דלקות בשתן-עיצות

דלקות בשתן-עיצות

שלום אני זקוקה לעיצות ולתרופות סבתא להקלה על דלקות בשלפוחית, למטופלת שלי. היא עם תרופה הומאופתית שהקלה על הדלקות באופן משמעותי מאד- אבל לפעמים הן חוזרות בייחוד לאחר יחסי מין. אל תכתבו לי לשתות הרבה כי זה כבר נעשה. נראה לי כרגע שצריך אמבט אחרי קיום יחסים ואולי יש לכם עיצה במה למלא אותו. או כל כיוון חשיבה אחר. תודה עירית

0 אור 0

New member
חמוציות

בכל זמן שיש חשש מהתפרצות (מנסיון של המטופלת) או כשיש התחלה של תחושת הצריבה - שתשתה 2-4 כוסות של מיץ חמוציות ביום (יש כמעט בכל סופר) או כמוסות חמוציות. ממשיכים מספר ימים עד למעבר של כל תחושה מציקה. המיץ יותר טעים ולתחושתי גם יותר אפקטיבי, אך מכיוון שהוא מכיל סוכר, צריך לוודא עם המטופלת שאין לה סכרת או מגבלה אחרת של צריכת סוכר. מנסיון שלי ושל אחרות, בעזרת החמוציות ושתיה מרובה, אפשר להגיע ממצב של מספר דלקות בשנה למצב של שנים רבות ללא דלקת. חשוב לשים לב - אם כבר יש דלקת עם חום, לגשת לרופא לבדיקות, ולא להסתמך רק על החמוציות - כי יש סיכון של עליית הדלקת לכליות.

ebony

New member
יש את האפשרות של ויטמין C

ויטמין C גורם לשתן להיות חומצי וזה יותר קל לקחת מאשר את החמוציות שיש להן טעם מאוד חזק...... לוקחים 500 מיליגרם 3 פעמים ביום והדלקת עוברת.... אחר כך ממשיכים לקחת למניעה.. הויטמין C הרגיל עם הפקעות ורדים גורם לשתן להיות חומצי.. אבל צריך לבדוק אם הצריבה היא לא בגלל שהשתן חומצי מידי כי זאת יכולה להיות גם סיבה לצריבה במתן שתן....

../images/Emo18.gifזהירות - ויטמין C חומצי,

עלול לגרום בעיות למי שרגיש (חולי אולקוס, לדוגמא). יש ויטמין C לא-חומצי, אני לא יודע איך ישפיע על השתן. אבוני, ברוכה הבאה לכאן! רק זהירות עם העיצות, הן לא תמיד מתאימות לכל אחד. את כללי הפורום קראת?

ebony

New member
אני יודעת לכן גם כתבתי שיש

לבדוק אם השתן לא כבר חומצי ולכן זה שורף.... ויטמין C שהוא לא חומצי לא יעזור במיקרה של דלקת... גם חמוציות אסורות לסובלים מאולקוס...

ebony

New member
אהה

ותודה

0 אור 0

New member
לא ויטמין C

המנגנון שהחמוציות עוזרות הוא על ידי מניעה של החיידקים מלהשתרש על דופן דרכי השתן (אומת במחקרים) - \ה ממש לא קשור לחומציות ולטעם החמוץ. ולכן בפירוש זה לא תחליף. לעמות זה, לפני שהכרתי את הפתרון הזה, היה מוצר להקלה על דלקות בדרכי השתן (יכול להיות אוריקל?) - שהרעיון שלו היה להפוך את השתן לבסיסי על מנת להקל על הצריבה עד לריפוי. כאן את ממליצה בדיוק על ההיפך. כפי שאמרת החומציות מגבירה את הצריבה ולא מקלה, ומצד שני ויטמין C אינו מרפא דלקת (אם כי יש לו השפעה של חיזוק המערכת החיסונית).

תודה ועוד-

אני רוצה להדגיש בפניכם שוב את הקשר הישיר בין יחסי מין לתחילת הדלקת. אם יש לכם כיווני חשיבה, עיצות, בהקשר הזה. עירית

freearth10

New member
עירית, את יודעת את התשובה!

רק כותבת אותה כמשפט שאלה! יש שם כעס במערכת הזוגית וזו דרך להענשה עצמית או לסיבה לא לקיים יחסי מין. האמבטיה אחרי תעזור להרגעה חיצונית אך מה יעזור למה שיושב שם בפנים? תשאול יכול כאן לעזור לך למקד את הבעיה ולהוסיף או לשנות אולי את הרמדי ההומאיפתית. מאיה

מאיה את צודקת

ואכן ההבטים האלו טופלו מעולה עם רמדי. המערכת הזוגית שונתה המערכת המקצועית גם. שניהם לכיוונים חיוביים. וגם הנפש במצב ממש טוב. אבל-הדלקות חוזרות! אמנם במרווחים הרבה יותר גדולים ובצורה שאפשר להשתלט עליה. ולכן שאלתי את מה ששאלתי לגבי טיפול סימפטומתי, חיצוני. לכן שוב- אם יש למישהוא רעיון, עיצה איך לעצור את הדלקת אחרי יחסי המין אני מאד אודה. עירית

צפנתי

New member
אמנם לשתות...אבל יש שם עוד עיצות.

הכי חשוב זה להשתין, אבל ככה טוב והרבה ובלחץ גבוה מיד אחרי יחסי מין בנרתיק. זה מוציא ושוטף את החיידקים מצינור השופכה, וזה המקור לרוב המוחץ של הדלקות בדרכי השתן אצל נשים, כלומר המקור הוא חיידקים שנדחסים לשופכה בזמן היחסים. אם אין מה להשתין, לקום ולשתות חצי ליטר מים, זה מאד חשוב! שלב ב': אם מתחילה צריבה עד שלושה ימים לאחר היחסים, להתחיל: לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-לשתות-......ולשתות! ואז: להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-להשתין-!!!! השתן הדליל לא חביב על החיידקים והם לא משגשגים. זה נותן לגוף שהות לפתח נוגדנים ולהתגבר לבד. אחרי דלקות חוזרות ונשנות יצאתי מהבוץ בשיטה זו, הרופא שלי אישר לי לא לקחת אנטיביוטיקה ולהמשיך בשיטה זו כל עוד לא עולה החום. מרגע שהתחלתי בשיטה הזו הפסקתי בהדרגה עם הדלקות החמורות שדרשו אנטיביוטיקה, עד למצב שהיום אני לא לוקחת כבר מעל שלוש שנים, ולא שומעת מדלקות!! אם אתן רוצות להנות מיחסי מין בריאים במקום מאנטיביוטיקה כל החיים תנסו טיפול מרפא ומונע זה שהציל לי את חיי המין. בנות!! בהצלחה, ותעשו לעצמכן טובה אל תכנסו למעגל האנטיביוטיקה, שאולי עוזרת לנו באותו רגע אבל לא נותנת לגוף שום צאנס להתגבר על החיידק הזה בכוחות עצמו. אם נכנסתן זה הזמן לצאת בעזרת שתיה מרובה, כלומר בפעם הבאה שיש טיפ-טיפת התחלת צריבה להתחיל לשתות והרבה. אם גמרתם טיפול אנטיביוטי והכל בסדר, להוסיף ליטר-שניים ביום של נוזלים (תלוי כמה אתם מזיעים, ובמה עובדים) וככה לשמור על המצב הבריא. טיפ קטן ולא הכי קריטי: לא כדאי לשתות ממותק בסוכר כי: 1.זה לא בריא לכלום, 2. כי בכמויות הנוזלים הדרושות זה יוצא בסוף המון קלוריות, 3. כי נוכחות רבה של סוכר בגוף חביבה על החיידקים וזה לא מומלץ, בפרט בזמן דלקת. חס וחלילה אם יש מצב של חום, או הוראה אחרת מהרופא, לעשות מה שהוא אומר, ולא לראות את הפתרון הזה כפתרון פלא לדלקות מפותחות וחריפות, כי יש מצב של התחלת נזק לכליות או חשש לזה, וזה מחייב אנטיביוטיקה, שפותרת את הבעיה מהר, אך רק לטווח קצר, כאמור. מיץ חמוציות עזר לחנות הטבע לה שילמתי מאות שקלים, וכך גם תה עינבי הדוב ושאר קיסמי טבע. הקסם הוא מים, להתמיד, והרבה, ולא להפסיק אפילו יום אחד, ההחמרה יכולה להיות ביום אחד שלא שותים בו, שבועות ארוכים אחרי התחלת ארוע הזיהום (בד"כ יחסי מין בנרתיק).

למעלה