דלווסטרון

שרית מ123

New member
דלווסטרון

שלום, ברצוני לדעת פרטים נוספים על דלווסטרון. האם הזריקה מסרטנת ופוגעת בכלבה או שעצם זה שלא עוקרה היא הגורם לסרטן? האם ניתן לתת את הזריקה לסירוגין לאורך השנים? האם הזריקה לא פוגעת בסיכויי הכלבה להרות?

הזריקה מסרטנת

שמה לך תמונה של כלבתי קשת (הרועה הגרמניה) שמתה מגרורות של סרטן העטינים שהיו לה בכל הגוף, הרדמנו אותה כי היה לה גידול ברגל האחורית בגודל אבטיח (אני לא מגזימה) בחלק העליון שלך הירך - הוא גדל בהרף עין - שגיליתי אותה הייתי בטוחה שזה שטף דם שתביני. היא הייתה בפוקוס מוחלט ביום שהרדמנו אותה, אבל היא לא יכלה ללכת יותר הייתי מרימה אותה פעמיים ביום את 6 המדרגות מהמטבח לגינה. עד היום האחרון היא לא ויתרה על הטיול של המאה מטר מחוץ לבית גם אם זה לקח לנו במקום 10 דקות שלושת רבעי שעה. סבל בל יתואר - אני יכולה למלא כאן דפים של מה עברתי איתה בעקבות הסרטן - אני כבר לא זוכרת כמה גידולים הסרנו לה בניתוח שתביני את הכמות. אבא שלי רצה להרביע אותה ולכן עד גיל 5 היא קיבלה את הזריקות (רק אז נודע לנו שזה ממש ממש ממש גרוע ומיד זה הופסק - חבל שזה היה מאוחר מדי) וזה הספיק כדי להצית את הסרטן יופי אצלה בגוף. היא עוקרה בגיל 7 - שזה 6 וחצי שנים מאוחר מדי. על גופתי המתה אני אתן לאחת הכלבות שלי את הזריקה הזו. יש וטרינרים שמתנגדים למתן הזריקה כליל ולא יתנו אותה בחיים. הכי בריא לעקר לפני יחום זה מוריד סטטיסטית את הסיכוי לסרטן בצורה הכי דרמטית. אם החלטת על הרבעה והכלבה שלך גזעית עם תעודות וקיבלה הרבה C.A.C ים בתערוכות אז תשמרי עליה כמו שצריך שהיא מיוחמת. את לא מסוגלת ? תעקרי. אם את רוצה בלילה אני אפרט לך יותר את כמויות הסבל שכלבתי עברה בלי שום סיבה.

תשובה

קודם כל - חשוב לי להבהיר שיש גישות שונות ברפואה ולכן מאד יכול להיות שתתקלי בדעות מאד שונות משלי בנושא זה. דלווסטרון הוא חומר מהמשפחה של ההורמונים המחקים את ההורמון פרוגסטרון. בעיקרון, לפי ההצהרות של היצרנים והחומר המסחרי בנושא, הוא נחשב בטוח למדי. למעשה, בשימוש בחומרים מסוג זה יש לדעתי סיכון גדול ואני לא ממליץ על כך ולא משתמש בהם בטיפולים במרפאתי. הסיבה היא שההורמונים האלה אחראים למספר תופעות לוואי - ירידה בעמידות החיסונית ובשל כך דלקות ברחם, שינויים במבנה ובחלוקת התאים בבלוטת העטין ולעתים בשחלות וברחם ובשל כך גידולים. נכון שמדובר בדור חדש יחסית, אך כבר קיימים דיווחים על בעיות ונטיה לדלקות רחם לאחר שימוש בחומר. ובנוסף על כך - החומר לא נמצא המון זמן בשימוש מסחרי וקשה לצבור נתונים קליניים בצורה מספקת כדי להוכיח את התבטיחות שלו. מה הסיבה שאת רוצה להשתמש בו?

שרית מ123

New member
תודה, אכן נתקלתי בדעות מנוגדות

אני מחפשת מידע נוסף, קיוויתי למצוא מידע באינטרנט אבל אין הרבה. אני מביאה בקרוב שני כלבים (זכר ונקבה) גזעיים ואני רוצה להרביע בבוא היום במידה וזה יתאפשר, לכן אני לא רוצה לעקר (רבייה זו לא המטרה כמובן, הם בראש ובראשונה להנאה אישית). בעקרון יש לי אפשרות להפריד ביניהם בימי הייחום אבל נשמע שלמניעת ייחום יש הרבה יתרונות, השאלה אם זה מזיק. יש פתרון אחר חוץ מהפרדה? תחתוני ייחום יכולים לעזור במניעת הגישה של הזכר? הריח לא ישגע אותו?

אין שום חגורת צניעות שתעבוד הם לא יכולים

להיות יחד. זה או לשלוח אותו לפנסיון עד שהיא מסיימת יחום או לשים אצל המשפחה הקרובה. קחי בחשבון שרוב הגזעים לא מומלץ להרביע עד גיל שנה ו8 חודשיים - זה התקנון של ההי"ל הם לא יקבלו תעודות אם הכלבה צעירה מדי. לכל חוג יש את התקנון הפרטני שלו. זה אומר לפחות 3 יחומים עד ההרבעה הראשונה.

דעתי

ראשית שלום, המון זמן לא ביקרתי כאן... בהתוויות על התרופה לא כתוב שהיא מסרטנת, אבל לא הייתי פוסל זאת כלל. מהיכרות עם התרופה - היא בהחלט מגדילה את הנטיה לדלקות רחם. ראיתי גם כלבות בנות פחות משנתיים שקיבלו זריקה אחת, וכבר היה להן רחם דלקתי. דלקת רחם מסכנת את הכלבה, וכמובן פוגעת בסיכויי הכלבה להרות. בתקופת לימודי למדנו שמתן בלתי רצוף של הזריקות למניעת ייחום (לסירוגין, כפי שאת שואלת) אף מגדילה את הסיכון לדלקות רחם. אני לא זוכר מאמר שתומך בגישה זו, אך היא נאמרה מפי אנשים רציניים ביותר, וכך אני מתייחס לזה גם כיום. אני אישית לא מחזיק את התרופות האלו במרפאה כלל, כך שדעתי בעניין ברורה.

למעלה