די!!!
נ ג מ ר! (המבחן...
) קודם כל תודה לכל מי שביקש (בדרכים אלו ואחרות...) להדליק את האור (
) ועכשיו עדכון (דו-חודשי...): ניסיתי לפני בערך חודש להתחיל לפרסם עדכונים/סיכומים באופן שבועי בפורום. לצערי בגלל עומס לימודים ועוד כל מיני צרות זה לא כל כך הלך ואני אנסה שוב עכשיו. אם מישהו רוצה להכין מדי פעם את אחד הסיכומים - מצויין ושידבר איתי.. אז מה היה לנו החודש?
קישורי הפורום - למי שעדיין לא ראה הקישורים נמצאים בתהליך עדכון מתקדם. אני מנסה להוסיף קטגוריות ודי הרבה קישורים, מומלץ לבדוק מדי פעם וכמובן להוסיף לנו קישורים חדשים ומעניינים אם יש לכם!
גלריות הפורום - אני עובד על העלאת כל התמונות מהזמן האחרון לגלריות. התמונות מהתרגיל בנתב"ג כבר הועלו. בעתיד, אתם יכולים לעזור לי קצת על ידי העלאה ישירה של התמונות לגלריות. שלחו אלי מסר אישי ואני אפתח גלריה חדשה לסט תמונות או שפשוט תעלו את זה לגלריית התמונות החדשות ואני כבר אסדר את זה (אחרי שאני אגמור לשבת בחושך...
)
מאמרים - כנ"ל, זה התעכב קצת ובשאיפה יתקדם לפני המבחן הבא... אני עובד גם על איגוד של חלק גדול מהחומר שעלה בזמן האחרון בפורום לכלי השאלות הנפוצות - בקרוב על מסך זה...
פרוייקט התרגום לרוסית שלנו - יש לנו דף עברית-רוסית כמעט ומוכן, יש צורך להפוך את הכיתוב ברוסית מאותיות עבריות לאנגליות. מתנדבים?..
פיצ'ר חדש בתפוז - הקומונות - לכל מי שטרם שמע על הפטנט החדש, תפוז השיקו שירות חדש, שמצטרף למערך הפורומים, בלוגים, צ'ט ושאר השירותים - הקומונות. מדובר על קבוצת דיון קטנה שכל גולש יכול לפתוח לעצמו כדי לשוחח עם אנשים אחרים לגבי תחומי העניין שלו הקומונות יכולות לבוא כהרחבה לבלוג אישי או לתת מענה לתחומי עניין צרים וממוקדים שאין הצדקה לפתיחת פורום עבורם. אני ממליץ לקפוץ ולהתרשם ממגוון הקומונות שכבר נפתחו.
מפגש - והפעם בצ'ט - מי מעוניין? מה דעתכם על מפגש בצ'ט ביום שישי הזה (4/6) בצהריים?
פרסום הפורום - יש לנו (לדעתי, הצנועה והאובייקטיבית) יופי של פורום, חבל רק שהמודעות אליו אינה גדולה כפי שהיא יכולה להיות. העלתי את מודעת הפורום (לאחר עדכון קצר, הוספתי את הכתובת המקוצרת) לגלריה "מודעת הפורום". אני מבקש מכל מי שיכול - להדפיס ולתלות בתחנות שלכם, בתחנות שכנות, במקום העבודה וכו' - בשאיפה להגדיל את מספר הגולשים בפורום, את ההנאה שלנו ממנו ואת היעילות שלו כמקום מפגש לכל אנשי צוותי החירום
תחרות EMS ארצית - בעקבות הדיון בפורום EMT-D ואני מנסים להרים את הפרוייקט. אנחנו נשמח לכל מי שירצה להצטרף לארגון, רעיונות, הצעות וכו' - אתם מוזמנים לשרשר כאן רעיונות למקצים, תחרויות, אירועים במסגרת התחרות - בקיצור - הכל...
אק"ג - כרגיל, לעדכון מצורף קובץ אק"ג לעיונכם (הפעם מאתר אינטרנט בגלל עומס לימודים כבד.. צ'טערת): מדובר על גברת בת 63, שמגיעה לחדר המיון עם תלונות של חולשה וסחרחורות. אין כאבים בחזה אולם יש קושי בנשימה (דיספנאה) במאמץ. באנמנזה החולה מספרת שלאחרונה הרופא שלה הגביר את מינון אחת התרופות שלה, אולם היא לא זוכרת איזו. בבדיקה: דופק 35 ל.ד סיסטולי 110. ערנית ללא תלונות וממצאים נוספים (מה שאומר, דרך אגב, שהאזנה תקינה וכו'). נערך לה אק"ג והתוצאה בתמונה המצורפת. מה הקצב, מה הפתולוגיה ומה הטיפול?
ומאמר - סיפור מקרה - פצע ירייה במוח, ראשון לציון - ... 1913..... "דר ל’ פוחובסקי, מראשוני המנתחים בארץ-ישראל, ניתח וטיפל בשנת 1913 בשומר שנורה ולקה בעקבות זאת בפגיעה משיקה ובדמומת (hematoma) תוך-מוחית. לאחר הניתוח המוצלח הופיעה המיאנופיה חולפת עם חזיונות-שווא חזותיים (visual hallucinations) שנגרמו בחציו הנגדי של המוח (המיספרה). פרשת חולה זה, שפורסמה בשנת 1914, היא המאמר העברי הראשון שמדווח בו על פגיעה נירוכירורגית. הן הטיפול בניתוח והן איכות הדיון בהסתמנות הקלינית, שהיא נדירה כשלעצמה, מעידים על כך שהרופאים באותה עת לא נפלו ברמתם המקצועית מעמיתיהם בחול, וכי הם דנו בתחומם עם שליטה בידע עיוני עדכני בבעיות הנירואופתלמולוגיות שהעסיקו את חוקרי המוח דאז." המאמר המלא בכתובת: http://www.ima.org.il/Ima/FormStorage/Type3/03-03-18.pdf שבוע טוב, ויום סטודנט שמח!
נ ג מ ר! (המבחן...