דלקת באגן

krispina

New member
דלקת באגן

לפני כ-5 חוד' התחלתי לעשות הליכות יומיומיות בהדרגה מבחינת ק"מ ומהירות., לאחר תקופה מסוימת התחיל לכאוב לי באזור האגן הקדמי בזמן ההליכה הלכתי לאורטופד שחשש שאולי זו דלקת ונתן לי כדורי אטופן שמיסטלו אותי רצח (600גר') וגרמו לי לחולשה לו מוסברת. הכאבים נעלמו לכשבוע-שבועיים וחזרו שוב, ואפילו כואבים כבר יותר, ניגשתי לעשות צילום באגן והלכתי לאורטופד שאמר שבצילום אין שום דבר יוצא דופן ובדק אותי הוא נגע לי בנקודה בצד הירך שכאבה לי בטירוף, מסתבר שזו אכן דלקת. קיבלתי זריקה והופנתי לפיזיוטרפיה. השאלות שלי הן - 1. ממה יכולה לנבוע הדלקת? יכול להיות מההליכות שהתחלתי? אם לא ממה זה יכול לקרות? 2. האם פיזיוטרפיה נחוצה בהכרח? כי לא ממש מסתדר לי עם העבודה השעות של הפיזיוטרפיה... 3. האם יש תרגילים פיזיוטרפיים שאפשר לעשות בבית במקום לגשת למכון פיזיוטרפי? תודה, הגר.

rafagav

New member
לא "אכן זו דלקת"...

אם נק' מסויימת כאבה - אולי זו נמ"כ = טריגר פוינט, שלוחצת על השרירים והעצבים... את צריכה לבדוק בעצמך, אם יש נק' כזו, מעין כפתור רגיש למגע... אם אל לבד - חפשי מי שמבין ויוכל לבדוק אותך. לגבי תרגילים - רק לאחר בדיקה. אם מדובר בנמ"כ - הטיפול יחסית פשוט.

krispina

New member
היי רפי

לא הנק' בלבד שהאורטופד לחץ עליה כואבת לי כואב לי בזמן הליכה, לפעמים בישיבה, במזגן הכאבים גוברים מעין כאבים פנימיים שקשה להסביר אני אגש לפיזיוטרפיה ואראה בהמשך מה נדרש ממני שם ואחליט אם לעשות לבד בבית.

rafagav

New member
לעניות דעתי - אם זו היתה דלקת אז מזגן היה מקל

את הכאב ולא מחמירו...
הרי נגד חום מטפלים בקירור... וכך לבעיות גב אקוטיות (מחבלה קרובה) מטפלים לרוב בקירור...

דלקת

שלום 1. דלקת נובעת ממספר רב של גורמים כגון שימוש לא נכון במפרק, אנטומיה וכו. בהחלט יכול להיות שלאחר התחלת אימון גופני מופיעות דלקות שונות באותם מקומות שלא הזזנו קודם. 2. פיזיוטרפיה די עוזרת ובעיקר אמורה להדרך איך לבצע נכון תנועות ובהדרגה בהצלחה

שלום

הסיפור נשמע כמו trochanteric bursitis יתכן וזה בעקבות הליכה לשם כך יש לראות אותך בהליכה ולעשות ניתוח הליכה. פיזיוטרפיה יכולה להקל ולעזור לחזור לפעילות ללא כאב התרגילים לרוב יחלו לאחר הפחתת העומס והרגעות הדלקת. פיזיותרפיה לא הכרחי תמשיכי לעבוד ולסבול זה הכרחי יותר (ציני ציני)

למעלה