די נמאס!

Eurogirl

New member
גם אני מצאתי את המיקס ../images/Emo70.gif

והורדתי את כל הדיסקים של הלהקה המהוללת...אבל אף שיר שם לא מתקרב להיינאל, אולי רק Vandor.

maoritzios

New member
סורי,לא מסכים איתך

אני חושב שאת צודקת, והמילים אכן משניות ללחן ולעיבוד כשמדובר בשיר אירוויזיוני. אבל לדויד דאור, בוא נודה בעובדות אין כריזמה בגרוש. בארץ הוא לא מצליח, ואנחנו מבינים עברית, אז בחו"ל? דוד דאור טוב לטקסי יום זכרון. ברוב המקרים מתחילים לשמוע אותו, אומרים וואו איזה קול (הרבה מאוד מתעבים את הקול שלו) אבל אחרי דקה גג מחליפים ערוץ. אין לו את היכולת למשוך קהל! את היכולות של רינת גבאי אי אפשר לשפוט על פי הופעה אחת לא טובה. היא מתאימה הרבה יותר, אבל גם לא בחירה מוצלחת. דווקא שירי מימון היא בחירה מתאימה. היא אטרקטיבית, בעלת קול ענק! יש לה נוכחות חזקה, היא יודעת לרקוד והיא אנרגטית בטירוף. כל מי שראה אותה בכוכב נולד ובהופעות על הבמה יודע שיש לה את זה. היא כריזמתית וזה מה שמושך קהל. ניסיון בימתי גם יש ובמיוחד כשרון טבעי מולד. אבל, אין מה לעשות. כל עוד היושבים בוועדה מחזיקים בגישה מיושנת ומסרבים לאפשר חידושים ואמנים יותר צעירים ומודרניים אנחנו נמשיך להכשל שנה אחרי שנה. אבל זה צפוי שנמשיך להאשים את האירופאים. אין לי ספק שדויד יתן הופעה מכובדת (כמו ליאור) אבל מה לעשות יש אנשים ושירים שלא בנויים לתחרות במתכונת הנוכחית שלה והלוואי שאתבדה!

chany

New member
מאוריציוס .

תיתפלא מאוד. דוד עוד יפתיע אותך, כן יש לו כריזה. הוא עובד בשירים עם הידיים ובשיר "להאמין הוא גם ניגש פעמיים לצ'לנית וגם למלווים. והשיר "פרידום" לדעתי מצויין. קיצבי מאוד ודוד עושה את העבודה שלו בצורה יפה. אז מה אם הוא לא מלך היופי.אבל יש לו קול. וזה מה שחשוב.

טליה ג

New member
בקשר למילים

זה נכון שהמילים משניות בלבד, רובם לא מקשיבים למילים, ואפילו כששרים באנגלית לא כולם מבינים את הטקסט בהכרח. לא לשכוח שברוב מדינות מזרח ודרום אירופה רמת האנגלית נמוכה מאוד! אבל גם מבלי להבין כל מלה, עדיין אפשר להבין מה השיר משדר. המנון שלום תמיד משדר קיטשיות, ממלכתיות וייצוגיות, גם אם הוא מושר כולו בשפה שרובם אינם מבינים. לגבי "מילים לאהבה", כאן הזולות של השיר ממש צעקה למרחוק, כי השימוש בגיבוב מילים משפות שונות הוא אחד הטריקים הזולים ביותר באירוויזיון, שנחשב לבזוי עוד בתקופת חוקי הפשה הישנים. השירים שלנו תמיד מקרינים נדושות, אבל נדושות מיושנת ומאובקת. גם טקסטים כמו LOVE IS EVERYTHING I WANT, או DON"T BREAK MY HEART הם נדושים להחליא, אבל לפחות מדובר בחיקוי זול של מוסיקה מודרנית ולא בחיקוי זול של שירי אירוויזיון ישנים. אין ספק שדוד ד'אור הוא זמר מקצועי, ייחודי ואיכותי שלא יזייף ולא יתרגש, הבעייה היא שהוא שוב הולך על שירי קונתנזוס עם מסרים נשגבים. FREEDOM הוא להיט דאנס מודרני בסגנונו שאפילו המסר שלו לא גורם לו להישמע כמו קיטש, אבל "להאמין", שככל הנראה יזכה בקדם, נשמע כמו עוד המנון שלום מהסוג של "אמן" ו-"LIGHT A CANDLE". הלחן והעיבוד אולי איכותיים יותר, אבל בשורה התחתונה יש לנו עוד המנון שלום נדוש.

chany

New member
הלואי ולא טליושקה.

"פרידום" לדעתי וגם לדעתך הוא השיר. יש בו הכל. קצב אתניות קול מדהים וליווי מעולה של בוריס ואסנת, וגם החליל האתני הזה תורם רבות ללחן. והלוואי הלוואי שהוא יבחר.

lb155

New member
ואני כרגיל מסכים עם מושי

והולך אחריה באש ובמים

טליה ג

New member
שאלה מה יחשוב הציבור

כבר די ברור שקולות הוועדה יוענקו ברובם ל"להאמין", ואני חוששת מאוד שגם הציבור יותר יתחבר לבלדה ייצוגית שמעבירה מסרים גלובליים, מושרת בשתי שפות ו"מתאימה יותר לאירוויזיון". אבל אולי יש איזשהו סיכוי שדווקא שיר קצבי כמו FREEDOM יצליח להשאיר רושם יותר חזק, מה גם שהוא כנראה השיר האחרון בסדר ההשמעה. מה שברור לגמרי הוא שהשיר "העולם הזה" או איך שקוראים לו לא יזכה! אני לא יודעת למה יוני חושב שדווקא השיר הזה עשוי לזכות. אין סיכוי שהקהל יצביע לשיר כל כך לא-אירוויזיוני ללא כל קריצה לחו"ל. גם "אין דבר" היה ללא כל קריצה בינלאומית, אבל הוא היה במתכונת דומה ל"הורה", "חי", "כאן" וכו' שזכו להצלחה באירוויזיון. השיר "העולם הזה" הוא כל כך סתמי ולא משאיר שום רושם, ואין סכנה שהוא יזכה...

MM22

New member
חני , אני ממש מבולבל ...

לפני כמה ימים , אמרת ששמעת את כל השירים ו" להאמין " הוא מדהים וצריך לייצג את ישראל . עכשיו את אומרת ש "FREEDOM" הוא השיר הכי טוב והלוואי שהוא ייבחר . אני ממש לא מבין למה שינית את דעתך , והאם זה אומר ששניהם טובים וששניהם יכולים לייצג בכבוד ולהצליח ? (אני שואל בגלל שעדיין לא שמעתי את השירים ואני סקרן לשמוע דעות של מי שכן שמע ואני ממש במתח ובציפייה לשמוע את השירים כבר )

chany

New member
מושיקו

"להאמין"הוא באמת שיר יפה. אבל יותר מדי דרמטי. לעומתו "פרידום" הוא שיר באמת מורדני,שאפשר גם לרקוד איתו בדיסקו. יש לו קצב, וניראה שהוא יקלע יותר לאוזן האירופאית מאשר בלדת הפופ למרות שהיא מקסימה. די עם כל הדרמות. ישראלת צריכה לשנות כיוון. אני אצביע "פרידום"

למעלה