די נשבר לי 2

די נשבר לי 2

אכן קשה לתרגם לעברית את השמות הסיניים, אך אני חושב שהפרסומאי של בריטיש איירווייז ממש הגזים. שמעתי את הפרסומת שלהם ברדיו ת"א, שם הם רוצים להדגים כמה טבעי זה לטוס ללונדון עם בריטיש (למרות שאני מעדיף את קתאי בכל מקרה, אבל זה אני), ממש כמו לעשן סיגרים בקובה, להיכנס לחמאם בטורקיה, או לאכול סושי בסין. זו אולי קטנוניות, אבל לדעתי זו פשוט עבודה שערורייתית, ואני כבר מזמן הייתי מפטר את הפרסומאי.

SashTheRed

New member
כן, זה כבר סתם פיגור

פשוט מדובר באדם לא מושכל מספיק, כי זה כבר ידע בסיסי, בלי קשר ללימוד סינית או על המזרח הרחוק או לא יודע מה, אפילו כאלה שאין להם עניין בזה ידעו את זה, בערך כמו שיודעים שבורשט זה רוסי.

אני מסכים איתך.

מה שמציק לי, זה שמן הסתם בריטיש הוציאו כמה עשרות אלפי דולרים על הקמפיין, ומשרד הפרסום לקח את האנשים היצירתיים ביותר, שעולים לו מן הסתם לא מעט כסף. קריינים, הקלטות, זמן שידור. הרבה כסף עבר ידיים, אבל לא יכלו להקצות 20 שקל לבודק עובדות, שיאשר את שלושת העובדות בפרסומת... מה גם, שמן הסתם הפרסומת עברה בין כמה עשרות אנשים לפני שהגיעה לרדיו, ואף אחד מהם לא טרח לתקן. אבל למה להיות קטנוניים, כולם הבינו את הכוונה (ואני עדיין מעדיף את קתאי).

yi tai

New member
תשמע - אותי זה דווקא משמח..

זה אומר שלאנשים כמונו (ששהו תקופה לא קצרה באסיה) עדיין יש יתרון משמעותי, כי השאר פשוט לא מבינים. (איזה אנוכיות אה?) אבל שמעתי שהיום כבר יש בארץ בתי"ס יסודיים שמלמדים בהם סינית.. אז אולי מתישהו בעתיד אנשים יבחנו בבגרות על מלחמת האופיום.. איתי

SashTheRed

New member
חח צורת חשיבה מעניינת

אני חושב שאאמץ אותה. שכל שאר האנשים ישארו מטומטמים, כדי שאני אוכל לשגשג :)

LiranTheWizard

New member
בקשר ליסודיים

אין לי מושג באיזו רמה מלמדים שם. אבל אני זוכר שבכתבה בתוכנית "עובדה", המורה שם הייתה מסינגפור. לא שיש לי בעיה עם מורה מסינגפור - אבל לא מצאו מישהו/י מסין עצמה? או שהסינית נשמעת זהה? אני לא ממש בונה על הסינית שנלמדת שם...

SPnage

New member
אנ נבחנתי

בבגרות על מלחמות האופיום

GnomeBubble

New member
באמת?

אני נבחנתי רק על המאה ה-20. STRANGE. אבל היה קצת על מאו אם אני לא טועה.

LiranTheWizard

New member
רק לי הייתה בגרות

של "אירופעיישע" ולא של "אסיאטישע"... סין לבדה הרבה יותר מעניינת מכל המדינות המשונות באירופה...

GnomeBubble

New member
אל תדאג

גם בבגרות שלי 90% מהשאלות היו על אירופה או אמריקה.

SPnage

New member
באמת לא צריך לדאוג

זה היה בפרק על הקולוניאליזם המערבי, לא ההסטוריה של סין... ועשיתי 5 יחידות היסטוריה לבגרות, אז כנראה שרוב האנשים באמת לא למדו את זה.

Mei11

New member
קופירייטרים חיים על סושי

הייתי מצפה מהם לדעת מאיפה זה מגיע.

GnomeBubble

New member
אולי פשוט לא היה לו ברור מה כן

אוכלים בסין (והוא לא רצה לומר כלבים, כי לא היה לו נעים), אז הוא (או היא בעצם, למה להפלות?
) חשב - ואללה, היפנים אוכלים סושי, ויפן וסין זה ממילא אותו הדבר.

guanyin

New member
אולי ברור לו

אבל הוא מזלזל באינטילגנציה של הצרכנים שלו. וזה הגרוע מכל לדעתי!

guanyin

New member
אני בת!

ומה זה לעזאזל קונג'י? לא הכי הבנתי למה אתה חותר, אבל מה שניסיתי להגיד היה שאו שהקופירייטר לא הכי מבריק בעולם (וזה בלשון המעטה), או שהואיודע מאיפה הסושי, אבל ממש מזלזל במי שהוא מנסה למכור לו את הטיסה, וזה לדעתי הרבה יותר גרוע. מקווה שהבהרתי את עצמי.

GnomeBubble

New member
נראה לי שהוא ענה לי... ../images/Emo98.gif

וואללה, לא יודע למה לא לשנות ליפן. אולי זה לא התחרז לו. ואולי הוא באמת אדיוט, וגם אין לא חברים שלוקחים אותו לסושי.

GnomeBubble

New member
נכון, גם אני חשבתי על זה

אולי הוא נורא נחמד, אבל זה לא יפה לזרוק סטריאוטיפים.

למעלה