די, רוצה לחזור לעצמי

די, רוצה לחזור לעצמי

היי לכולכן, אז זהו, חזרתי לעבודה אחרי ה-מ-ו-ן זמן שמעדרתי ממנה (שנתיים, מאז הלידה). אני בעודף רשמי (מבחינת bmi תקין) של 7 ק"ג, אך באמת רוצה להוריד 12-14 ק"ג. וגם אז, אחזור לעצמי לא ממש. הייתי פעם חתיכה, אחת כזו שכל היום מתחילים איתה. לא דקיקה ושדופה, אלא חתיכה (מידה 38-40), שנראית טוב ומרגישה נהדר. בגידם היו התחביב העיקרי שלי ובצדק- הם תמיד נראו עלי טוב. אחרי החתונה החלה העלייה הגדולה שנמשכה עוד ועוד. בהריון, בלי שמירה מתוכננת, עליתי פחות מ-10 ק"ג שהתפוגגו כשבועיים אחריה, אך מאז הלידה אני אוכלת ואוכלת, אה, כן, וגם- אוכלת. כאמור, עכשיו אני כבר לא דומה לעצמי. מתביישת לפגוש אנשים. השופינג, שהיה חדוות חיי, הפך מעיק, מלחיץ. כבר לא חולמת על בגדים מדהימים ואיך אקנה ואלבש אותם, אלא על כמה הייתי רוצה להיות מסוגלת לחשוב עליהם בכלל כאופציה... לא מצליחה לקחת את עצמי בידיים. מתחילה כל יום בדיאטה, ונכשלת בכל יום מחדש. הייאוש מציף אותי. אני יודעת שאם לא אשתנה כעת, אשאר שמנה לכל החיים. ממש שמנה (זהו אינו מצבי כרגע, אך אני בהחלט בכיוון הנכון). כ"כ רוצה לרזות! ויודעת שאם אשמור, אצליח (אני צעירה וללא ניסיון בדיאטות- תנאי פתיחה טובים, לא?)! יודעת גם שמתישהו ארצה ילד נוסף- ומה יהיה אז? אתחיל הריון בנקדות פתיחה של כעשרה ק"ג עודפים? זה נורא! לא אצא מזה לעולם! מה עושים? איך מתחילים? כ"כ רוצה! עזרו לי! וכמה 76 ק"ג על 1.68 מ' זה נורא? אני מרגישה כמו פיל!

יעל י

New member
ברוכה הבאה...

הרצון שלך זו הדרך להתחלה. יש שתי אפשרויות ושתיהן זה מסגרת. 1-דיאטיקאית של קופ"ח. 2-קבוצת תמיכה כלשהיא. בכל אופן לא כתבת מה את אוכלת ושותה ואם עושה פעילות גופנית. בהצלחה.

lolla123

New member
מזדהה.. אבל...

אולי דווקא החזרה לעבודה תשנה את הרגלי האכילה שלך, כי עכשיו כבר המקרר לא יהיה זמין וקרוב.. ובטח ישבת בבתי קפה יותר... אבל זה שאת מודעת למצב זה כבר טוב. בכל מקרה, מאחלת לך בהצלחה.

סיפור חיי כמעט

ברוכה הבאה רק שאני הגזמתי קצת יותר ממך
תעצרי עכשיו. את יכולה. איך מתחילים? מפסיקים לאכול את המשמין קודם כל - או אוכלים מהם ממש מעט. במקביל חושבים מה שם גורם לך לאכול ולאכול ולאכול. על מה זה בא לפצות? אני שמתי לב שמאז הלידה של הבכור הארוחות שלי הפכו למהירות ולא מספקות (כי כל רגע הוא עלול להתעורר) ואז כשסיימתי לאכול לא הרגשתי שאכלתי.

רות מלר

New member
אמונה התמדה והידוק השפתיים

לדאבוננו אין קסמים כששאלו אותי מדוע אינני רצה ל-קיצור קיבה אמרתי שגם אז אם לא אשמור מהר מאוד תצוץ החבית בחזרה מחזיקה לך אצבעות להצלחה

ברוכה הבאה! ../images/Emo140.gif

כל כך מבינה את התסכול שלך. בעיקר, שאת מתארת שבעבר לא הייתה לך כל בעיית משקל, וככה, מבלי לשים לב עלית. אתחיל מכך, ש-7 ק"ג זה ממש לא נורא. את בטוח לא פיל! עם מעט עודף משקל, זה הכל. ועצם זה שהעלית את הקושי כאן ולמודעות שלך, זו כבר תחילת הדרך. אני יכולה לספר לך מנסיוני, שקבוצה עם דיאטנית, מאד עזרה לי בעבר. אני הייתי מחפשת מישהי טובה ומומלצת באזור מגוריך, והולכת לקבוצה בהנחייתה. מכיוון שאין לך רקע של השמנות והרזיות חוזרות ונישנות, דווקא זה צריך לתת לך תקווה שהגוף שלך יגיב טוב ומהר יחסית, ברגע שתתחילי להקפיד על תזונה נכונה. ספורט מאד עזר ועוזר לי כל השנים, הן מבחינת חילוף החומרים, הן מבחינת עיצוב הגוף (גם אני רק צועדת, אך מהר ביותר, במשך 4-5 פעמים בשבוע שעה-שעה ורבע בכל פעם), זה מעצב את הגוף באופן יחסי. זה גם מוסיף מוטיבציה לתהליך, מעבר לכך ששעה את רחוקה מהמקרר...
אז שיהיה בהצלחה! את מוזמנת להעזר בתמיכה בפורום הזה.

עלמה88

New member
לא עשית דיאטה - יתרון משמעותי

אתמול שמעתי את ה"סוד" של דר' אריק לדיאטה: 1. לאכול אוכל בריא (הרבה ירקות ופירות, עד כמה שאפשר מלא....) 2. לא לאכול אוכל מזיק (מעובד, עשיר בסוכר...) 3. לעשות ספורט מהנה (חצי שעה 5 פעמים בשבוע) וזה ממש בסדר לאכול מידי פעם מהמזיק... אני אהבתי. אני בעד להתחיל להוסיף אוכל בריא ופעילות. ההימנעות יוצרת רעב פיסי ורגשי. דיאטות לרוב הן מעגל של הרזיה, השמנה, הרזיה, השמנה וחוזר חלילה, מעגל שאינו בריא ומשמין. אפשרי לגוף שלך לחזור למשקל הנכון לו. זה יקרה כשתכלי כשאת רעבה ותפסיקי כשאת שבעה. צריך להתאמן על זה, זה כבר לא טבעי לנו עם כל השפע שמסביב. לדעתי זה עדיף על דיאטה כשכמו שחווית בקטנה מעצימה תחושות כמו יאוש ומחשבות (לא באמת מועילות)כמו אהיה ממש שמנה... נסי לבוא בגישה שלי טיפוח ולא של קיפוח...

לילית462

New member
ד"ר אריק מהרצליה???

אהבתי את "טיפוח ולא קיפוח" את ד"ר אריק כשהיה רופא אף אוזן גרון אהבתי, כשהוא הפך למכונה לייצור כסף על גבם של אנשים עם בעיות עודף משקל - הפסקתי לאהוב אותו.

חמודבה

New member
הוא באמת לוקח המון, אבל

אחרי הלידה הראשונה שלי הוא היה היחיד שבדיאטה שלו באמת ירדתי. עם כל השאר נעצרתי אחרי שבועיים. הבעייה היא שהכמה שבועות הראשונים של הדיאטה שלו קשים לאללה!

לילית462

New member
הבעיה היא שהדיאטה שלו מאוד לא בריאה

הדיאטה שלו היא דיאטת חלבונים, שזה אומר דיאטה לא מאוזנת והשבועים הראשונים בכלל קיצוניים. והוא הפך מרופא ואדם נחמד למשהו אחר לגמרי...

חמודבה

New member
אני לא בטוחה כמה הדיאטה שלו נוראית

מבחינת בריאות. החודש הראשון באמת קשה וקיצוני אבל הפחממות לאחר מכן חוזרות בהדרגה ונכנסו לתפריט במידה קצובה. לגבי הנחמדות שלו אין לי מושג.. לא הכרתי אותו לפני.

לילית462

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif תמיכה, תמיכה, תמיכה!

מה עושים? מארגנים רשת של תמיכה שתעזור לך בהתמודדות. כמו שכתבו האחרות, יש לך יתרון כי הגוף שלך אינו למוד דיאטות והוא יכול לחזור בקלות יחסית לעצמו. דיאטנית (קופ"ח/פרטי), קבוצת תמיכה (שומרי משקל/חלי ממן/מירי בלקין וכו) ספורט. זה שילוב מנצח ואת תצליחי! אנחנו גם כאן ויחד נצליח לבתגבר על המכשולים בדרך לרזון

אתן נהדרות, תודה

נתתן לי המון תמיכה ועדוד בדבריכן הנבונים והנעימים. אני מקווה מאוד לבשר לכן- ולי- בקרוב על ירידה משמעותית ועל עמידה במשימה. חייבת לחזור לעצמי, ואם לא עכשיו- אימתי? תודה לכן, שוב, נעים להיות כאן. בהצלחה לכולנו.

ארקוס1

New member
אמא שהגזימה- את הצעד הראשון עשית כבר...

הצעד הראשון הוא- החלטת שאת רוצה. כדי להשיג כל דבר- החלטה היא הצעד הראשון והחשוב, וזה לא מובן מאליו. דבר שני- המשקל לפי הגובה שלך לא נורא כפי ששאלת. ה BMI (יחס משקל לגובה) שלך הוא 26.92. זאת אומרת שזה נכנס לקטגוריה של עודף משקל, כי הערכים התקינים הם 18-24.9. אבל ( !! ) ה BMI הוא המדד הפחות חשוב, יותר חשוב זה אחוזי השומן ומדידת היקפים. בכל אופן הנוסחא למטרה שלך בגדול היא: תזונה + אירובי + כוח + פעילות יומיומית והכי חשוב- תעשי דברים שאת אוהבת ומתחברת אליהם
בהצלחה רבה!! אורית

למעלה