דלקת בבלוטת התריס

yariva71

New member
דלקת בבלוטת התריס

שלום דר,

אישתי בת 38 ולא בהריון וגם לא ילדה לאחרונה.
לפני כמה חודשים אובחנה אצלה במכון האנדוקריני באיכילוב דלקת של הבלוטה כאשר הבדיקות הראו tsh נמוך וערכים גבוהים של t3 t4
בבדיקת הדגימה - בלוטה לא מודגמת
באולטרה סאונד התגלתה קישרית יחסית גדולה בצד אחד
בדיקת התירואיד פרוקסידאז תקינה
נעשו גם בדיקות TSI ו - CRP אף הן תקינות.
נשלחנו להמתין בבית ולבוא למעקב תוך שלושה חודשים וכן לערוך בדיקות דם שוב + דופלר צוואר.
בדיקות אלה טרם נערכו.
בשלוש בדיקות הדם הקודמות נצפתה ירידה בערכי T3 T4 וכן ב - ESR
גם בדיקת העיניים היתה יחסית תקינה
במשך החודשיים האלה היא הרגישה טוב והכל היה בסדר
לפני מספר ימים שוב התנפח לה קצת בצוואר והיא מרגישה כאב
אני יודע כי יתר הפעילות עקב הדלקת יורד והופך לתת פעילות ורק אחכ הבלוטה מחלימה, האם זהו סימפטום לזה?
אגב, אין לה את אותם הרגשות שהיו בנפיחות ובכאב של יתר הפעילות כמו חום נמוך ורעידות בידיים שטופלו בדרלין ונעלמו עם הזמן.
מה דעתך, האם זהו השלב הנוסף של הדלקת? של תת הפעילות? האם זה כך צריך להיות?

תודה.

yariva71

New member
המשך לשאלה ...

שלום, טרם קיבלתי התייחסות לשאלה שלי ...

בנתיים התקבלו בדיקות הדם :

כל הבדיקות ללא יוצא מהכלל לרבות, שתן, המטולוגיה, כימיה נמצאות בתוך הטווחים ותקינות לחלוטין כולל בדיקת ה - TSH שנמצאת אף היא בטווח התקין.
T4 ו- T3 לא התקבלו ערכים בתשובות .. אני מנחש שלאור שהמדובר במנגנון העובד על איזון עם ה - TSH אז במידה וערכי ה - TSH תקינים אז אין צורך לבצע בדיקת ערכים של T3 T4.

עכשיו אנחנו מבולבלים לגמרי ...
כל בדיקות הדם לרבות שקיעת דם תקינה מצביעים על כך שאין תהליך דלקתי בגוף, ולפי ערכי ה - TSH גם הבלוטה מפקדת כרגיל אז מה הגורם לנפיחות באיזור ולהרגשת הכאב?
יכול להיות שזה לא קשור לבלוטה?
בשיא התהליך הדלקתי התגלתה קישרית גדולה ב - US הראשון .. האם ישנן קישריות שגורמות לכאבים ונפיחות ואינן משפיעות על תפקוד הבלוטה וערכי הבלוטה בבדיקת הדם?
האם ה - US יכול לתת את התשובה?

תודה

T3 וT4 דווקא חשובים

כי ה-TSH מאחר. בגלל שהיה מדוכא לוקח לו קצת זמן לעלות, ובשל זה T3 ו-T4 יכולים להיות נמוכים. אז יש לבקש שיעשו. אפשרות אחרת היא לחכות עוד שבוע-שבועיים. אם זה זה בסוף ה-TSH יעלה. בכל מקרה בשלב זה לא מטפלים, כי גם הוא חולף לבד, ניתן לטפל זמנית אם הוא מתארך מעל הסביר. בד,כ תוך כמה שבועות זה מסתדר לבד. בכל מקרה, כדאי שתחזור לאנדוקרינולוג שראתה במרפאה.

yariva71

New member
T3 T4 חשובים

תודה על דר תורג'מן ....

אז מה שאת בעצם אומרת לי שהבדיקה תפסה את ה - TSH בדיוק באמצע העליה שלו כאשר מן הסתם הוא אמור בשלב העליה לעבור בתוך הטווח התקין ובפועל במצב כזה עדיין T3 T4 אינם בטווח תקין כי זה סוג של מצב זמני בדרך לתת פעילות ...?

כל הכבוד על ההבנה הבהירה

זה בדיוק כך. יש מין עקומה כזו של פעילות יתר, ואחרי זה תת פעילות, ובדרך בין לבין עוברים , זמנית, דרל מצב בו ה-TSH כאילו תקין.

yariva71

New member
תודה על המחמאה ... אולי טעיתי במקצוע

למעלה