דלקות בשתן ‏

אורטל262

New member
דלקות בשתן ‏

היי בנות,‏ בשבועיים האחרונים התחלתי לסבול מדלקת בשתן שבהתחלה גרמה לי לכאבים מאוד חזקים בכב מצד ימין כשזה מרגיש כמו כאבים בכליה.‏ הרופא משפחה נתן לי תרופה שהיא אבקה לשתיה חד פעמית שאמורה לחטא אץ כל המערכת ובמשךניומיים שלושה הכאבים הפסיקו ואז הופ ! הדלקת חזרה יש לי מלאאא פיפי וקשה לי להירדם כי כל ררגע אני צריכה לשירותים.‏ האם יש לי סיבה לדאוג מבעיה נוספת שהאנדו גורמת?? חוץ מזה הניתוח כבר ממש כאן! יום שבת הבא אני מתאשפזת ויום למחרת ב 18‏ הניתוח ואני מתחילה ממש להילחץ! כל פעם שאני חושבת על זה אני ממש נתקפת באיזה התקפון חרדה קטן.

kikona126

New member
אורטל

הפחד והלחץ מהניתוח מובן. אבל תנסי להתמקד במה שיהיה אחרי, על איכות החיים שהניתוח יכול לאפשר לך. אל תתעסקי בניתוח עצמו, שכן מי שאחראי על מה שיהיה בניתוח זה הרופאים ובכל מקרה את החלק הזה בחיים שלך את לא תזכרי כי את תעבירי אותו בשינה מעולה, וגם את השעות שאחריו... ככה שבאמת אין מה לפחד. תדעי שאת בידים טובות. ואם יש לחץ ביום הניתוח בקשי איזה "ממסטל" יתנו לך (אני לא לקחתי, ישבתי עם המרדים והתחלנו להריץ בדיחות... בחדר ניתוח שהוא ראה שהתחלתי להכנס ללחץ הוא הרדים אותי) בקשר לדלקת בשתן, תידעי את הרופא, כדי לודא שדלקת לא יכולה לגרום לבעיות בזמן הניתוח. בקשר לכאבים, לא הייתי רצה להאשים את האנדו, במיוחד מאחר והכאבים של דלקת בשתן מאוד מזכירים את הכאבים של האנדו (בגב ובבטן) ואםהבדיקות הצביעו על דלקת אז יש דלקת (בדרך כלל שזה אנדו הבדיקות תקינות וזה אמור להדליק נורה). עם זאת דברי על זה עם הרופא לפני הניתוח ותציגי את המצב והחששות שלך. כמו כן בפגישה עם המרדים תעלי גם את זה. תרגישי טוב, ושיעבור בקלות ומהר!

זואילי

New member
אם טרם עשית

אז כדאי לדבר עם רופא המשפחה על בדיקת שתן ותרבית, לבדוק איזו אנטיביוטיקה תתאים לטיפול בדלקת, וכמובן לעדכן באישפוז שלך כדי שזה יטופל ושהמנתח ידע.. (תשובה לתרבית לוקחת כ3 ימים). החרדה מהניתוח מובנת, מסכימה שכדאי לבקש כשאת עושה קבלה - שרופא ירשום לך כדור הרגעה לערב ולבוקר הניתוח. תחשבי על כך שהניתוח עצמו...את מורדמת. מה שמלחיץ הוא בעצם הלפני ואחרי. (אם בא לך לרדת לעומק הפחדים ולעשות לך "רשימה" מה מפחיד - כי כשפורטים את הפחדים, לרוב ניתן "לטפל" בכל חשש). כמובן שאחרי - אם את מפחדת מכאב, אל תהססי לבקש משככים. הגישה הרווחת היום היא להקל על מנותחים ולא לתת להם לסבול כאב כשאפשר בקלות לטפל בזה. ועדיף לא למתוח כאב יותר מדי כי אח"כ קשה יותר לשבור את מעגל הכאב. תחפשי כאן את כל שירשורי הטיפים לניתוח, גם זה יכול להפחית מעט מסף החרדה כשאת מוכנה מראש. שיעבור מוצלח ומהר, ותרגישי טוב

liats80

New member
אורטל

היי אורטל, כדאי שתדברי עם הרופא שלך כי בדר"כ לא מכניסים לניתוח כשיש דלקת. אם תצרי קשר כבר עכשיו אולי יוכלו לבדוק אם אכן מדובר בדלקת ולודא שהיא תטופל לפני הניתוח. כמו שקיקי כתבה כדאי לנסות ולהתרכז בשבוע שאחרי הניתוח ובסיבות שבגללן את עוברת את הניתוח ולא בניתוח עצמו. הפחד שלך מובן, פשוט יותר קל להסיח את הדעת ממנו לדברים אחרים. שיהיה בהצלחה!!!

אורטל262

New member
היי בנות

קודם כל תודה לכולן ! כשהלכתי לרופא ביום ראשון שעבר הוא אמר שנראה לו שזה דלקת ולא בעיה בכליות ולכן הוא נתן לי את התרופה הזאת בשתיה ואמר לי שזה משפיע די מיידי ואם הכאב מפסיק למחרת אז זאת הייתה דלקת בשתן וזה באמת עבר למחרת אבל מיום שבת זה חזר יש לי כל הזמן פיפי ואני לא יכולה להתאפק אבל אין לי תחושה ששורף לי בפיפי לכן השאלה היא האם זה באמת דלקת בשתן ? עשיתי היום בבוקר בדיקת שתן ותרבית ונראה מה יצא .. לגבי הניתוח אני פשוט מפחדת אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל רק המחשבה עושה לי צמרמורת , אני אספר על זה למרדים כדי לקבל משהו להרגעה לפני כי אחרת אני איכנס להיסטריה אני מכירה את עצמי .

זואילי

New member
יופי, טוב שעשית

זה יענה על שאלתך. לא זוכרת, היכן את עושה את הניתוח? אם בתה"ש, אז לא נראה לי שתראי מרדים אלא בחדר הניתוח. כשאת מגיעה להתאשפז, תשאלי את האחות שעושה לך קבלה אם *רשום* (מה שלא רשום - לא קיים!) לך כדורי הרגעה. אם לא רשום - תציקי לאחיות על זה. הן לא ירשמו לבד. עליהן לבקש אישור מרופא ולכן אם לא תציקי - זה עלול להתמסמס. אם תראי במחלקה רופא (לא זוכרת כבר איך זה שם אבל לדעתי רופא לוקח דם לסוג דם באישפוז) - תזכירי שוב בנוכחותו.. פשוט, אם זה לא יירשם איפשהוא, אז לא תהיה לך אופציה לדבר על כך עם המרדים עצמו. זה צריך להיעשות מראש. מנסיון של כמה ניתוחים - גם אם נכנסתי בדמעות לחדר הניתוח, או לחילופין בהיי - הכדור מעמעם את התחושה הכללית.

אורטל262

New member
הניתוח יהיה בתל השומר

ואני עושה את הקדם ניתוח ב-15/09 עם בדיקת רופא , מרדים ואחות . ולגבי הכדורי הרגעה אני אכין את החבר מראש שידרוש את זה . לגבי הדם ביקשו ממני לתרום דם לפני הניתוח בשביל עצמי ולהביא אישור על זה לניתוח למקרה שחס וחלילה אני אזדקק לזה .

זואילי

New member
חשבתי שדיברת על הסופ"ש הקרוב..

אז כמובן, בפגישת טרום ניתוח עם המרדים - זה הזמן לציין ולוודא שכתב.. על כדורי ההרגעה. לא שמתי לב לתאריכים שכתבת.. חשבתי שאת כבר אחרי הטרום ניתוח ורק ממתינה לאישפוז בסופ"ש הקרוב. (מנות דם לא קשורות למה שכתבתי למעלה, פשוט חשבתי שלא יצא לך לראות רופא ובזמן אישפוז יקחו ממך דם ובד"כ רופא עושה את זה לכן ציינתי. אז תתעלמי כי לא שמתי לב ללו"ז שלך). מן הסתם, אם דברים לא השתנו בשנה האחרונה, בפגישת הטרום ניתוח ינחו אותך גם לגבי הכנת מעיים אם צריך, וביום האישפוז אחרי הקבלה, את תקבלי באותו יום גם זריקת הפארין לדילול דם, ומכינה אותך, הזריקה שורפת.

זואילי

New member
לדילול הדם, בזרוע...

בשני ניתוחים בגניקולוגיה קיבלתי. את לא נותחת בתה"ש לא?

kikona126

New member
לא

אבל זה אמור להיותמשהו שחובה בכל ניתוח לא? מתי מקבלים את זה לפני או אחרי?

זואילי

New member
מן הסתם תלוי מחלקה ונהליה

כי אם באסותא לא נותנים.. אז.. גם בכירורגית למשל לא נותנים. כשנותחתי בגניקולוגיה בתה"ש, אם אינני טועה קיבלתי את הזריקה פעמיים, יום לפני (בזמן האישפוז) ולמחרת אחרי הניתוח. לא ממש זוכרת את האחרי אבל בטוח שהיה לפני. אח"כ, וזה היה בניתוח השני, בגלל אישפוז ארוך קיבלתי קלקסן בכל יום.

kikona126

New member
אויש נשמע כואב...

כל יום??? הם עושים מה שהרופא מבקש באסותא, הנוהל הוא שאחרי ניתוח לא עושים בדיקת דם, אבל בגלל שנותחתי על ידי רופא כזה או אחר, הוא דורש את זה... לפחות מורפיום נתנו לי... ואין הרגשה יותר כיפית מזה... אורטל, עזבי אותך הניתוח, זה סתם תירוץ לקבלת מורפיום!!!! וזה שווה כל רגע!!! גם אם ׳רואים׳ אנשים והאור ניראה ממש מוזר... ברגע הזה התחלתי להבין את המרצה שלי ל״יסודות פסיכוביולוגיים של פסיכופתולוגיה״ כשהיא סיפרה שקיבלה את המורפיום אחרי ניתוח....

liats80

New member
מתרגלים

אני מזריקה לעצמי כל יום. מתרגלים לזה. בדר"כ נותנים יום לפני או רק לאחר הניתוח ובכל אופן לא ביום הניתוח עתמו כך שאם אושפזת ביום של הניתוח מן הסתם לא קיבלת אות הזריקה הזו. בנוסף אם קמת והתהלכת יום אחרי הניתוח גם לא נותנים אותה. הזריקה מיועדת לבנות שיש להן עודף קרישה או לאנדים שנמצאים בשכיבה זמן רב. אני מניחה שזואילי שעברה ניתוח יחסית מסובך לא קמה באותו יום מהמיטה ואולי גם לא בשלושה ימים הראשונים ואז נתתנו לה קלקסן כדיי למנוע הווצרות של קריש. העיקר שקיבלת מורפיום.... חחח... לא נראה לי שלי נתנו.

זהבה240

New member
אני מתחילה לקנא

כיום אני רגישה למורפיום שעושה לי רע, אבל אני לא זוכרת שבעברי בתקופה שהוא עזר לי , הייתי ב'היי' בגללו. זה סתם הקהה את הכאב. אני כבר ממש מקנאת בך... זהבה

kikona126

New member
לא יודעת...

האח בחדר התאוששות אמר שהוא נתן לי כמות כפולה... ואני מצאתי את עצמי רבה כל הלילה עם האחות שיש אנשים מעבר לוילון שהיה לידי. (באמת היו שם!!!) ואז היא פתחה את הוילון ולא היה שם אף אחד... :-O (אין לי מושג מתי הם נעלמו משם...)ועם חוסר יכולת להסתכל על אור... (והיו שם כאלו מעצבנות על הריצפה שאי אפשר היה לכבות אותן) לא זכור לי כאב אחרי הניתוח, גם לא ביום שאחרי... אבל המאמן שלי אמר לי השבוע באימון שספורטאים אוהבים כאב... אז אולי הוא היה נסבל... (ה"כאב" בכתפיים הרגיש לי ממש סבבה, אני זוכרת שגם אמרתי את זה לרופא שלי, שזה מרגיש כאילו ואני אחרי אימון.)

אורטל262

New member
היי ‏kikona וזואילי

התיאור של הזריקה לבד נשמע מלחיץ ואני מקווה שאני לא אזדקק לה יותר מפעם אחת.‏ לגבי המורפיום אני לא ממש מצפה כי אני גם ככה מקבלת משככי כאבים אבל בטח ישר לוריד זה מפיל חזק ‏.‏ דרך אגב התרבית שתן יצאה שלילית ככה שנראה שהאנדו גרם לעוד משהו נוסף כמו שאמרת זואילי ובעיה נוספת כרגע הוא הכבד שלי,‏ חודש שעבר עשיתי בדיקות בגלל כאבים חזקים שהיו לי ויצא שהכבד מתפקד קצת יותר מידי ‏,‏ הנורמה זה עד 31‏ וחודש שעבר יצא לי בבדיקה אחת 45‏ ובשיה 50‏ והשבוע שלושה שבועות אחרי יצא לי 63‏ ו-‏ 61‏ ‏,‏ הרופא שלח אותי לעוד בדיקה כדי לראות אם שוב יצא שיש עוד עליה ואז באמת יש בעיה בכבד כי הרי גם שבוע שעבר היו לי כאבים ‏..‏ נראה מה יצא ביום שני אני כבר אדע.

זואילי

New member
תראי

אם הזריקה היא נוהל בל יעבור - אז זה מה יש, את מודעת לכך מראש וכמו גדולה תצלחי אותה. אם זה בכלל לא יהיה רלוונטי אז תנשמי לרווחה
אין כאן יותר מדי ברירות כך או אחרת. משככים - יתנו מה שיתנו בעודך מורדמת. מה שיהיה אח"כ - תלוי בהוראת הרופא, ובמקרה הספציפי שלך. ובעיקר - מה שיקל עלייך זה מה שחשוב. שמחה לשמוע שהתרבית שלילית, אבל אל תכניסי את עצמך לסרטים. עדכני את הרופאים בטרום ניתוח לגבי הסימפטומים שהיו, כדי שבניתוח יעיפו מבט, אולי אפילו יחליטו לשלב בדיקה אורולוגית תוך כדי. תפקידך - לעדכן אותם. אין לי מושג בענייני תיפקודי כבד. גם לי לפני הניתוח האחרון יצאו בדיקות לא תקינות... הראיתי למרדים ולמנתח. זה לא שינה את התוכניות שלהם. והמשיכו לעקוב ולקחת לי דם גם באישפוז. ע"פ זה דרך אגב גם נתנו לי משככים בהתאם. אז שוב - תעדכני גם על זה בטרום ניתוח ותתני לרופאייך להחליט מה לעשות עם זה.

למעלה