די!!!

• פותח הנושא amitp
  • פורסם בתאריך

amitp

New member
די!!!

נ ג מ ר! (המבחן...
) קודם כל תודה לכל מי שביקש (בדרכים אלו ואחרות...) להדליק את האור (
) ועכשיו עדכון (דו-חודשי...): ניסיתי לפני בערך חודש להתחיל לפרסם עדכונים/סיכומים באופן שבועי בפורום. לצערי בגלל עומס לימודים ועוד כל מיני צרות זה לא כל כך הלך ואני אנסה שוב עכשיו. אם מישהו רוצה להכין מדי פעם את אחד הסיכומים - מצויין ושידבר איתי.. אז מה היה לנו החודש?
קישורי הפורום - למי שעדיין לא ראה הקישורים נמצאים בתהליך עדכון מתקדם. אני מנסה להוסיף קטגוריות ודי הרבה קישורים, מומלץ לבדוק מדי פעם וכמובן להוסיף לנו קישורים חדשים ומעניינים אם יש לכם!
גלריות הפורום - אני עובד על העלאת כל התמונות מהזמן האחרון לגלריות. התמונות מהתרגיל בנתב"ג כבר הועלו. בעתיד, אתם יכולים לעזור לי קצת על ידי העלאה ישירה של התמונות לגלריות. שלחו אלי מסר אישי ואני אפתח גלריה חדשה לסט תמונות או שפשוט תעלו את זה לגלריית התמונות החדשות ואני כבר אסדר את זה (אחרי שאני אגמור לשבת בחושך...
)
מאמרים - כנ"ל, זה התעכב קצת ובשאיפה יתקדם לפני המבחן הבא... אני עובד גם על איגוד של חלק גדול מהחומר שעלה בזמן האחרון בפורום לכלי השאלות הנפוצות - בקרוב על מסך זה...
פרוייקט התרגום לרוסית שלנו - יש לנו דף עברית-רוסית כמעט ומוכן, יש צורך להפוך את הכיתוב ברוסית מאותיות עבריות לאנגליות. מתנדבים?..
פיצ'ר חדש בתפוז - הקומונות - לכל מי שטרם שמע על הפטנט החדש, תפוז השיקו שירות חדש, שמצטרף למערך הפורומים, בלוגים, צ'ט ושאר השירותים - הקומונות. מדובר על קבוצת דיון קטנה שכל גולש יכול לפתוח לעצמו כדי לשוחח עם אנשים אחרים לגבי תחומי העניין שלו הקומונות יכולות לבוא כהרחבה לבלוג אישי או לתת מענה לתחומי עניין צרים וממוקדים שאין הצדקה לפתיחת פורום עבורם. אני ממליץ לקפוץ ולהתרשם ממגוון הקומונות שכבר נפתחו.
מפגש - והפעם בצ'ט - מי מעוניין? מה דעתכם על מפגש בצ'ט ביום שישי הזה (4/6) בצהריים?
פרסום הפורום - יש לנו (לדעתי, הצנועה והאובייקטיבית) יופי של פורום, חבל רק שהמודעות אליו אינה גדולה כפי שהיא יכולה להיות. העלתי את מודעת הפורום (לאחר עדכון קצר, הוספתי את הכתובת המקוצרת) לגלריה "מודעת הפורום". אני מבקש מכל מי שיכול - להדפיס ולתלות בתחנות שלכם, בתחנות שכנות, במקום העבודה וכו' - בשאיפה להגדיל את מספר הגולשים בפורום, את ההנאה שלנו ממנו ואת היעילות שלו כמקום מפגש לכל אנשי צוותי החירום
תחרות EMS ארצית - בעקבות הדיון בפורום EMT-D ואני מנסים להרים את הפרוייקט. אנחנו נשמח לכל מי שירצה להצטרף לארגון, רעיונות, הצעות וכו' - אתם מוזמנים לשרשר כאן רעיונות למקצים, תחרויות, אירועים במסגרת התחרות - בקיצור - הכל...
אק"ג - כרגיל, לעדכון מצורף קובץ אק"ג לעיונכם (הפעם מאתר אינטרנט בגלל עומס לימודים כבד.. צ'טערת): מדובר על גברת בת 63, שמגיעה לחדר המיון עם תלונות של חולשה וסחרחורות. אין כאבים בחזה אולם יש קושי בנשימה (דיספנאה) במאמץ. באנמנזה החולה מספרת שלאחרונה הרופא שלה הגביר את מינון אחת התרופות שלה, אולם היא לא זוכרת איזו. בבדיקה: דופק 35 ל.ד סיסטולי 110. ערנית ללא תלונות וממצאים נוספים (מה שאומר, דרך אגב, שהאזנה תקינה וכו'). נערך לה אק"ג והתוצאה בתמונה המצורפת. מה הקצב, מה הפתולוגיה ומה הטיפול?
ומאמר - סיפור מקרה - פצע ירייה במוח, ראשון לציון - ... 1913..... "דר ל’ פוחובסקי, מראשוני המנתחים בארץ-ישראל, ניתח וטיפל בשנת 1913 בשומר שנורה ולקה בעקבות זאת בפגיעה משיקה ובדמומת (hematoma) תוך-מוחית. לאחר הניתוח המוצלח הופיעה המיאנופיה חולפת עם חזיונות-שווא חזותיים (visual hallucinations) שנגרמו בחציו הנגדי של המוח (המיספרה). פרשת חולה זה, שפורסמה בשנת 1914, היא המאמר העברי הראשון שמדווח בו על פגיעה נירוכירורגית. הן הטיפול בניתוח והן איכות הדיון בהסתמנות הקלינית, שהיא נדירה כשלעצמה, מעידים על כך שהרופאים באותה עת לא נפלו ברמתם המקצועית מעמיתיהם בחול, וכי הם דנו בתחומם עם שליטה בידע עיוני עדכני בבעיות הנירואופתלמולוגיות שהעסיקו את חוקרי המוח דאז." המאמר המלא בכתובת: http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type3/03-03-18.pdf שבוע טוב, ויום סטודנט שמח!

../images/Emo13.gif

|כוכב| אני מוכנה להתנדבר לקטע של התרגום רוסית-עברית, רק אין לי מושג איך לעשות את זה..... תסביר לי ואני אשמח
|כוכב| בבקשה הוראות הפעלה, הלכתי לאיבוד בדף החדש של תפוז, עם לא היה לי הפורום במועדפים, אלוהים יודע עם הייתי מוצאת את דרכי אליו..... |כוכב| מפגש ביום שישי בצ'אט לא טוב.... אני לא בבית..... |כוכב| פרסום-אישית, אני לא רואה צורך לפרסם את הפורום, כל הבא ברוך הבא, אבל לא צריך לצאת מגידרנו להשיג אנשים, למה ה עושה לי הרגשה לא נעימה... לא יודעת למה....
לא משנה עיזבו, אני משונה...

amitp

New member
../images/Emo13.gif

דף הבית החדש של תפוז עלה לגולשים? אפילו לא ידעתי...
כדי להגיע אלינו צריך ללחוץ למעלה על ה-Tab של "פורומים" ומשם זה שוב הממשק הרגיל. בקשר לתרגום צריך לקחת את מה שכתוב בקובץ, ובמקום לכתוב רוסית באותיות עבריות לכתוב את הרוסית באותיות אנגליות

amitp

New member
דני איזה נוסח את תרגמת?

לא את מה שהעלתי זה בטוח... טוב, יושב להעתיק... (בחושך
)

amitp

New member
לב

זה פעם serza ופעם serze? ודרך אגב, למה התרופות שלו מהבהבות?...

../images/Emo13.gif

אופס, עם E בסוף, עם כי בתכל'ס זה לא הכי משנה, אפשר גם ככה וגם ככה. אין לי מושג למה זה מהבהב, זה פשוט התחיל להבהב לי באמצע ואין לי מושג איך להפסיק את זה

perfectionist

New member
אני משער

שהתרופה שהרופא העלה לה את המינון הייתה דיגוקסין.....

לפרפקציוניסט

מהצצה בספרו של דובין, יש תיאור דומה אך שונה להרעלת דיגיטליס. מצורפת תמונה.

paradan

New member
לגבי האק"ג

אני הייתי מהמר דווקא על איזה ביתא בלוקר שהרופא שלה הגביר את המינון שלו. הקצב הוא לדעתי הוא junctional escape אם כי הוא מעט איטי בשביל הצומת. ניתן לראות בבירור גל P בין הקומפלקס לגל הT אך למרות מיקומו אני סבור שאין זה גל P רטרוגרדי אמיתי (כי הוא לא הפוך) אלא פשוט הקיצוב העלייתי הטבעי. ניתן לראות שקצב הבריחה והקיצוב העלייתי הם באותו הקצב (איסוריטמי כדברי קטלן) אך לא הקיצוב העלייתי הוא הסיבה להפעלה החדרית - אם כך היה המצב, היה מדובר סה"כ בסינוס ברדיקרדיה. אני יכול רק לשער שכשהתפתח המצב מנגנון הבריחה התחיל לפעול לפני הקיצוב העלייתי ולכן זה נראה כך. לדעתי המצב בהחלט יכול להיות קשור לתופעות לוואי של תרופות שהיא לוקחת ולכן כדאי לברר בדיוק באיזה תרופות מדובר ואולי לקחת רמות שלהם בבדיקות דם. אני חושב גם שאין מניעה לתת 0.5-1 מ"ג אטרופין ולראות מה יקרה עם הקצב מה שיכול לזרז ולהקל על האבחנה. בכל אופן נראה לי החולה תאושפז. אם מדובר אכן בהשפעת תרופות אז הטיפול הוא השגחה עד לחלוף ההשפעה... דני

amitp

New member
תשובות

קודם כל דעתי - אני לא מסכים שאין כאן גלי P רטרוגרדים - בV2 וV3 למשל רואים יפה גלי P הפוכים, לפי דעתי, כך שאני הייתי מהמר על קצב צמתי (escape) עם גלי P רטרוגרדים. ועכשיו לתשובה, כפי שהיא מובאת מתוך האתר: מדובר על הרעלת חסמי סידן. בבירור שנערך עם הרופא המטפל נמצא כי מינון ה-verapamil של החולה הוכפל בזמן האחרון. באק"ג רואים בראדיקרדייה עם קומפלקס צר וגלי P הממוקמים בין גל ה-R ל-T. באתר הם טוענים שמדובר על גלים רטרוגרדים אבל מסתמכים רק על מיקומם. (אני חושב שאפשר גם לראות גלים הפוכים באק"ג, או שאני מדמיין?) כמו כן שימו לב למרווח הQT המאורך, אופייני גם הוא להרעלות חסמי סידן. הקצב - High junctional escape rhythm with retrograde P waves. חסמי סידן מפחיתים את יכולת התכווצות הלב, מדכאים את הSA node, מאיטים את ההולכה ב-AV node וגורמים לואזודילטצייה פריפרית. הטיפול - תמיכתי וסימפטומטי בהתחלה. אם הרעלת חסמי סידן מאושרת יש להתחיל טיפול בעירוי סידן (אולם יש להזהר שלא להעלות את רמת הסידן מעל 14mg/dl), אפשרי טיפול גם על ידי קטכולאמינים, גלוקגון וקיצוב. ניתן לנסות אטרופין (אולם בד"כ ללא תוצאות אפקטיביות), ובנוסף הועלה גם רעיון לשימוש באינסולי‏ן, עד כמה שאני יודע זה עוד במחקר. הנה הטיפול בשלב טרום בית החולים, כפי ששלפתי מתוך eMedicine (עוד על הרעלת חסמי סידן מeMedicine): " Prehospital Care: Rapid transport before the patient deteriorates is crucial. Empiric use of glucagon (5-15 mg IV) may be warranted for patients with an unknown overdose presenting with bradycardia or hypotension. Consider using calcium only if a witness confirms a calcium channel blocker overdose; calcium may induce fatal arrhythmias in digoxin overdose, which can present with similar findings. Treat hypotension with fluid boluses. If profound hypotension fails to respond to fluid resuscitation, administer a dopamine or norepinephrine drip, if permitted by local protocol. If the patient deteriorates to cardiac arrest from a calcium channel blocker overdose, perform prolonged cardiopulmonary resuscitation (CPR) in the field because patients have survived neurologically intact after an hour of CPR. Establish ABCs, obtain IV access, provide oxygen, and monitor closely. Avoid ipecac syrup. Administer IV glucagon if hypotension is present. Administer fluid bolus of normal saline if no evidence of decompensated congestive heart failure exists. Atropine may be tried if hemodynamically significant bradycardia occurs; however, heart block is usually resistant to atropine in calcium channel blocker toxicity. Mid-dose dopamine (5-10 mcg/kg/min) may improve heart rate and contractility. Administer IV calcium chloride (up to 4 g) and/or glucagon (up to 15 mg) if hypotension persists. Consider dopamine or norepinephrine infusion if a long transport time is likely, as permitted by local prehospital care protocols. "

../images/Emo104.gif די!!!!

נגמר (מתמטיקה, להבדיל אלף אלפי הבדלות. בכל אופן יש כאן תחושת הזדהות עמוקה ביותר, למרות שתמיד יש מועד ב שכדאי לעשות). היה לי מורה שהיה אומר בהצלחה בבדיקה, בכל מקרה- שיהיה בהצלחה עם זה! וח"ח עצבני על הסדר!

למעלה