דליפת שתן

דליפת שתן

שלום, אשמח לקבל קצת רקע על נושא דליפת שתן בכלבים, עד כמה זה שכיח בכלבים צעירים,
איך מאבחנים ומה הטיפול. והאם הטיפול הוא חד פעמי או תמידי.

תודה מראש:)

קודם צריך לאבחן מה הסיבה לדליפת שתן

והאם היא רפואית (דלקות, בעיה אנטומית או הורמונלית ועוד ועוד) או התנהגותית (השתנה כניעתית או מהתרגשות).
יש הרבה מאוד סיבות לדליפת שתן ולכל סיבה יש טיפול שונה.
בן כמה הכלב? האם בוצעו לו בדיקות כלשהן עד עכשיו?
כמה זמן זה נמשך ואיזה טיפולים הוא קיבל עד היום?

גן חיות

New member
תשובה של בעלת כלבים

קודם כל, אני מדגישה , אני לא ווטרינרית, לכן תשובתי לא מקצועית.

בעבר, היתה לי כלבה צעירה מעוקרת שהחלה לדלוף שתן כאשר ישנה או כאשר שכבה רגועה. היא לא היתה אפילו מודעת לכך שיוצא ממנה פיפי.
כאשר היתה מגלה שהיא רטובה והרטיבה את השטח, היתה ממש מתביישת ועצובה והולכת להתחבא והיה צורך להרגיע אותה.
בזמנו , הווטירנר אמר שזה קשור (במקרה שלה) לעיקור ושבאחוז מסוים של המקרים, כלבות לאחר עיקור מפתחות בשלב מסוים דליפת שתן.משום מה, היא פיתחה את הבעיה בגיל צעיר.

הווטרינר נתן כדורי הורמונים שהיו אמורים לשנות את מאזן ההורמונים ולהשפיע. במקרה שלה, זה לא עבד.
אני יודעת שיש גם חומר שנתנו לחתולה שלי עם בעיה בשליטה על הסוגרים, וזה עזר במידה רבה.

מעבר לכך, חכי לתשובה מוסמכת מהווטרינרים.

weddi

New member
לכלבה שלי יש בדיוק את אותה הבעיה

היה דולף לה שתן בזמן שינה (לא עמוקה) או סתם כשהייתה יושבת רגועה מבלי שהיא שמה לב.
הוטרינרית נתנה לה כדורים (ורודים - שכחתי את שמם, אני אבדוק כשאהיה בבית) שאותם היא לוקחת כל 5 ימים, וזה ככל הנראה לכל החיים.
כל עוד היא על הכדורים האלה, אין תאונות (כמעט). ברגע שהיא מפסיקה, השתן חוזר לדלוף

כפי שנכתב

אמנם לא וטרינריות, אבל בהחלט מלומדות...
יש סיבות רבות לדליפת שתן. בחלקן טיפול הוא מוגבל בזמן, לעיתים ניתוח, בחלקן התנהגותי ובחלק האחר הטיפול הוא לכל החיים.
אני יכול לחשוב בקלות על כמה גורמים בכלבים צעירים:
1. התרגשות שגורמת לדליפה - בעיה התנהגותית פתירה
2. בעיות מבניות - מומים מולדים שמביאים לפגיעה בשליטה. דורש אבחון, ולרוב ניתן לפתרון כירורגי.
3. בעיות שליטה הקשורות לעיקור - לרוב ידרשו טיפול תרופתי לכל החיים
4. דלקת ומחלות אחרות הגורמות לשינויים במתן השתן, כך שנדמה לנו כי מדובר בבעיית שליטה ולא בבעיה אחרת.

הדרך הנכונה לברר היא לבדוק את הכלב/ה, לעשות בדיקת שתן ולחשוב אח"כ אלו בדיקות מתקדמות יותר נחוצותאם בכלל.

אם תתני פרטים נוספים אולי נוכל לצמצם את האפשרויות

אסף

למעלה