דליפת חלב

דליפת חלב

שלום! אני מניקה הנקה מלאה את בני בן החודשיים וחצי, לעיתים שואבת לו מנה/חצי מנה, בד"כ במקום להניק (הוא אוכל מבקבוק) מניקה לפי דרישה כל שעה וחצי עד 3 שעות, בלילה לפעמים ישן 4 שעות..... יש לי 2 בעיות: 1. בגדי רטובים באופן כמעט קבוע, חלב מתחיל להישפך ועובר שכבות רבות - רפידה, חזיה, גופיה, חולצה.... בקיצור כמות שמצליחה לעבור שכבות..... זה נורא לא נח ונורא מטריד, ובכלל תכף אני אמורה לחזור לעבודה ולא יודעת כיצד אוכל כך לחזור...... 2. לפעמים תוך כדי הנקה גם כשילדי מוציא את הראש מהפטמה, ממשיך לזרום החלב, כאילו הוא פתח את הברז ולא סגר, ככה משפריץ הרבה עליו על בגדי ועל כל מה שמסביב (לפעמים מגיע אפילו למרחק....) הקטע שיכול לקחת זמן עד שאני מגלה את הטיפות על הראש שלו או איפשהו וקולטת שזורם, מה עושים?? יתכן גם שלפעמים יוצא לו מידי הרבה חלב ולכן הוא מתעצבן תוך כדי הנקה?? (לפעמים מתחיל לאכול ובשניות הראשונות ממש יוצא וצורח עוד לפני שהספיק להגיע לגרעפס...) תודה רבה ושבוע נפלא לכולן.... אשמח למי שתדע לענות לי מידע/ניסיון...

שפע חלב אם - צרות של עשירים!

שלום לך התברכת בייצור מוגבר של חלב אם. האם את מניקה כל פעם מצד אחד? זו ההמלצה במקרה שלך. את יכולה לשתות תה מרווה 3 פעמים ביום זה עשוי להפחית את ייצור החלב. תנסי להיניק בשכיבה זה יכול להאט את זרימת החלב.

monique18

New member
דליפת חלב

שלום לך אני חושבת שאת מייצרת יותר חלב ממה שהילד צורך. אחת השיטות לנסות להקטין את היצור,זה לרוקן את שני השדיים בשאיבה ידנית\משאבה חשמלית באותו הזמן -ואז להתחיל להניק בשד אחד בלבד כל הנקה כך שהשד השני לא יניק במשך 6 שעות. בהנקה הבאה להניק מהצד השני.יוצא מכך שכל שד מניק כל 6 שעות.במקרה ותרגישי מלאות הגובלת בגודש ,רוקני מעט רק להקלה. כדאי לנסות להניק בשכיבה ואם השד מלא מידי ,רוקני מעט לפני ההנקה על מנת למנוע זרימה חזקה מידי לתינוק . (אחות מוסמכת-יועצת הנקה ליס)

להיניק רק מצד אחד

אבל היא מניקה ברווחים של שעה וחצי עד שלוש שעות.

למעלה