דלקת בגיד

דלקת בגיד

לפני כמה שנים נמצא שיש לי דלקת בגיד בשורש כף היד, שגרמה לכאבים. עשיתי קצת פיזותרפיה שלא ממש עזרה, הלכתי תקופה מסוימת עם תחבושת אלסטית כדי להוריד עומס מהיד, ובשלב מסוים הכאב עבר, והיה חוזר רק במקרים של מאמץ יוצא דופן של היד או בשינויים של מזג האוויר. לאחרונה, ככל הנראה מעומס רב על היד כתוצאה מעבודה רבה על מחשב (אני עובדת כקלדנית) הכאב חזר לסירוגין, ובימים האחרונים, אחרי שנשענתי על היד פעם אחת כדי להתרומת מהמיטה, הכאב הפך להיות כמעט קבוע. נאמר לי שדיקור סיני יכול לעזור במקרה כזה, ורציתי לדעת האם יש אופציות נוספות, ומה בעצם עלי לחפש. תודה רבה על תשובותיכם

SideKick

New member
עליך לחפש...

דרך שתעזור לך להתגבר על הדלקת הנוכחית ותאפשר לך ללמוד מה לעשות כדי שהדלקת לא תחזור בעתיד. פשוט, נכון
ובכן, דרכים רבות בגישה המשלימה יכולות לעזור בחלק הראשון של התשובה (להתגבר על הדלקת הנוכחית). דיקור הוא מצוין, סוגים שונים של עיסוי, לחיצות, הומיאופתיה, קינסיולוגיה, ובטח יש עוד. החלק השני של התשובה הוא המשמעותי יותר, שכן שם עליך לגשת לדרך שתלמד אותך לשנות משהו בחייך, כך שהדלקת לא תחזור יותר בעתיד. אני הייתי ממליצה על גישה תנועתית, שבה יינתן דגש על הדרך שבה את יושבת, זזה, קמה, הולכת ומשתמשת ביד שלך (ובכל גופך) גם בשאר חלקי היום, ולא רק כשאת ליד המחשב. זה בגדול. באופן מיידי יותר יש שפע של תרגילים שאת יכולה ליישם ולהכניס לחייך, כדי לפזר ולהרחיק עומס מעל המפרק שנושא בכל כך הרבה מאמץ. גם לכך תזדקקי לעזרה של מישהו מבין, כדי שלא תעשי תרגילים שיפגעו במרפק או בכתף למשל, שגם בהם מן הסתם יש לך פגיעה הולכת ומצטברת. בהצלחה

eyal gaash

New member
ניתן לטפל

גינגונית שלום, מניסיון עם מספר מקרים דומים אני יכול להמליץ לך על סידרה של טיפולי שיאצו עם טיפול מקומי בשמנים ארומטיים. הבעיה העיקרית בטיפול היא המלחמה בהדרדרות שקוראת באופן טיבעי מעצם השימוש ביד. אי אפשר לדרוש ממך לא להשתמש ביד במשך כל תקופת הטיפול. כך יש מצב שצריך שהטיפול יעזור בקצב מהיר יותר ממה ש"מתקלקל" מעצם השימוש ביד. לכן יש צורך להכנס לסדרת טיפולים רציפה עד שהבעיה חולפת. כמו כן, במהלך תקופת הטיפול כדאי ללכת עם התחבושת האלסטית שקצת מקבעת את היד, או אפילו לקבע באופן קשיח יותר. בהצלחה, איל

למעלה