דלקות בגידים

דלקות בגידים

היתי מעוניינת לקבל מידע על טיפולים בדלקות בגידים בעיקר בידים בעקבות עבודה על מחשב

SideKick

New member
מנוחה...

היא הטיפול הטוב ביותר לגידים שכבר דלוקים. הרי הם זועקים לתשומת לב ומתחננים לרגיעה בעקבות שימוש יתר. אני יודעת שקשה לעשות זאת, במיוחד כאשר המחשב הוא גם סביבת העבודה, ולא רק סביבת הבילוי, אבל מצד שני - זהו הטיפול הטוב ביותר. כאשר הדלקת נרגעת אפשר להתחיל בטיפול מונע - תרגילים. 1. ניעור תכוף של כפות הידיים (בישיבה או בעמידה. זהירות כאשר מדובר בכיסא עם מסעדי ידיים!). פשוט לנער אותן בחוזקה כלפי מטה, כאילו שרוצים להיפטר ממשהו שנדבק לכף היד. 2. פתיחה וסגירה בחוזקה של כפות הידיים, עם כדור או בלעדיו. 3. החזיקי באופן קבוע כדורים סיניים ליד המחשב ותרגלי לעצמך קצת אקרובטיקה של כף היד. 4. במידת האפשר - החליפי ידיים בשימוש בעכבר. פעם ימין, פעם שמאל. ככה העומס על יד אחת יורד באופן משמעותי. כל אלה הם עזרה ראשונה. אולם, כפי שרמזת גם בשאלתך, הגידים בידיים אינם היחידים להיפגע מעבודה מרובה ליד המחשב. ולכן הייתי ממליצה על טיפול כולל בתנועה, במטרה לבדוק אילו עוד מקומות בגוף עומסים על עצמם כשאת מול המחשב, מה צריך להזיז ולהניע, מה אפשר לשפר.

מוטימוט

New member
דיקור סיני לדלקות

שלום רב ניתן לטפל בדלקות במצב אקוטי בעזרת דיקור סיני. הדיקור יגרום לזרימת אנרגיה טובה לאיזור המודלק, יטפל בדלקת ויקצר את זמן ההחלמה. גשי לקופ"ח בא את חברה ותעשי זאת דרכם. בברכה מוטי

Orrza

New member
מקרה קלאסי לטוינה - סליחה שאני

ממש נשמע פנאט.. אבל טווי-נה, בהיותה הפיזיוטרפיה הסינית ממש מטפלת בבעית הCTS באופן חיובי. (תסמונת התעלה הקרפלית) לאחר מנוחה, שבה דיקור יכול להועיל מאוד, הייתי שוקל טיפול טווי-נה ליד הפגועה. בטיפול במקרה כזה, נוכל להקטין את הנפיחות והכאבים ע"י עבודה מפזרת, פיזית וישירה על היד והזרוע בשילוב נקודות דיקור (או אפילו עם שילוב של טיפול דיקור). עד אז, ובתקווה שלא יתפתח אצלך הסינדרום (ידוע גם כ"תסמונת ההי-טק"), בהחלט מומלצת מנוחה רבה ליד הפגועה, בד"כ הדומיננטית, ואפילו עיסוי של היד מדי פעם שיעזור לזרימת דם תקינה והזנה של האיזור. בריאות.

Orrza

New member
ועוד דבר...

אם אני לא טועה, גם לאחר ניתוח של היד במקרה של תסמונת התעלה הקרפלית ו"החלמה", הבעיה חוזרת ברוב המכריע של המקרים לאחר שנתיים עד חמש. שווה לטפל בטיפול מונע כשמגיע הכאב הקטן ביותר... רווח נקי.

../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif../images/Emo128.gif נמחקה הודעת פרסום עצמי

דליה ודוד, נשמח אם תשתתפו בפורום, ולא רק תפרסמו בו.

לכל המגיבים

המון תודה. אני לוקחת את עצותיכם ללבי. בנתיים התחלתי עם טיפול בפלסטרים סינים אשר מקלים קצת על הכאבים עד שאתחיל בטיפולים ממוקדים יותר. כבר קבעתי תור לדיקור. שוב תודה

למעלה