דלקת בדרכי הנשימה

דלקת בדרכי הנשימה

היי אשמח לייעוץ בנושא.
הכלב שלי בן כשנתיים לברדור מעורב שוקל כ 30 ק''ג. התחיל לפני יומיים להשמיע מידיי פעם מין קולות שהם קצת כמו היחנקות וקצת כמו שיעול. מידיי פעם גם היה מנסה להקיא כאילו משהו תקוע ולא היה יוצא כלום חוץ מקצת נוזל.
היום היה אצל הוטרינר והוא לאחר מישוש אמר שש לו בלוטות נפוחות מדד חום והסתכל בגרון ואמר כי מדובר בדלקת בדרכי הנשימה וכי יש להמנע מריצות ופעילות הגורמת לנשימה מואצת ולא להתרועע עם כלבים אחרים כדי לא להדביק. ונתן לנו 10 כדורים לתת לו כל יום כדור 1.

רציתי לדעת האם זאת הדרך המקובלת לדעת שמדובר בדלקת כזאת?
לא צריך לעשות עוד איזה בדיקה מעבר לכך? איך הוא יודע שזה לא איזה חפץ זר שתקוע או לחילופין משהו שפצע אותו מבפנים?

תודה מראש,

לי-אור
 
נשמע בסדר

נכון שהכל יכול להיות, אבל מאוד הגיוני שמה שהרופא מצא זה מה שיש. מדובר בדלקות נפוצות מאוד, ויש הרבה הגיון במתן טיפול מתאים לפני שמתקדמים לאבחונים מורכבים יותר של בעיות פחות נפוצות
אם תוך 5-7 ימים אין שיפור כדאי כמובן לחזור לרופא
אסף
 

sapirdvm

New member
'תקוע לכלב שלי משהו בגרון'

זאת התלונה הכי נפוצה כשכלב מפתח שעלת/דלקת גרון.
שמח לשמוע שיש לך וטרינר מיומן שלא מכניס אותך להוצאות מיותרות כמו על צילומי רנטגן ומספיק בטוח בעצמו להגיע לאבחנה מנסיונו ומהסימנים הקליניים.
אני הייתי נשאר אצלו
 
למעלה