דלימה לפני שיפוצים

7נתי7

New member
דלימה לפני שיפוצים

כמה חיונית אמבטיה כשיש ילדים קטנים? אין לנו אמבטיה,רק טוש ושרותים נפרדים. שוקלים שיפוץ לאיחוד המקלחת והשרותים,הדילמה היא בין התקנת אמבטיה לבין התקנת מקלחון מרווח. זו תהיה המקלחת היחידה בבית,יהיו שרותים נוספים. מנסיונכן,האם להתעקש על אמבטיה או לבנות מקלחון. היום מקלחת בטוש עם משחקים ולא נראה לי שנגרם סבל או חסך ללא אמבטיה. ה"חוסרים" מושלמים אצל הסבתות וחברים מידי פעם. יש לכן נסיון עם מקלחונים לקטנים?

יעל י

New member
אם המקלחון יהיה כ"כ מרווח אז...

אפשר לשים בפנים גיגית פלסטיק וזה כמו אמבטיה. לנו יש גם וגם ומאד אוהבים אצלינו אמבטיה. לפעמים זו ממש תעסוקה לשעה ...

דגיתי

New member
אצלנו...

אצלנו יש מאז ומתמיד אמבטיה, ולא ויתרתי עליה גם כשעברנו דירה ושיפצנו. לדעתי, אמבטיה עדיפה כשיש ילדים קטנים. יותר מרווח ממקלחון (עושים "בריכה" באמבטיה לשני הילדים), כשילד עם חום ויש להכניסו למים פושרים, יותר נוח מאשר בגיגית, אנחנו פחות נרטבים כשמקלחים את הקטנה. התקנו מתקן לטוש בקיר האמבטיה והיא משמשת לנו כמקלחון. מרוב שהתרגלתי להשתמש באמבטיה, היום מקלחון עושה לי קלסטרופוביה.

זו הייתה בדיוק הדילמה שלנו ../images/Emo88.gif

כמעט ויתרנו על הדירה בגלל שלא היה בה אמבטיה. כיום, אנחנו גרים בה ואין אמבטיה אלא מקלחון מאוד (!!!) מרווח ומאוד כייפי. אני קניתי גיגית פלסטיק גדולה מאוד וגבוהה מאוד ובסוף האמבטיה אני שופכת את המים ומעמידה אותה בצד. הבת הגדולה שלי בת 3 ו-9 חודשים המון פעמים מעדיפה להתקלח בדוש ולא באמבטיה. לדעתי, זה לא מאוד הכרחי. אבל אם יש לך אפשקות כן לאמטיה ואת או בעלך אוהבים אז כן לעשות ואם אתם לא כ"כ אוהבים אז לא חייבים כי זה ממש לא מפריע לנו ובהחלט כייף שיש מקלחון ענקי. אם תרצי אשלח תמונות של הנסיכות מתקלחות באמבטיה המיוחדת שזזה. בהצלחה!

אין לנו אמבטיה. גם לא מקלחון מרווח

לעומת זאת יש שלושה ילדים קטנים (5,3,1) לגדולים עשיתי אמבטיות בגיגית הפלסטיק של התינוקות, עד שהיא נשברה. מאז הם הסתדרו יופי עם מקלחות. לאחרונה חזרנו שוב לאמבטיות בגיגית (שני הגדולים יחד, אל תשאלו איך הם נדחסים שם) והחגיגה גדולה. זה נחמד, זה נח, זה לא הכרחי. (אח, אם היתה לי אמבטיה...)

תשובה אישית

אני בחיים לא הייתי מוותרת על האמבטיה מהסיבה הפשוטה שקודם כל אני ובעלי מאוד אוהבים מדי פעם לעשות אמבטיות כדי להירגע. אני יודעת שאפילוו רבע שעה לבד בשקט שלי בתוך מים נעימים מרגיעים אותי לחלוטין. עכשיו בקשר לילדים, אם את רגילה ונוח לך במקלחון אז סבבה. לי יש חברה שכבר שנה גרה בדירה בלי מקלחת ואני ממש לא מבינה איך היא מקלחת אותן בלי להרטב אבל היא טוענת שהולך לה לא רע. אני לא חושבת שיהיה להם נזק פסיכולוגי בלתי הפיך כי לא עשו אמבטיה בבית
רעיון הגיגית מצויין. אמא שלי קנתה לבית שלה גיגית ענקית כדי לקלח את התינוקות ואני יכולה לומר לך שגם האחיינים שלי הגדולים אוהבים לשבת בפנים במקום באמבטיה הגדולה. אם יש לכם את הכסף והאפשרות תעשו אבטיה, אבל אם אין חבל להכנס לחובות בשביל משהו שהסתדרתם טוב מאוד בלעדיו עד עכשיו.

7נתי7

New member
תודה לכוכלן,בעיקר ...

על ההבנה שאנחנו לא היחידים בלי אמבטיה.... האמת,בין חברינו אנחנו היחידים,ולעיתים זה מביך איך שמסתכלים עלי... עוד לא נפלה לגמרי ההחלטה,יש כמה שינויים קודמים שאנחנו עורכים כנראה בבית,אני מניחה שתהיה אמבטיה,ולו רק בגלל הפעמים שיש חום גבוה ויותר נוח אמבטיה מאשר גיגית או מקלחון.ב"ה זה לא קורה הרבה(טפו טפו טפו מים מלח שום בצל) אך כל פעם סיוטית בפני עצמה. תודה נתי

mevav1

New member
כששיפצנו את הבית, רצינו מאוד מקלחון אבל

בגלל בתנו שהייתה אז בת כשנה, החלטנו לעשות אמבטיה. קטנה אבל בכל זאת, מספיקה לילדה למלא בה מיםן ושתשחק ותהנה וגם אנו הגדולים יושבים בה בנוחות. לא רצינו מקלחון רק בגלל הסיבה הזאת.... ומדובר פה על שנים רבות שהיא תהנה מ"בריכה" כיפית.

למעלה