דליה - שאלה.

דליה - שאלה.

כל כך הרבה פעמים אתם מד ברים כאן על ריבאונד אחרי התרופה. אני עדיין לא מבינה מה זה תואילו להסביר לי בבקשה? ולמה אני שואלת: רותם מקבלת 3/4 רבעי כדור לבית הספר השעות שם קשות לה מבחינת חומר הלימוד אבל היא שקטה ורגועה. ברגע שהיא נוחתת בבית היא הופכת להיות אחוזת תזזית. השתוללות פרועה שהיא לא יודעת מה היא רוצה לעשות קודם עד שהיא מתקבעת על הטלויזיה וננעלת איתה. זה יכול לקחת בין 5 דקות ועד רבע שעה של התנהגות כזו. כאשר נתתי לה חצי כדור נוסף אחרי הצהריים ועברה ההשפעה לא נצפתה כזו התנהגות. עכשיו אני לא יודעת אם ההתנהגות הזו היא ריבאונד כמו שאתם קוראים לזה או לא? ואם לא איך שורדים אותה ולפעמים ההשתוללות כמו שאני מגדירה את זה יכולה להמשך גם כמה שעות. וסליחה שיצא לי מבולבל. אמא עייפה.

michal shahar

New member
מקווה שלא אכפת לך שאני עונה

שוב שלום לך, זה נראה לי כמו ריבאונד. כדי להבין יותר על-כך קראי את המאמר על הריטלין שתורגם לאחרונה. נמצא באחת מההודעות למטה. מוסבר שם על תופעת הריבאונד. בנוסף לאחרונה איריס מנור ענתה על-כך. התשובה נמצאת נדמה לי בדף הבא. מיכל

r66

New member
הכוונה לאפקט מסויים שחוזר

על עצמו, כלומר היתה התנהגות X באמצעות טיפול הפכה להיות Y וכשהסתיימה השפעת הטיפול חזרה להיות X. לפי דעתי, מה שאת מתארת נשמע כמו ריבאונד, כלומר התזזיתיות לא נחלשה בעזרת הריטאלין, אלא נעצרה ופרצה שוב לאחר השפעת הכדור. אצלנו הריבאונד הוא קשה מ א ו ד ...

michal shahar

New member
נכון מאוד../images/Emo70.gif

המושג Rebound פרושו חזרה. לחזור למצב הקודם. ברגע שהשפעת התרופה מתפוגגת יש חזרה להיפראקטיביות שלעיתים אף קשה יותר. מיכל

דליה.ד

New member
ריבאונד....../images/Emo67.gif../images/Emo5.gif

תופעת הריבאונד היא בדיוק כפי שתיארת אותה, עצבנות, נרגנות, השתוללות, בכי, תוקפנות ועוד תופעות נעימות.... בדרך כלל לילדים שמגיבים בריבאונד מוסיפים עוד חצי מינון מהמינון של הבוקר לפני שפגה השפעת התרופה הקודמת ואז....בדרך כלל הילד הרבה יותר רגוע ומתפקד. יש ילדים שהריבאונד נמשך בין מספר ימים לחודש ויש כאלה שזה נשאר יותר. לפי דעתי ילד בריבאונד מגיב כך מכיון שהתרופה מתנקזת במהירות מהגוף ואז הוא סובל (וכולם סובלים איתו), לכן בדרך כלל הרופאים ממליצים להוסיף חצי מנה. וזה עוזר!

למעלה