דכאון -פריקה

Shamy

New member
דכאון -פריקה

מבאס שפעם אחרי פעם אחרי פעם אומרים לך שהתואר שלך פח,ובעצם כל מה שנותר הוא להתקבע בבינוניות הבלתי מתפשרת שנובעת מתנאים כלכליים קשים למחיה בארץ ישראל תוך שילוב עם מדיניות "מדינת הרווחה" המדהימה שיש לנו פה. היום באופן רשמי זרקתי את התואר שעמלתי בדם יזע ודמעות לקבל בהצטיינות (אפילו טרחו לתת לנו אותה בקייס עטוף קטיפה ) במקומה הראוי לה -בפח האשפה של הרחוב. עד מתי הייאוש של דור ה-Y.

נטע307

New member
תקבלי חיבוק וירטואלי.

כן לצערינו זה מציאות שלנו היום. היום תואר ראשון לא כל כך שווה הרבה. אפילו אם בן אדם סיים בהצטיינות ובמוסד נחשב.

אופירA

New member
מנהל
יכולים להגיד לך פח מהבוקר עד הערב

חבל שאת מקבלת את הדברים.
התואר שלך שווה הרבה יותר ממה שיש לאנשים ללא תואר בכלל, שעובדים ומתפרנסים בכבוד בכל מיני תפקידים ומקצועות, אפילו בדור שלנו.
תואר ראשון - לא חשוב באיזה נושא - נותן יתרון משמעותי על האנשים האלה, בחיפוש עבודה.
חפשי עבודה עם גאווה בתואר שלך, ותמצאי כמו כל מי שאין לו בכלל תואר, ומוצא.
לא צריך להאמין לכל מה שאומרים לך (בראיונות עבודה? בחברה?). תאמיני בעצמך. זו הנוסחה להצלחה בחיים.

הכל זה עניין של גישה. גם בעל תואר שני ודוקטורט יכול להרגיש שלא שוות התעודות שיש לו, כי זה לא במקצוע הנכון... למה אנשים מקטינים את עצמם ותולים את בעיותיהם בתואר או בדברים חיצוניים אחרים?

היי48

New member
היי שיימי

אין כזה דבר תואר פח. אין לי מושג מי אמר לך את זה, אבל זאת אמירה די טפשית לדעתי. אני חושבת שידע זה כח, ולא משנה מה למדת, אף פעם לא מזיק לדעת עוד ולהחכים יותר. וגם כמו שכתבת, עבדת קשה על התואר וסיימת אותו בהצטיינות, וזה מוכיח שאת אדם חרוץ שלא מוותר בקלות, שתי תכונות מאוד חשובות בעולם העבודה.

מבחינת תועלת פרקטית מהתואר על מנת להתקבל לעבודה, מה שאת יכולה לנסות לעשות זה לחפש באתרי דרושים מודעות שבהן כתוב שאחת מדרישות הקבלה הן תואר בתחום שלמדת. זה משהו שניתן למצוא במקרה של רוב התארים היום. אם התואר שלמדת הוא למשל משהו בתחום של מדעי הרוח או החברה, יש עבודות בתחומים כמו אדמיניסטרציה, רכש, משאבי אנוש וכו' ששם מחפשים אנשים עם תארים בתחומים הנ"ל, ככה ששווה לנסות. בהצלחה :)

Shamy

New member
תודה רבה

נראה שאני כנראה אפנה לתואר שני בתחום אותו למדתי (הנדסת חומרה) או אפנה לתואר ראשון משפטים (שזה מה שבאמת רציתי בכלל ללמוד - כי במילא שוק העבודה תמיד יהיה בקאנטים אז לפחות ללמוד משהו שיש לי אליו תשוקה )

למעלה