די, נשבר לי

• פותח הנושא Mei11
  • פורסם בתאריך

Mei11

New member
די, נשבר לי

אורומצ'י! לא אורומקי... וזה אפילו לא בסינית. חוץ מזה, מסתבר ש-5 מ-10 הערים המזוהמות ביותר נמצאות בתחום של ברה"מ לשעבר.

SashTheRed

New member
אולי זה כמו שבייג'ינג הייתה פקינג

ונאנג'ינג הייתה נאנקינג. זה משהו עם ה-צ' הזו, שלא מצליחים לבטא או משהו חח

Mei11

New member
לא, זה פשוט תרגום רע

פקינג ונאנקינג זה לפי שיטות תעתיק שקדמו לפין-יין. אורומצ'י בסינית היא בכלל או-לו-מו-צ'י (הם הרי מתקשים להגות ר'). אורומצ'י זה השם האויגורי, שנכתב עם Q אמנם אבל נהגה כצ'. אני לא רוצה שהכתבות על סין יתורגמו על ידי פרופסור לסינית. אני רק רוצה שמישהו שמבין משהו בנושא יהיה העורך. מישהו שלפחות פעם בחייו, לפני תרגום הכתבה הזו, שמע משהו על אותה עיר אקזוטית ונידחת בשם "אורומצ'י", שהאוכלוסיה שלה היא כשליש מזו של ישראל. אם יש טעות בתרגום שמות, מה אמור לתת את הביטחון שגם המידע עצמו תורגם בצורה נכונה?

happydog23

New member
אפילו לא חייבים מישהו שמבין שיהיה

עורך, רק צריך מישהו עם רצון לדייק, שישקיע את ה-30 דקות הנוספות בלבדוק את נכונות הפרטים, אבל מסתבר שזוהי תכונה די נדירה אצלנו.

guanyin

New member
מוזר...

אני דווקא זוכרת שהיו באורומקי
היו שמים... שזה משהוא שאני לא יכולה להגיד על טיינג'ין, טאייואן, צ'נגדו ועוד רבות וטובות אחרות...

Mei11

New member
השתעשעתי במחשבה שזו

עוד טעות שנובעת מתרגום, אבל גם בכתבה המקורית המשפט דומה. זה מוזר, אני לא חושבת שאורומצ'י היא בין המזוהמות ביותר, יש כמה לפניה. טוב, נחכה שאשת התקשורת שלנו תחזור לבדוק את העניין.

guanyin

New member
יכול להיות שזיהום מופיע בדרכים שונו

שונות (אופס - נחתכה לי המילה באמצע). המדד שאנחנו הכי ערים לו הוא זיהום האויר (יש שמש או אין שמש), אבל אולי יש מדדים רבים וטובים אחרים. אגב - שתי התייחסויות נוספות לכתבה - נראה שסין לקחה את לינפן כעיר הדגל לשיפור איכות הסביבה, ומוציאים ממנה מפעלים גדולים ומזהמים. מישהוא יודע לאן????? ז"א - לא משפרים את המפעל, פשוט יזהמו עיר אחרת במקום עד שהיא תוכרז כעיר המזוהמת בכל העולם. בנוסף - די מטריד שאמנת קיוטו הולכת להסתיים בקרוב, ומי שיכתיבו לכל העולם את תקני איכות הסביבה יהיו שתיים מבין המדינות המזוהמות ביותר בעולם. הלוואי והיה ניתן לעשות משהוא בנידון... ובנימה אופטימית זו... חג שמייח!!!

Mei11

New member
זו ההגדרה של ניקיון, לא?

להעביר לכלוך ממקום אחד למקום אחר... זה פחות או יותר מה שעשו בבייג'ינג כדי להכין אותה לאולימפיאדה, הרחיקו ממנה את המפעלים. השאלה הגדולה היא אם כאשר בונים את המפעלים במיקום החדש שלהם האם משקיעים קצת יותר במניעת זיהום.

banma

New member
אני מוכרח לציין שיש שינוי חיובי

בקשר לתקנים למפעלים מזהמים...ידוע לי על מפעל טקסטיל שקיבל דרישה לטפל במי השופכין שלו הכוללים חומרים שקשורים בצביעת בדים וזרמו בנחת למי התהום, המפעל מטפל בבעיה ומקים מעין מכון טיהור משל עצמו, בעיקרון ישנם תקנים חדשים ומחמירים לגבי מפעלים מזהמים ועל פניו נראה שגם לוקחים את העניינים ברצינות ולא רק כלפי חוץ. מה שנחמד הוא שהמפעל הנ"ל...ערך את חישובי העלויות של מיזם טיהור מי השופכין שלו, חילק את ההוצאות בין שלושת הלקוחות הגדולים שלו ושלח דרישת תשלום המתבטאת בכמה עשרות אלפי דולרים ללקוח. הנה כך עולים המחירים גם בסין...אבל למען מטרה טובה . יום טוב לכולם.

Mei11

New member
אלו חדשות טובות, אבל

אז יעברו לקנות ממפעל אחר, שעדיין לא עומד בתקנים, במחירים זולים יותר. בתנאים שיש היום בסין זה יהיה תהליך ארוך מאד עד שכל המפעלים יחוייבו לעמוד באותם סטנדרטים.

GnomeBubble

New member
השאלה שצריך לשאול היא

האם התקנים הם מקומיים או גלובליים (זאת אומרת אחידים לכל סין). ברגע שהממשל המרכזי יקבע תקנים אחידים לכל המדינה וינסה גם לאכוף אותם, לא תהיה ללקוחות ברירה. יש עוד מדינות עם עבודה זולה בעולם, אבל גם כרגע, מהרבה מאוד סיבות, הם לא מעדיפים מדינות עם שכר נמוך יותר ואני מניח שתקני זיהום מחמירים יותר לא ישנו את זה.

Mei11

New member
כל עוד האכיפה לא תהיה

שווה, לא יהיה לזה משמעות. השיטה בסין היא שיש מדיניות שהשלטון המרכזי מכתיב, אבל השלטון המקומי מיישם אותה בדרכים שונות, כך שיש הבדלים בין מחוז למחוז. גם כשיחליטו להגביר את האכיפה, לדעתי תמיד יהיה מחוז אחד נוסף שבו האכיפה לא מספיק חזקה ואפשר להמשיך לייצר בעלות נמוכה יותר. זה יהיה תהליך איטי מאד, הזיהום פשוט ינדוד ממקום למקום. אגב, זיהום הוא לא רק מתעשיה אלא גם מאתרי בניה. זו הסיבה שמודיעין היא אחת הערים המזוהמות בארץ - הבניה שם נמשכת ונמשכת.

GnomeBubble

New member
ובסין היא לא תיפסק בשנים הקרובות

אבל השמיים הכי מדכאים שיצא לי לראות בסין תמיד היו באיזורים שהיו בהם הרבה מפעלים עם ארובות, ככה שאני מאמין שבכל זאת זה הגורם מספר אחד, לפחות לשמים אפרוריים.

GnomeBubble

New member
ואח"כ התקשורת יורדת על הויקיפדיה

לפחות שם התעתיק נכון (טוב, בויקיפדיה האנגלית לפחות
)...

GnomeBubble

New member
וגם חשבון לא יודעים

הודו מייצרת 1.1 טונות של פחמן דו-חמצני בממוצע לאדם. סין פולטת 5.3 טונות בממוצע. שני מספרים אלה נמוכים מהממוצע העולמי של 4.2 טונות. ...עיתון לאנשים חושבים?

למעלה