דלקת אזניים

דלקת אזניים

האם יש תרופה טבעית לדלקת אזניים? ועוד שאלה (לא יודעת אם זה הפורום הנכון לשאול, אבל מנסה בכל זאת) הם דלקת אזניים מדבקת?

ע פ ר ל ה

New member
נרות הופי

את יכולה למצוא המון חומר לקריאה בנושא,בגוגל. הרבה בריאות.

יש../images/Emo13.gif

יש תרופה טבעית לדלקת אוזניים. אני כהומאופתית רואה הרבה דלקות שנרפאות ללא אנטיביוטיקה. (את מוזמנת לקרוא את מאמר בנושא.) ו-לא-דלקת אוזניים לא מידבקת בד"כ.

primavera 1

New member
רק לא לקחת אנטיביוטיקה..

יש לחזק את המערכת החיסונית וכמובן לא להכשיל אותה. ניתן לעשות זאת בדרכים רבות ברפואה ההוליסטית, אך חשובה המודעות לכך שבעיה נוצרת קודם כל כמחסום רגשי ולאחר מכן מביאה ביטוי בגוף הפיזי. ולכן כל בעיה ראוי שתטופל מהמקור ולא מהתוצאה (דלקת אוזניים- היא התוצאה!). נרות הופי לא מומלצים בזמן דלקת, אלא לאחר מכן לניקוי חיזוק מערכת אף אוזן גרון. בברכת בריאות טובה.

hal767

New member
יש להבחין בין שני סוגי דלקות

1-בעיה מקומית של האוזן מסיבות שונות, וזאת ניתן לברר בקלות ע"י רופא. 2-דלקת הנובעת מבעיה זהומית כללית בגוף, ואז הגוף משתמש באוזן כפתח לסלק את הזהום החוצה. לעיתים רואים זאת כהפרשת חומר כלשהו. במקרה הראשון הטיפול הוא פונקציה של המימצאים. במקרה השני יש לטפל בגורם האמיתי של הבעיה-הזהום בגוף. הדרך הטבעונית מבצעת זאת באמצעות תזונה טבעונית אורגנית מתאימה, משולבת בתחזוקה נכונה של הגוף. טיהור הגוף מפסולת ורעלים הם טיפול שורש בבעיה. טיפול סימפטומטי בבעיה, המתעלם מגורמי הבעיה, עלול ליצור מצב של חזרת הדלקת, כפי שקורה במקרים רבים. יש הנוהגים לחמם את האוזן המודלקת או להזליף לתוכה חומרים שונים כדי להקל על הסבל. אני מתנגד לכך אם זה נעשה ללא בדיקה יסודית של רופא, כי ישנם מקרים שטיפול כזה יכול להחמיר את הבעיה.

יש לי דלקת חזקה והיא מתבטאת בירידת השמיעה

באותה אוזן, הייתי אצל רופאה וכמובן שקיבלתי שלל תרופות- אנטיביוטיקה, טיפות ועוד כדורים לשחרור האף והגרון. אני צמחונית ורוב התפריט שלי הוא ירקות, פירות ופחמימות (אני לוקחת כדורי B12), תמיד הייתה לי נזלת אלרגית ולאחרונה התחלתי לקחת תרסיס בהמלצת רופא אלרגיה. הייתי בעבר בטיפולים משלימים- נטורופטיה, דיקור ולא הרגשתי שחל שיפור במצבי לתקופה ארוכה. לאחרונה (אולי בגלל שאני עובדת הרבה עם ילדים) אני מוצאת את עצמי חולה יותר מבעבר. אני סטודנטית, שמסיימת השנה את התואר, ואני תחת לחץ מתמיד ואולי זו אחת מנקודות התורפה שלי.. אשמח לדעת איזה טיפולים אפשר לעשות מלבד הנ"ל כדי לחזק את הגוף, או "המלצות בריאות" כדי לשפר את המצב, סה"כ אני בריאה ועושה ספורט.

hal767

New member
התאור שלך מתאים לאפשרות 2 בתשובתי הקודמת

אינני יכול להתייחס לתזונתך ולקבוע אם היא נכונה או לא. כדי לעשות זאת יש להכנס לפרטים ולהכירך היטב. יחד עם זאת, האלרגיה היא תגובת הגוף לזהום פנימי שהצטבר בו, ולמעשה אלרגיה היא ניסיון הגוף לרפא את עצמו ע"י סילוק הזהום החוצה. הדלקת באוזן היא חלק מהתגובה האלרגית. טיהור הגוף מהמזהמים ע"י תזונה צמחונית אורגנית מתאימה, בשילוב עם אורח חיים נכון יותר, יהוו דרך ריפוי טובה. דיכוי הסימפטומים של האלרגיה מונע מהגוף לבצע את ריפויו העצמי, ובוודאי שתרופות נגד אלרגיה הן רעלים המחמירים את הבעיה. לחץ מתמיד, כדבריך, מחליש את הגוף, ישנן שיטות להרפות אותו, והן בוודאי תעזורנה לך להתמודד אתו ביעילות.

yoramg007

New member
תשובת הביורגונומי לפיצי ומיצי

שלום, בראיית הביורגונומי בעיתך היא קצת יותר מורכבת מדלקת באוזן שהיא תוצאה של חולשה במערכת החיסונית הכללית של הגוף שאצלך בבדיקה מרחוק כבר כשנה, בביורגונומי סיבת החולשה קשורה ל"משלים האנרגטי" אפשרי לחזקך ולאחר מכן גם להתגבר על דלקת האוזניים. בלי חיזוק המערכת הכללית כל ריפוי שיוצע לאוזן יהיה מוגבל ביכולתו.ובתוצאותיו קיראי עוד בתשובות שנתתי לאחרים תודה יורם

למעלה