דלקת בגידים

limor32

New member
דלקת בגידים

נותחתי עקב פ ציעה ב - RADIAL PALSY. בניתוח השני שעברתי העצב הרדיאלי שהיה לחוץ בשני מקומות שוחרר. הוצאת פלטה בשלמותה. השארת בורג אחד עקב מיקומו. לפני כחודש חזרתי לעבודתי כקופאית. אני סובלת מכאבים בכתף ימין וכן במרפק ימין. הייתי אצל האורתופד שניתח אותי ולטענתו קיימת עדות ל - RADIAL PALSY וכן עדות ל - DROP HAND. ברצוני לברר מהם 2 המינוחים הללו. כמו - כן, האורתופד חושד שהכאבים נובעים מדלקת בגידים. מה ניתן לעשות כדי לאמת או לשלול את החשד הזה? המלצתו היתה: רכישת תומך פעיל לשורש כף היד עם סיליקון SRABIL AIR. ברצוני לברר איך זה אמור לעזור לי בחיי היומיום בכלל ובעבודה בפרט?

rafagav

New member
לגבי המינוחים - חפשי בגוגל!!

שם תקבלי מידע מקיף!! לגבי היד - אולי יש בעיה של טריגר פוינט, שלוחצת ומחלישה את השרירים. נסי למשש את סביבות הכתף. אם תגלי מעין כפתןר / אטריית מקרוני 1/2 מבושלת - עיברי מעליה כ - 10 פעמים, בדרגת לחץ של 7 מ - 10. נוחי כשעתיים ובצעי שוב. סוכוי טוב, שכעבור יומיים של ביצוע חוזר של התרגיל תחושי טוב יותר!!

לימור האם בוצעה בדיקת EMG?

כיצד קבע הרופא שחזר התפס והלחץ על העצב? בכדי לקבוע האם קיימת דלקת בגידים מספיקה בדיקת us פשוטה כמו כן את מתארת מצב של drop hand שמשמעותו שאין לך יכולת להרים את כף היד ללא תמיכה אז סביר מאוד להניח שיש אטרופיה(דלדול) שרירית ,מה עם בעיות תחושה? האם קיבלת טיפול והדרכה מפיזיותרפיסט או מריפוי בעיסוק? יש הרבה מה לבדוק ולשאול עד שמגיעים להבחנה. בהצלחה בהמשך הבירורים.

limor32

New member
ראשית תודה על המענה

שנית, הכאבים החלו כמה ימים לאחר שובי לעבודה כקופאית. לטענת הפיזיוטרפיסטים (מומחה לכתף ומומחית לכף יד) קרוב לוודאי שהמדובר בכאבים שמקורם במאמץ יתר ולכן סביר שהמדובר בדלקת. לגבי בדיקת EMG: הן לטענת האורתופד שניתח אותי והן לטענת הנוירולוג שניתח אותי מוקדם מדי לבצע בדיקת EMG מאחר שלפני כשלושה חודשים וחצי עברתי את הניתוח השני. לטענתם בדיקת EMG מראה דברים מלפני 3 חודשים. הפיזיוטרפסטים והמרפאה בעיסוק המליצו על מנוחה בטיפולים ושאמשך בתרגילים לבד בבית, לפחות עד שהכאבים יפחתו. לגבי הבחנה: אני מאוד סומכת על המטפלים בי, בעיקר על האורתופד. בכל מקרה, אני מודה לך על המענה.

rafagav

New member
Drop Hand לא יכול להיגרם מדלדול שריר

יכולה להיות Trigger Point במסובבים בצוואר או בשרירי אחר לאורכו, או אף נמ"כ מאחורי השכמות, שיגרמו לזה...

עצב

שלום העצב הרדיאלי מעצבב את השרירים אשר מיישירים את כף היד. במקרה של פגיעה בעצב זה יש מצב של "יד נפולה" כלומר ההרמה של שורש כף יד הנה חלשה התומך הפעיל שומר על טווחי התנועה של שורש כף היד ומהווה למעשה סוג של פיזויטרפיה מתמשכת בהצלחה

למעלה