דלקת בדרכי השתן...

דלקת בדרכי השתן...

שלום, לראשונה בחיי, מסיבות שאינן נהירות לי לחלוטין, חטפתי דלקת בדרכי השתן... ההתדרדרות היתה מהירה מאד- בלי להכנס לפרטים, ממצב בריאותי טוב למצב בריאותי מפחיד למדי תוך שעות ספורות. שמעתי שישנם טיפולים אלטרנטיביים לדלקות כאלו, כל מיני מיץ חמוציות וכאלו, ומכיוון שלפני כשבועיים לקחתי אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת רצינית אחרת שהיתה לי (לא קשורה לדלקת הזו...), ובמינון גבוה במיוחד (אוגמנטין, 2X875 מ"ג ביום) אני ממש לא ששה לקחת אנטיביוטיקה שוב עכשיו... מישהו יודע מה אני יכולה לעשות כדי להמנע מהטיפול האנטיביוטי הזה, בטווח המיידי? תודה.

מאיר72

New member
טיפול

חולמת שלום, ניתן להעזר ברפואה המשלימה על גווניה לטיפול בבעיה זו (אני משוחד לרפואה הסינית), מה שחשוב לבנתים זה להרבות בשתיה. מצורפת כתבה על דלקת בדרכי השתן בראי הרפואה הסינית. רפואה שלמה.

יש קשר

בין המחלה הרצינית הקודמת והנוכחית. הקשר ברור ומעיד על ירידה במערכת החיסון שלך. לכן טיפול מקומי בדלקת הנוכחית לא מספיק וכדאי לך לחשוב על טיפול מקיף יותר. אני משוחדת להומאופתיה..... ובענין טיפול מקומי-פשוט לשתות, לשתות, לשתות-עד שזה עובר כל טוב עירית

אנטיביוטיקה

תמיד כשלוקחים, אם בכלל, אנטיביוטיקה- צריך לקחת פרוביוטיקה. חלק גדול מהרופאים אפילו כבר ממליץ על זה. אנטי- נגד ביו- חי- האנטיביוטיקה פשוט הורגת. היא לא מחפשת חיידקים, אלא משפיעה על מה שיש. במערכת העיכול קיימים מגוון חיידקים- חלקם מועיל לנו, וחלקם לא. יש איזון בינהם, האחד מגביל את התפתחות השני. בעיקר ה"טובים" את ה"רעים". האנטיביוטיקה מפרה את האיזון, מה שמאפשר לחיידקים "רעים" לשגשג, ולהתפתח גם במערכות אחרות- אם אין מי שיעצור אותם- כלומר אותם חיידקים "טובים" (מה שיוצר בעיות עיכול, דלקות וגינליות, חולשה חיסונית, דלקות בדרכי השתן ועוד...). פרוביוטיקה היא בעצם תוספת חיידקים טובים, שעוזרים לשמור על האיזון. חמוציות הופכות את השתן לחומצי יותר, ובכך יוצרות תנאים שלא מתאימים להתפתחות של חיידקים בדרכי השתן. גם ויטמין C חומצי עושה את זה. שתיה של נוזלים רבים יוצרת, באופן הגיוני... שתן רב יותר, והרחקה של חיידקים- דבר המונע מהם להתפתח בדרכי השתן. מעבר לכך מומלץ לגשת לייעוץ (וכאן אני זה שבעד הנטורופתיה), כדי לטפל בצורה מעמיקה יותר בהופעת הדלקות, כדי לדעת איך אפשר למנוע אותן. בהצלחה!

0 אור 0

New member
והתשובה שלי

חמוציות ושתיה מרובה הן דרכים למנוע את התפתחות הדלקת בתחילתה, והן יעילות מאד - מכירה נשים שסבלו מדלקות חוזרות ונשנות במשך שנים - ועכשיו שנים אין להן ולו דלקת אחת בזכות הקסם של החמוציות. אבל אם את כבר במצב אקוטי של חום ו/או דם בשתן ו/או כאבים עזים, אז כן חשוב לקחת את האנטיביוטיקה שרשם לך הרופא לאחר האבחנה. הסיבה לכך היא שלקת שהוזנחה בדרכי השתן עלולה לעלות לכליות ולגרום שם נזק בלתי הפיך. במקביל ומיד לאחר סיום האנטיביוטיקה, כדאי לקחת פרוביוטיקה כדי לסייע לגוף להתאושש מהנזק של האנטיביוטיקה עצמה. לאחר הפרידה מהמצב האקוטי , בין אם בעזרת החמוציות ובין אם בעזרת האנטיביוטיקה זה הזמן לטפל באמת בגורם האמיתי לבעיה - וזאת תוכלי לעשות באמצעות טיפול ברפואה משלימה (באיזו שיטה שאת מתחברת אליה)

תודה לכולם...

אני כנראה אלך מחר למרפא ברפואה סינית, לבדוק את הסיבה להיחלשות של מערכת החיסון, ולנסות למצוא פתרון כולל יותר לבעיה. בינתיים באמת ניגשתי לקחת אנטיביוטיקה, כיוון שאכן מדובר בדם בשתן ובחום גבוה... בריאות לכולם, ותודה.

hal767

New member
דלקת בדרכי השתן

ברוב המקרים מדובר בבעיה זהומית. טיהור הגוף מהזהום יהווה דרך ריפוי לבעיה. גורמי הבעיה הם בעיקר מתזונה לא נכונה, תוספי מזון ותרופות לסוגייהן. הדרך הטבעונית ההייג'יניסטית נעזרת בשיטות תזונתיות כדי לאפשר לגוף לנקות את עצמו. בכך נעשה טיפול שורש לבעיה. כל עוד גורם הבעיה קיים, גם הבעיה קיימת. טיפול סימפטומטי בתרופות כמו אנטיביוטיקה או שימוש במיץ חמוציות, שתייה מרובה [ואגב, שתיית יתר, מזיקה] וכד', לא שייך לטיפול שורש בגורם הבעיה. שיטות אלה, המתעלמות מגורמי הבעיה, מביאות לעיתים קרובות לכך שהבעיה חוזרת שוב ושוב. בטווח ארוך זה עלול להוביל לנזק בדרכי השתן.

למעלה