דלקת אוזניים-שמרים

פחזנייה

New member
דלקת אוזניים-שמרים

שלום,

הכלב שלי מסוג פאג סובל מדלקת אוזניים מסוג שמרים ומהוט ספוט, ברור לנו שמדובר בביטוי אלרגי למשהו שעבר על הכלב כשהיינו בנופש (זה עתה חזרנו).
לצערי, מכיוון שעברתי לעיר חדשה נאלצתי לקחת אותו לטיפול אצל וטרינר שאני לא סומכת עליו, לגבי ההוט ספוט הכלב מטופל בשמפו מיוחד, חיטוי בסביאור מדולל ומשחה כלשהי שלא מצויין עליה השם, כמו כן הוא לוקח כדורי ציפורל.
האוזניים עדיין לא מטופלת אך נתחיל עם זה היום. הרופא אמר כי כיוון שעור התוף הראשון של הכלב קרוע אין אנו יכולים להשתמש בתכשיר חיטוי שיש לנו בבית ועלינו לקנות תכשיר מיוחד אצלו ב-120 ש"ח (הוא לא ציין את השם), כמו כן הוא ציין שחייבים גם טיפות מיוחדות בעלות של 100 ש"ח.
שאלתי היא: האם חייבים תכשיר חיטוי מיוחד כיוון שעור התוף קרוע?
איזה טיפות מומלצות לטיפול בדלקת ואיזה תכשיר חיטוי?
אני שוב מדגישה שהכלב גם ככה על ציפורל, האם ניתן לוותר על טיפות ולעשות רק חיטוי?

אני חייבת לציין כי עלות הטיפול הגיע ל-750 ש"ח, ללא בדיקות דם (ויתרנו על כך כי זה עלה 380 ש"חJ!!!), ללא כדורי האנטיביוטיקה (שנקנו בנפרד) וללא החומרים לאוזניים- ז"א שהטיפול היה נטו לגילוח הפרווה, מגרד (האם היה הכרחי? הרי כל רופא משופשף יודע לזהות הוט ספוט והאם הכרחי בדיקת דם שוויתרנו עליה?), בדיקת אוזניים, סביאור וקרם להוט ספוט.

תודה מראש!

פג אלרגי

אנסה לענות על השאלות.
אני מסכים שדלקת האוזניים נובעת מאלרגיה, אני מקווה שבכל זאת נהניתם בנופש, אבל יתכן מאוד והאלרגיה הינה למשהו אחר שאיננו קשור.
אם אובחנו שמרים כגורם האלרגיה, אז יש צורך בטיפול גם נגד שמרים, מה שהוא לא מקבל כרגע. צפורל היא אנטיביוטיקה (הנחוצה להוט ספוט), ולכן איננה מספיקה.
לרוב אנחנו משתמשים בטיפות אוזניים ובשטיפה. אכן קרע בעור התוף מהווה בעיה. מצד שני - אם הוא ראה את עור התוף אז סביר שאין הרבה הפרשה באוזן...
לא ראיתי את הכלב, מטבע הדברים, אבל בפאג עם דלקת אוזניים אני נוטה להעריך שיהיה צורך לעבור למזון היפואלרגני. כמובן זה תלוי אם מדובר על אירוע יחיד או לא.

אין ספק ששילמתם לא מעט כסף, מעניין לראות את המרכיבים השונים.
יש כמובן גישות שונות לטיפול בהוט ספוט, אני אישית פחות משתמש בתכשירים ישירות על הפצע אלא רק באנטיביוטיקה. משחות אני לא אוהב לשים על הפצע כי הן אוטמות אותו. כמובן שאת צריכה לדעת באילו חומרים את משתמשת - מה את מורחת על העור, כמו בכל תרופה.

לגבי שאר הדברים קשה לקבוע - אכן בדיקות דם לא נראות לי חיוניות בשלב זה, אבל אם הדלקות יחזרו ייתכן שכן. תכשירים לאוזניים יכולים להיות יקרים למדי, אבל אין לי שמות שלהם. גם השאלה האם היה צריך מגרד נשארת פתוחה. אני לא ראיתי את הפצע ולא יודע מה הוא חיפש במגרד.

ככלל - אם את לא סומכת על רופא, אל תלכי אליו, גם אם הוא קצת יותר זול. אם את סומכת על רופא לכי אליו, גם אם הוא יותר יקר. אלרגיות ומחלות עור יכולים להיות מייגעים ומתסכלים ביותר לכולם (בעלים, כלב ורופא כאחד). האמון במקרים אלו חשוב עד מאוד.

מקווה שעזרתי,
אסף

פחזנייה

New member
תודה על התשובה המהירה

אותו וטרינר אכן ראה קרע בעור התוף (הראשון), האם זה משנה את הטיפול? האם חומר החיטוי צריך להיות שונה ולא הרגיל שיש לנו כבר בבית? הוטרינר טוען כי בעקבות הקרע יש צורך בחומר חיטוי אחר שיש לו והוא יותר יקר ובשום פנים ואופן לא לגעת בשלנו, יש חומר חיטוי שאינו בריא בעקבות קריעת עור התוף?

שנית, הכלב שלנו ניזון אך ורק מפרופלאן סלמון ואינו סובל מדלקות עור כרוניות (מזה שנה וחצי שהוא אוכל פרופלאן סלמון לא היה לו דלקות בעור ולא גירודים) , כך שאני מאמינה שזה משהו שקשור בתזונה שלו בזמן שנפשנו (כמובן שכרגע הוא חזר לשגרה). בנוגע לפרעושים, לא נראה שהוא סובל מכך אך אנו מחכים לסיים את הטיפול ע"מ לשים לו אמפולה. אני מקווה שכל זה יכסה את המקור לבעיות האלרגיה.

דבר אחרון, הכלב קיבל זריקת מנע לגירודים שתופסת לשלושה ימים, במידה והוא חוזר לגרד לאחר תקופה זו, האם ניתן להזריק לו שוב את אותה הזריקה?

ושוב תודה!

עוד

אני לא יודע מה יש לכם בבית, ומה הומלץ לכם (וגם אם אדע, לא אוכל להתערב, כמובן). בכל מקרה, בתכשירים רפואיים אמור להיות כתוב אם אסור להשתמש במקרה של עור תוף קרוע. את יכולה גם לחפש את זה במה שיש לך בבית. החשיבות היא שברגע שעור התוף נקרע החומר יכול להגיע למעשה לחלקים של האוזן הפנימית, שהם רגישים יותר.
לגבי האוכל - פרו פלאן סלמון איננו אוכל היפואלרגני, אבל אם לכלב אין בעיות איתו - דיינו.
אני לא רואה סיבה לא לשים אמפולה נגד פרעושים גם אם יש הוט ספוט. כמובן שלא לשים את החומר בסמוך לפצע.

אני לא יודע איזו זריקה נגד גרודים הוא קיבל. אם מדובר בסטירואידים (מה שסביר) - אני נמנע מלתת סטרואידים במקרה של הוט ספוט (למרות שזה טיפול מוכר), ואני לא נותן לעולם לכלב סטירואידים ארוכי טווח. אם צריך טיפול שכזה - עדיף לפה במינון נמוך, ולהוריד אותו בהדרגה. בעיקרון - אחרי יומיים שלושה של אנטיביוטיקה הדלקת פוחתת ועימה גם הגירוי

למעלה