די
נמאס כבר

טופי

New member
די ../images/Emo70.gif נמאס כבר

איזה יום מעפן, אין עבודה, משעמם! למה כשהכל סוף סוף עובד אני עצוב? למה אף אחד לא כותב שום דבר? למה? למה? משעמם.

antidot

New member
המממ

סה"כ מאמר יפה, אבל יש לי הערה:
Consider a scenario in which the database server listens on only a single port, used by the middleware server to retrieve data. In this case, placing a firewall between the servers improves security only marginally because this port still needs to remain open.​
אני לא ממש מסכים עם הגישה הזאת. למרות שמדובר בפורט יחיד, יש עוד גורמים שצריך להתחשב בהם כגון: - ניצול פרצות ברמת אפליקציה (דוגמת sql injection) שניתן למנוע ע"י הוספת שכבה עם application aware firewall בין הmiddleware לבין data server. - עצם העובדה ששלושת הרכיבים נמצאים באותו טווח ובאותו סגמנט, מאפשרת לפורץ שהצליח להשתלט לדוגמא על שרת presentation (שרת WEB לצורך העניין) לנסות לנצל פרצות בשכבות נמוכות יותר, כגון חורי אנטחה בtcp/ip stack או ביצוע spoofing בשכבה השניה בכל מקרה, מאמר שמסכם יפה את הארכיטקטורות הנפוצות והסיבות לקיומן. ואם כבר התחלנו עם הנושא (אומנם מעולם המייקרוסופט), יש כמה מסמכים מאוד מעניינים בנושא Domain Isolation with IPSec שאני ממליץ לעבור עליהם. (בסוף העמוד יש הפניות למסמכים נוספים בנושא וגם במסמך עצמו יש כמה הפניות די שימושיות)

טופי

New member
יופי, עכשיו אחרי שכל היום

אני יושב ומשוטט באינטרנט, אני מקבל מכתב מCA שהם התקשרו ולא עניתי... אווווף.

למעלה