דלקות עור ואישפוז

ליגלשר

New member
דלקות עור ואישפוז

בחצי שנה האחרונה יש לי פסוריאזס ובשבועיים האחרונים אני מאושפזת במחלקת עור ברמב"ם אחרי התייעצות עם מספר מומחים כולם המליצו לי על אישפוז רציתי לדעת האם יש צורך להמשיך את האישפוז אחרי שבועיים שאין הטבה ומהם טיפולים ביולגים ומה התופעות שלהם

תשובה

שלום רב, קודם כל - מחלקת עור ברמבם היא מצוינת ובטוחני שאת בידיים טובות. דבר שני - במידה ואת מטופלת בפרוטוקול גקרמן (מריחות של TAR וכן פוטוטרפיה) לוקח לעיתים זמן לראות את התגובה הטובה החלק הטוב בעניין שאם את מגיבה אז התגובה בד"כ נמשכת גם לאחר סיום הטיפול הנ"ל וכך את מקבלת מעין "חופש" מהפסוריאזיס לתקופה גם לאחר הטיפול. מבחינת הטיפולים ביולוגים קבוצה של תרופות יחסית חדשות. למרות תעמולה רבה שנעשית לטובתם של טיפולים אלו (ואיני מנסה חלילה לטעון שום דבר נגדם) הם בוודאי ותיקים פחות ויודעים עליהם פחות מבחינת היעילות בפסוריאזיס לעומת הטיפולים הותיקים יותר. הרעיון בטיפול הביולוגי הוא להתערב בגוף באמצעות נוגדנים שהונדסו בהנדסה גנטית ויכולים לפעול כנגד אתרים ספציפים בפסוריאזיס שהיא מחלה בעלת בסיס אימונולוגי - ישנם מקומות "התערבות" שונים בתוך מערכת החיסון של החולה שהטיפול אמור להתערב שם. מאחל לך להשתחרר בקרוב הביתה בריאה ומאושרת

למעלה