דלקות אוזניים

דלקות אוזניים

סליחה על השאלה הלא קשורה. אבל לא ידעתי לאן עוד לפנות ויש לי אמון רב בנשים כאן ובדעתן. אנחנו עכשיו בדלקת אוזניים מספר שלוש מאז תחילת הגן. הרופא (רופא אף אוזן גרון אליו הפנתה אותנו רופאת הילדים), מלבד הסלמה באנטיביוטיקה (עברנו ממוקסיפן לאוגמנטין ועכשיו אנחנו בזינט, 5 סיסי פעמיים ביום למשך עשרה ימים!) לא ידע להציע טיפול אלטרנטיבי או מונע. אני מאוד לא אוהבת את כמויות האנטיביוטיקה העצומות האלה (האוגמנטין עשה לה פטריה שרק עכשיו התחילה לעבור ונראה מה מצפה לנו מהזינט
). הרופא אמר שמדובר אולי בנטיה ויהיה צורך בכפתור (מה זה בדיוק?) אני מאוד אשמח לשמוע מנסיונן של אמהות שעברו דברים דומים, וגם לקבל המלצות לטיפולים מכל סוג שיכולים לעזור.... המון תודה

הבנים שלי סבלו מאד מדלקות

אזנים חוזרות. כבר לפני גיל שנה הם עברו ניתוחים להכנסת צינוריות (כפתורים). ממה שאני יודעת, מערות הפנים של ילדים קטנים בנויות כך שיש זרימה של נוזלים מאזור הפה והאף לאזור האזנים. האזנים לא מנקזות את הנוזלים והם מהוים קרקע מזון להתפתחות חיידקים. הצינורית נמצאת בתוך עור התוף ומנקזת את הנוזלים. כנראה שיש ילדים שרגישים לכך במיוחד. לבנים שלי הייתה ירידה משמעותית בשמיעה והרופא שסמכנו עליו המליץ על ניתוח שאותו גם ביצע. מאז כבר שמעתי רופאים ששללו ביצוע ניתוח כזה מכוון שהוא בהכרח מצלק את עור התוף. יש רופאים שממליצים על טיפול מונע. מתן אנטיביוטיקה באופן קבוע לילד כדי שלא יחלה. לי אישית הפתרון הזה נשמע רע. יש אפשרות לפנות גם למרפאות "טיבעיות". בשלב מאוחר יותר זה עזר לנו. רופא ממיין מחליט על סוג טיפול ומפנה למטפל מתאים. אם אתם מחליטים על זה, אני ממליצה לכם להצטייד ברופא ילדים שתומך בטיפול כזה מכוון שיש חשיבות לשיתוף פעולה בין שני המטפלים. זהו, חייבת לזוז...

לאה_מ

New member
לשמחתי אני לא מתמצאת בבעיות אזניים

אבל את יכולה לשאול את הילהל, שיונתן שלה סובל מזה מאד. למיטב זכרוני הם עשו דיקור, שמאד עזר ליונתן. היא בטח תגיע יותר מאוחר ותוכל להתייחס בעצמה. תרגישו טוב

הילהל

New member
קראו לי ../images/Emo13.gif

אכן "התמחתי" בדלקות אוזניים. אמא של מייקי - ינחם אותך לדעת שלפני שנה עברנו 6 דלקות בחודשיים!! מתוכן בשלוש ביצעו ניקור של האוזן להוצאת המוגלה! נורא. אותנו צירפו לניסוי באנטיביוטיקה חדשה לדלקות אוזניים ב"סורוקה" והנה מה שלמדתי: הרבה פעמים בדלקות חוזרות מתברר שהחיידק שגורם להן הוא עמיד לאנטיביוטיקות הרגילות (פנמאוקוק, במקרה שלנו). מה שקורה אז הוא מעגל שבו - יש דלקת
מקבלים אנטיביוטיקה
החיידק מדוכא (אך לא מחוסל)
הסימפטומים נעלמים (החום, הכאב)
מסיימים אנטיביוטיקה
כמה ימים מתום מתן האנטיביוטיקה החיידק מתאושש וחוזרת הדלקת. ומתחילים הכל מהתחלה. מה אפשר לעשות? אפשר לבקש מרופא א.א.ג שיקח תרבית מהאוזן ויבדוק במטותא באיזה חיידק מדובר ואיזו אנטיביוטיקה מתאימה כאן (במקרה שלנו זה היה רק רוצופין בזריקות). אפשר לתת כמובן אסידופולוס כדי להמנע מהפטריה. ואפשר, לפני שהולכים על ניתוח כפתורים (עבורי - ניתוח הוא האופציה האחרונה, רק כשאין ברירה) לנסות טיפול משלים. אני יודעת שהומאופתיה, רפלקסולוגיה ודיקור נחשבים מתאימים. אנחנו הלכנו על דיקור, פלוס תרופות טבעיות, בצירוף שינוי תזונה - וקיבלנו ילד חדש - במקום דלקת כל יומיין זה קורה אחת ל 3-4 חודשים. במקום לחכות שבוע עד שהוא מתאושש מדלקת, זה קורה תוך יומיים. הטיפול המשלים נועד לשני דברים: חיזוק המע' החיסונית (כך שהגוף יילחם טוב יותר בחיידקים והוירוסים גורמי הדלקת) והורדת רמת הליחה בגוף - זאת מכיוון שדלקת אוזניים נוצרת כשיש באוזן הרבה נוזל (שמגיע עקב צינון=ליחה). מבנה האוזן של הקטנים שלנו משאיר את הנוזל הזה חשוף מאוד - ממש בריכה שקורצת לכל החולירות לקפוץ פנימה ולחולל צרות. אנחנו קיבללנו את הטיפול המשלים דרך קופ"ח - שווה כל אגורה וכל דקה מזמננו! מקווה שעזרתי.

יש רופאה של מכבי ברעננה

(רופאת הילדים היחידה בספר ברעננה, השאר רופאים) שמטפלת טיפול משולב כזה (זו בדיוק הסיבה שאנחנו לא הולכים אליה
- אבל זו כבר שאלה של העדפה הורית). לאבא של מייקי יש לי שאלה - שלש דלקות וכבר כפתורים? מה קרה? הרופאים האלה, ידם קלה על הפנייה לניתוח. וזה ניתוח. אני חושבת שהפתרונות של הילהל הגיוניים ביותר. ועוד משהו - ממה שאני לומדת עכשיו על הפרעות קשב, בתפיסה הן מערבית והן סינית, יש קשר בין ילדים עם נטייה לריבוי דלקות לבין הפרעות קשב (סתם נתון מעניין שנתקלתי בו איפהשהו). יע"ז אם אכן הדלקות הן מעצלות הרופא לשלוח לתרבית, אני משערת שכל קשר הוא מקרי בהחלט
שיהיה בריא ושלא יכאב לו שומדבר אפפעם!!

הילהל

New member
שאלה לליליה

מקווה שזה בסדר. האם את פוסלת על הסף טיפול משלים? האם הייתי הולכת לניתוח כפתורים בלי לבדוק אופציה כזו? אני שואלת, מכיוון שאנחנו ממש לא היינו מחסידי הדיקור (אפילו חששנו מזה). אבל כשניצבנו לפני הניתוח, החלטנו לתת לזה צ'אנס - ולהפתעתנו זה עבד בצורה מדהימה. מאז אנחנו הרבה יותר פתוחים לכל הרעיון של הרפואה המשלימה (אם כי בדגש על המילה "משלימה" ולא "אלטרנטיבית" - כלומר, לא ננטוש את הרופא המערבי והתרופות).

חלילה לי משלשלול על הסף

אני פשוט מאלו שחושבות שנגד חיידקים נותנים אנטיביוטיקה. אני מסכימה איתך לחלוטין לגבי החשיבות של הבדיקה האחראית והמלאה. הרופאה האמורה נותנת כמעט רק תרופות חלופיות. אני מעדיפה את הגישה של לא לתת כלום אם זה וירוס (חוץ מאקומולי) ולתת אנטיביוטיקה אם זה חיידק, ואני לא ממש רואה איך רפואה משלימה נכנסת לרווח הזה. יע"ז דיקור עובד טוב גם עלי (יש לי חברה קרובה שטיפלה בי פה ושם במשך השנים - הריונות, תסמונות למיניהן - ברפלקסולוגיה ודיקור + צמחים), כך שאינני יכולה לשלול לילדים. עוד משהו - אני אישית פוחדת ממחטים, עומר גם. לניתוח לא הייתי הולכת בשום מקרה עם ילד, אלא אם כן כלו כל הקיצין. קשה לשכנע אותי בנושא אוזניים שאין ברירה לפני שמוצו כל הברירות.

הילהל

New member
תודה על ההסבר

באמת שזו סתם סקרנות שלי - לאור הניסיון האישי. ולגבי הרווח שבו נכנסת הרפואה המשלימה - אני רואה את התפקיד שלה במניעה. מכיוון שע"י הורדת כמות הליחה וחיזוק המערכת החיסונית, יש סיכוי שיפחת הצורך להלחם בחיידקים ובוירוסים. אצלנו זה עבד. ומעניין מה שאמרת לגבי מחטים. אני מהאמיצות הגדולות בתחום - שנים של זריקות בי 12 מכאיבות חיסנו אותי לגמרי מהפחד ממחטים. אולי זו אחת הסיבות שהדיקור לא באמת מלחיץ אותי.

נעה גל

New member
אני רחוקה מלהיות מומחית כמו הילהל

אבל, כשהבן שלי היה בן שנה וחצי הוא החל לסבול מדלקות אוזנים חוזרות ונשנות. היינו למעלה מחודש על אנטיביוטיקה (זה מתחיל באנטיביוטיקה חלשה ועם כל טיפול שינו לנו אנטיביוטיקה למשהו חזק יותר). 10 ימים אנטיביוטיקה, יומיים דלקת, 10 ימים אנטיביוטיקה, יומיים דלקת וכך הלאה. בפעם השלישית או הרביעית שהחליפו לי את האנטיביוטיקה נשברתי וניגשתי למומחית אף, אוזן, גרון (במסגרת קופ"ח) - סיפרתי לה את הסיפור ואמרתי לה שאני רוצה לעבור לטיפולים אלטרנטיביים. היא אמרה - O.K אבל, תני לי לעשות ניסיון אחרון. היא שינתה אנטיביוטיקה למשהו שלא נותנים בדר"כ לילדים, וששיך למשפחה אחרת של אנטיביוטיקות (ולא, אני לא זוכרת איך קוראים לה). וראה זה פלא - הדלקות נגמרו. מאז ועד היום (גיל 3 וחודשיים) היתה רק עוד פעם אחת דלקת קלה שנגמרה עם אנטיביוטיקה רגילה.

תודה לכולן

החכמתי מאוד. מעניין שהרופא עצמו לא הציע לקחת תרבית, בפעם הבאה אני אבקש ונראה מה יקרה... ניתוח הכפתורים היתה תשובתו של הרופא כששאלתי מה אפשר לעשות מלבד אנטיביוטיקה
הוא לא הציע לעשות את זה עכשיו אלא אמר שזו אפשרות בעתיד. אני כמובן התכוונתי לשאול על משהו אלטרנטיבי, אבל הרופא שלנו לא נראה לי תומך. נראה לי שנתחיל בלקיחת משטח ונמשיך משם, בתקווה שאכן מדובר באיזה חיידק מנחוס במיוחד ובהתאמת האנטיביוטיקה המתאימה. תודה לכולכן

למעלה