהדלקת לא תעבור לכליות ותגרום נזק שעלול גם להיות בלתי הפיך. קודם כל חשוב לטפל בהתאוששות מתוצאות הטיפול האנטיביוטי הקודם על ידי חידוש פלורת המעיים הטבעית, באמצעות פרוביוטיקה (בעברית - יוגורט טעים) ואסידופולוס למניעת השתרשות של חידקים בשלפוחית השתן שותים מיץ חמוציות - ברמה של כ 4 כוסות ליום + הרבה מים והליכה בהתאם לשירותים, בדרך כלל כמה ימים כאלו מונעים התפתחות של דלקת בדרכי השתן. במידה שאת סובלת מפטריה או שיש לך בעיה עם סוכר, אז כדאי להעדיף חמוציות בכמוסות ולא במיץ שמכיל סוכר. אם יש לך נטיה לדלקות חוזרות, אז השיטה הזו מונעת לחלוטין את הופעתן - כל פעם שמרגישים בסימנים הראשונים המקדימים את הדלקת מתחילים עם החמוציות והמים ומונעים את התפתחות הדלקת. לאחר שנפטרת מהסימפטומים בעזרת מה שכתבתי קודם, כדאי מאד להגיע למטפל ברפואה משלימה, לעבור אבחון ולהתחיל לטפל לעומק בגורמים לכך שקיבלת את הדלקות.

שמרית77

New member
דלקת בדרכי השתן

טרם התחלתי באנטיביוטיקה.הרופא אבחן על סמך הסתכלות.ללא בדיקת שתן.למרות שסיימתי טיפול לפני כשבועיים.היתה לי דלקת בנרתיק. וכעת בדרכי השתן.האם בכל זאת המלצתך רלוונטית? תודה

0 אור 0

New member
כן בהחלט

אם הרופא אבחן על סמך הסתכלות (על מה בדיוק?) , נתן לך גם אנטיביויטקה וגם אגיסטן ולא טרח לשלוח בדיקת שתן במקביל לתחילת האנטיביוטיקה, אז המלצתי היא כדלקמן: 1. לגשת לרופא אחר ולבקש לשלוח בדיקות שתן (כללית + תרבית + לשאול את הרופא איך בודקים פטריה , אני לא ממש שולטת באבחון קונבנציונלי) 2. במקביל, כבר היום להתחיל עם החמוציות ועם המים אם הבדיקות חוזרות עם תשובה של דלקת ו/או שעולה החום ו/או שיש דם בשתן להתייעץ עם הרופא (החדש) לגבי סוג האנטיביוטיקה המתאים. אני רוצה להבהיר כאן שבדרך כלל אני (או כל מטפל אחד בתחום הרפואה המשלימה) לא מתערבת בהחלטות של רופא, ובטח שלא על סמך התכתבות באינטרנט. כל החלטה להפסיק טיפול חייבת להיות מתואמת עם הרופא המטפל ובהסכמתו בלבד. אבל אם מה שכתבת פה מדויק, אז אני חושבת שצריך להחליף רופא - פשוט חוסר אחריות לתת אנטיביוטיקה, בלי אפילו לנסות לוודא על ידי בדיקה שזו באמת דלקת.

hal767

New member
דלקת בדרכי השתן היא בעיה זהומית

הגורם האמיתי לבעיה אינם החיידקים, בהם נלחמים הרופאים באמצעות אנטיביוטיקה, אלא גורם מזהם, המהווה קרקע להתפתחות החיידקים. מקורות הזהום במקרים כאלה, קשורים בעיקר לתזונה גרועה. בכל מקרה, כדי לטפל נכון יש ללמוד את המקרה מקרוב וביסודיות, ורק אז להתאים את דרך הטיפול. הריגת חיידקים באמצעות רעל אנטיביוטי, אינה תשובה לגורם האמיתי של הבעיה-הזהום. לכן בעיות זהומיות כגון אלה חוזרות מידי פעם למרות הטיפול האנטיביוטי, ובמידה רבה, בגללו. ניקוי הגוף מפסולת וזהומים ניתן לבצוע באמצעות תזונה טבעית אורגנית נכונה, המותאמת למקרה, כבסיס לשיטה. הדלקת אינה מחלה. היא סימפטום המעיד על מלחמתו של הגוף בזהום, כחלק מהריפוי העצמי שלו. אל אף העובדה שתהליך זה אינו נעים, הוא תהליך המצביע על עבודה נכונה של מערכת החיסונית של הגוף.

izackv

New member
בנוסף לכל מה שנכתב כאן...

לעיתים דלקות חוזרות בדרכי השתן מגיעות בעיקבות קיום יחסי מין. אם זה המקרה, מומלץ בתור מניעה לבעיה בכל פעם אחרי קיום יחסי מין לגשת לשרותים ולתת שתן ואחר כך להתקלח. מנסיון של אנשים שאני מכיר, פתר לפחות מספר דלקות חוזרות ונישנות ששום דבר אחר לא הצליח לפתור. בנוסף, ברגע שמתחילים להרגיש צריבה קלה - לשתות חמוציות ולהקפיד לשתות כמויות רבות של מים - כלומר לא להציף את הגוף ביותר נוזלים ממה שהוא יכול להתמודד איתו, אבל בהחלט לשתות יותר מהרגיל (ולפזר את השתייה על פני כל היום) הרבה פעמים זה יכול לעצור את הדלקת לפני התפתחות.

שמרית77

New member
דלקת בשתן

לגבי יחסי מין יתכן שאתה ממש צודק.אני מנהלת יחסי מין ביחידת דיור שאין בה שירותים.אז רק לאחר איזה 6 שעות אני נכנסת לשירותים להטיל שתן.הארת את עיני.תודה

harduf9

New member
אנטי אנטיביוטיקה

אחד הנושאים היותר מדוברים גם בין רופאים הוא היד הקלה על מרשמי האנטיביוטיקה. מעבר לכך ואולי אף גרוע יותר החוסר בטיפול מונע כגון אסידופילוס. ויוגורט מכיל ברב המקרים אסידופילוס שחיים בחלב ולא במעיים ואי לכך במידה ורובם היו חיים ביוגורט הם מתו בפגישה עם חומצת הקיבה שהופרשה על מנת לעכל את היוגורט. הטיפול הנכון יכלול טיפול מקומי, טיפול לחיזוק מערכת החיסון וניקוי הגוף והבנה למה הדלקת מופיעה דווקא בנרתיק או בשתן. למשל: סיבה אחת שניתן לחלק לשניים. כתבת שאת מקיימת יחסי מין במקום ללא שירותים וללא מקלחת, אז יתכן שהסיבה היא פיזית גרידא. אבל לא כל מי שמקיימת יחסי מין ולא מתקלחת אחרי מקבלת פטריות או דלקת. אז אולי העובדה שאת לא יכולה להתקלח מייד מפריע לך, וכשייש דלקת / פטריה אי אפשר לקיים יחסי מין וזה מונע ממך את ההרגשה הלא נעימה אחרי. אפשר לנסות להשתמש בקונדום ולראות אם התופעה עדיין חוזרת וכדאי שבן הזוג יבדק אולי הוא נשא ולא מודע לכך. בקיצור יש הרבה לבדוק לפני, אחרי ומסביב מרק לתת אנטיביוטיקה. בריאות שלמה גיא הרדוף

טשטושה

New member
בנוסף,

הייתי ממליצה לבחון את נושא שלפוחית השתן בתוך התבוננות המבקשת לגזור תובנה בקשר לעצמך מה היא השלפוחית, מה תפקידה, מדוע היא נקודה חלשה בגופך ואיך תוכלי לחזק אותה ואת מה שהיא מסמלת בתוך חייך רפואה שלימה,

הי שמרית

כמובן שהמלצתי הראשונה תהייה לגשת למטפל לאבחון מסודר כפי שהמליצו לא מעט לפניי... בנוסף, חשוב להבין כי יש צמחים המחליפים את האנטיביוטיקה ומותאמים לאדם, לסימפטום ולתמונה הכללית שמתקבלת לאחר אבחון - כאן אני חולקת על אור
שטענה כי יש לסיים את הטיפול עם אנטיביוטיקה מחשש שהדלקת תעלה לכליות. בטיפול בצמחי מרפא תוכלי לקבל (לאחר אבחון מקיף כמובן) פורמולה לטיפול במצב האקוטי, הנחיות תזונה והנחיות כלליות נוספות על פי הצורך (לשמל מתן שתן לאחר קיום יחסי מין כפי שציינו בפניך) ולאחר סיום הטיפול האקוטי ניתן יהיה להתאים לך פורמולה לחיזוק - על פי הצורך כמובן. מסכימה עם רוב הדברים שנכתבו כאן לפניי וממליצה לך דווקא במיקרה זה לגשת להרבליסט או לנטורופט שמבין טוב את עולם הצמחים. תרגישי טוב,
הילה

למעלה