דכאון

דכאון

פרשתי מעבודת ההוראה בםפטמבר. היות ואני לא יכולה להתקיים מהפנסיה-בעלי מרוויח מעט,חפשתי עבודה להשלמת שכר. בתי הציעה לי לטפל בבנה ,- בן שנה וחדשים.עבור תשלום של אלפיים שקלים.היא עובדת כל יום עד 4-חוץ מיום שישי. היות ואני עובדת כל השבוע היום היחיד שנשאר לי לנקיון ובשול הוא יום שישי.עבודות הבית מאוד קשות לי היות ואני סובלת מבעיות גב קשות .בעלי לא מוכן לעזור לי והוא משאיר אותי ויוצא מהבית וחוזר כאשר אני מסימת- הוא כל הזמן טוען שלא צריך את הנקיונות.יש לציין שאינני חולת נקיון אני דואגת לניקיון מינימלי.אני מאוד כועסת ולא מביה איך משאירים אדם עם בעיות בריאות כה רבות לנקות לבד ועוד יש לו טענות שאני בגלל זה הורסת את החיים.אולי אני הורסת את החיים שלי בזה שאין לי זמן לראות את העולם?יש לציין שאין לנו כסף לעורתאני זקוקה לעצה אני בדכאון

על פניו

יש כמה בעיות: 1- את צריכה לעבוד להשלמת הכנסה 2- בריאותך אינה טובה 3- בעלך לא תומך (אחרת אולי גם הוא היה מתגייס להרוויח קצת יותר או לפחות לנקות את הבית ולשחרר אותך) עם הבעל הלא תומך, באמת שאני לא יודעת מה להגיד לך כי אני מניחה שלא מדובר במשהו שקרה אתמול. זה האדם שלו נישאת וכדי להשיג שינוי הכולל אותו, הוא צריך להיות שותף לתהליך השינוי וגם עם איזה שהוא רצון לעשות אותו - ואת במקביל צריכה להיות מאוד ברורה והחלטית מה את רוצה מהזוגיות הזו ומה יקרה אם לא תקבלי אותה. בקשר לבריאותך - אין ספק שצריך לשמור עליה. יש לך גוף אחד שצריך לשרת אותך עוד כמה זמן. אם נקיון הבית חשוב לך ואת לא יכולה להרשות לעצמך עוזרת, עליך למצוא שיטה בה את מנקה קצת, כל פעם אזור אחר באיזו שיטה כך שאת לא מעמיסה יותר מדי על הגוף בפעם אחת ובכל זאת הבית מתוחזק כמו שאת אוהבת. בקשר להכנסה - צר לי להגיד לך אבל 2000 שקלים למשרה מלאה (כל יום עד 4) זה מעט מאוד למטפלת. אם היית עושה את אותה עבודה עבור ילד אחר בשכונה שלך היית מרוויחה כפול. עכשיו את צריכה להחליט בינך לבינך מה את עושה. לא איך את משנה את בעלך או איך את משנה את ביתך - מה את עושה נוכח הנתונים. את יכולה בחלט לחפש עבודה מכניסה יותר, ולספר לבת שלך ש-2000 ש"ח אינם מספיקים לך להשלמת הכנסה... שהיית מאוד רוצה להמשיך לטפל בנכד שלך ושאין דבר שמשמח אותך יותר מכך, אבל את חייבת עוד כסף ולכן קרוב לודאי תחפשי עבודה אחרת, מכניסה יותר. ייתכן שאחרי שתאמרי כך פשוט מה הם הצרכים שלך, הבת שלך תעלה את שכרך ותשלם לך כמו שהייתה משלמת גם ככה למטפלת - או שלא, ואז יהיה עליך לחפש עבודה אחרת, אפילו טיפול בילד אחר - עם כל הצער... לחילופין - את יכולה לעשות מה ששכנה שלי עושה שמביאים אליה ילדים - יותר מילד אחד - בהם היא מטפלת ברמות שונות של טיפול. יש לה תינוק אחד שעמה כל היום, ושניים שלושה ילדים שמגיעים בבוקר מוקדם כשמערכת החינוך עוד מנומנמת, והיא דואגת להביא אותם לבית הספר או לגן ואחר כך להחזיר אותם אליה הביתה לארוחת צהריים ושיעורים עד שההורים מגיעים מהעבודה. תאמיני לי שהיא מרוויחה יפה מאוד. כלומר - אני מציעה לך במקום לקטר על חוסר תמיכה וחוסר כסף וחוסר פרגון מהסביבה, לבדוק מה את יכולה לעשות כדי שיהיה לך יותר שפע... ואפילו כסף בעתיד לעוזרת.

למעלה