דכאון

ycyclop

New member
דכאון

אתמול והיום היתה ההרשמה לחוגים העירוניים במועצה המקומית. ניסיתי לפתוח חוג אבל היו 0 נרשמים. דיכאון
(לעומת זאת לחוג מבוכים ודרקונים יש הרבה נרשמים, ואני לא אכנס לדיון כמו שהיה בפורום משחקי תפקידים למה חוג בתשלום, ואני לה הסכמתי עם רוב מה שנאמר שם)

האטי

New member
:(

אכן חבל שכך הם פני הדברים, אבל כמובן שאין לראות בכך כשלון אישי. אני חושבת שהכל עניין של תדמית בעייתית של משחקי לוח. נחוץ מסע שיווקי!

backdoorslam

New member
איך ילדים אמורים לשמוע על החוג?

אני זוכר שבמתנ"ס שלנו היתה תקופה שבה ניתנו כמה שיעורי הדגמה לקראת ההרשמה הרשמית. יש לך אפשרות לעשות דבר כזה?

shadowfax

New member
היות ואני לא תומך בחוגי מ"ת

אני יכול לעודד אותך, מרבית הנירשמים לחוג מ"ת הם קהל שבוי שחש שאינו יכול להסתדר בלי המנחה (מריץ החוג) וזה לדעתי בגידה בכל הרעיון של מ"ת. אתה יכול לפתוח חוג למבוגרים...

שאלות

לאילו גילאים פנה החוג? האם פירסמת תכנית? האם קיימים חוגים כאלו במקומות אחרים?

ycyclop

New member
על החוג

קודם כל יש חברה שעושה משהו אחר ונקראת "אשכולות". היא מעבירה בבתי ספר חוגים עם משחקי חשיבה כדוגמת אוקטי או בלוקוס. אילו הם משחקי מידע מלא, אבסטרקטים, כגון שח. יתרונם: קל ללמד את החוקים וניתן ללמד טקטיקות בצורה ברורה (תלוי במורכבות המשחק) ולכן ניתן להתחיל מגיל צעיר. אני הצעתי חוג לגילאים 12+ של משחקי לוח רבי משתתפים (לפחות 4) עם אינטרקציה בין השחקנים. השאיפה היתה להגיע לחשיפה של 7-8 משחקים שונים לאורך השנה וללמד אותם לא רק אסטרטגיה של המשחק עצמו אלא גם איך מציגים טיעונים. בהתחלה מה שרואים זה ילדים שמרגישים שככל שהם צועקים חזק יותר הם צודקים יותר. המטרה ללמד איך לדבר ולשכנע אחרים להקשיב לעמדות שלך דבר שמצריך תירגול. או לחלופין משחקי מידע חלקי, ואז השחקן לומד לנסות להבין לאן שואף היריב ומתוך זה להסיק מה יש לו. דוגמא למשחק הוא Settlers of catan אבל יש עוד משחקים. הצגתי חלק מהמשחקים ביריד פעילויות שהיה והיו לא מעט מתענינים אבל כאשר שאלתי האם הם ירשמו לחוג, אז אם אחד מהקבוצה אמר שלא, אז כולם הסתכלו אחד על השני ואמרו לא. הלחץ החברתי פועל במלוא כוחו. לצערי חוברת החוגים השנה היתה קטנה במטרה לחסוך בתקציב ולא היה מקום לפרט על פעילות החוג בניגוד לשנים עברו וחבל שכך. עד עכשיו לא נרשם אף אחד אבל אני אנסה להציג את החוג בשתי פעילויות שיהיו החודש לנוער. אשמח לשמוע תגובות/הצעות

למעלה