די נמאס לי

אוקיי ,

1. המורה שלך היה איתך באוטו בזמן הטסט ? 2. מתי שהתסכלת עם הכביש פנוי. עצרת בקו של העצור ומשם הסתכלת ? או שגלשת קצת כדי להתקדם ולראות את התנועה ? 3. רגע הטסטר טוען שלא ראית את המשאית ? למרות שהייתה שם משאית ובגללה עצרת ? 4. עזבי את מה שהמורה לימד אותך בשיעור , הם רוצים לראות העברת הילוכים לפי הספר בטסט עדיף לך להעביר לחמישי ממהירות 80 ומעלה ו בכלל להמנע מהילוך חמישי עם זה אפשרי. 5. פעם הבאה עדיף לך לא להתווכח עם הטסטר..כי אולי הוא היה מעביר אותך בלי הויכוח הבנת ? בקשר לערעור , תחשבי פעמיים כי אז נראה לי שיבדקו אותך ביותר קפדנות ויחפשו אותך יותר..

בובילהה

New member
תשובה

1)המורה לא היה איתי באותו זמן של הטסט באוטו-אם הוא היה הוא היה מעביר אותי בדוק!!! כי בעצם כל מה שהוא העיר לי זה סתירה של מה שהמורה לימד אותי מעל 50 שיעורים והוא לא היה מעז לבוא נגד לימוד של מורה כשבעצם הוא כולה בוחן שלא עבר שום הכשרה ללמד או לחלק הערות כאלה! 2)עצרתי בקו עצירה של התמרור עצור ואחרי שעצרתי גלשתי בהילוך ראשון לאט לאט עד שהיה לי שדה ראייה. כשראיתי את המשאית עצרתי שוב עד שהיא תעבור, ואחרי זה כשראיתי שפנוי נכנסתי לכביש-אבל בשביל הטסטר איפה שעמדתי לא היה שדה ראייה, אז הוא אומר שלא יכולתי לראות משם (עוןבדה שראיתי יואוו זה עדיין אוכל אותי) 3)הטסטר טען כמו שכבר רשמתי ב2, שמאיפה שעצרתי לא ניתן לראות את המשאית ושצריך להתקדם עוד 4)אני אשאל את המורה בקשר לקטע עם ההילוך ונראה מה הוא יגיד, בכל מקרה לא עשיתי בעניין הזה שום דבר שלא לימדו אותי, לא החלפתי סתם על דעת עצמי כי באלי להילוך חמישי-למדתי שככה צריך אז עשיתי 5)התווכחתי איתו כבר אחרי שהבנתי שהוא לא יעביר אותי, חוץ מזה שהוא כ"כ עיצבן אותי בהערות הקטנוניות שלו והוא לא הפסיק איתן! הוא כל הזמן חזר והעיר שכבר לא יכולתי להחזיק את עצמי

בובילהה

New member
ועוד משהו

אחרי קריאה שנייה של ההודעה שלך איפה הזכרתי שהיה רמזור? הייתי בכביש בינעירוני לא היה רמזור ולא היה שום דבר נסיעה שוטפת וצברתי מספיק מהירות, בדיוק כמו שעשיתי בכל שיעור לפני הטסט זה מה שהמורה לימד אותי וזה מה שיישמתי בטסט כנראה שבאוטו שלו הילוך חמישי זה ל80 ולא ל90-100 כמו שאמרת

דברתי באופן כללי

נניח שאת בטסט בכביש מהיר , שאת כבר מכירה אותו מהשיעורי נהיגה שלך. ויודעת שעוד 100 או 200 מטר הולך להיות רמזור אז עדיף לך להשאר על הילוך רביעי במהירות 80 ולשמור על קצב נסיעה קבוע מאשר להעביר לחמישי

LidorBo

New member
הילוך חמישי

לא שמעתי על רכב שמעבירים ל-5 ב-70 קמ"ש זאת מהירות של הילוך רביעי בכל מיקרה לחמישי כדאי להעביר רק בכביש מהיר שמותר שם 90 קמ"ש זאת אומרת שאם עברת את ה-80 תעבירי ל-5 בצומת עם המשאית הייה קו עצירה ? אם אין צריך לעצור במקום שאפשר לראות ממנו את התנועה

לדעתי אין מה לעשות..

פשוט צריך-להמשיך הלאה! לעבר הטסט הבא! אין טעם להכנס עם טסטרים לוויכוח או משהו בסגנון. נראה לי מיותר לגמרי. לגבי העברת ההילוך-גם אני כמו הרבה כאן-יודעת שמעבירים להילוך חמישי בערך ב80. המון המון בהצלחה!!! תדברי עם המורה שלך-שיתן לך תאריך קרוב!!! שאלת לגבי מקרה דומה..לי קרה בשבוע שעבר,כבר סיפרתי-אבל זה מקל כשמספרים. נכשלתי על "החזרת הגה" -כל החג-ניסיתי לחשוב מה זה אומר. ואז הבנתי-הוא התכוון לאחת הפניות שמאלה,שכבר המשכתי ליסוע בנתיב והאיתות לא פסק,והפסקתי אותו ידנית. התקשרתי למורה-והוא לא הפסיק לומר,שהוא לא מבין את הטסטר.(במיוחד שאותו טסטר הכשיל אותי כבר פעמיים) ובנוסף הוא אמר שלא היו בטופס הערות נוספות. מה אני אגיד? אני רק מבקשת ומתפללת-שלטסט הבא שלי-יגיע טסטר חדש!שלא בחן אותי עדיין. יש 2 טסטרים שלא עוזבים אותי
1-משבוע שעבר.ואחר-שגם הכשיל אותי כבר 3 פעמים.

הבעת דיעה.

כתבת שאין טעם להיכנס לויכוחים עם הטסטר- אם את צודקת בעניין אז למה לא בעצם? נכון שיש כאלו שיתרגזו אבל רוב הסיכויים שגם ככה נכשלת, אז למה לא לנסות להציל ת'מצב? שמעתי כבר סיפורים על תלמידים שצעקו על הטסטרים על ברקסים/הערות שלא היו במקום ובסוף עברו כמו גדולים.. במקרה של בובילה למשל- אם לדעתה היה מספיק שדה ראייה- היא הייתה יכולה פשוט להגיד לטסטר שיבוא ויישב בכסא הנהג ויראה שיש שדה ראייה.. למה לא לעשות את זה? יכול להיות שאם היא הייתה עושה את זה זה היה נגמר שונה..

זו הייתה דעתי.

גם לי יצא להתווכח עם טסטרים,אבל-זה לא עוזר. זה מילה שלהם מול המילה של התלמיד. "התלמיד"-תמיד לא מבין כלום,והם לרוב צודקים.(תמיד יש חריגים). לכן,כדאי שהמורה ישב באוטו-ואז תהיה את המילה שלו.

lsd600

New member
התלמיד באמת לא מבין כלום!!!

סתם מתלונן בלי לדעת לנהוג בכלל!!! הבוחן תמיד צודק!!! וזה לא בציניות. אני רציני לגמרי!

talush2005

New member
אחת הבעיות המרכזיות לדעתי בטסטים

חוץ ממה שכבר דברתי עליו,יותר נכון הסכמתי עם מישהו שכתב שזה שיש רק את הטסטר ואין אף אחד אחר מקצועי שרואה את הסטסט ויכול לשפוט , זה הבעיה שכל מורה מלמד אחרת כל מיני דברים קטנים אך משמעותים לפעמים ויש כל מיני שיטות לכל דבר ואחרי זה שאת באה לטסט,הטסטר הוא בכלל חושב משהו אחר ואת לא מבינה מה הוא רוצה ממך כי ככה למדו אותך וזה לא אשמתך...זה בעיה קשה. למשל - לפני כמה ימים דברתי עם חברה שאמרה שאותה למדו שנגיד שאני בהילוך שלישי נוסעת בעיר או רביעי בקטעים מיוחדים לא חשוב ויש רמזור אדום ואני באה לעצור אני חייבת להוריד הילוכים בהדרגה שלישי שני ואז לראשון אותי למדו שלא צריך ושלא מכישלים על זה ושאפשר ישר לעצור ברמוז עצירה מוחלטת כמובן ואז להעביר לראשון מהשלישי נגיד. עכשיו לך תידע למי להאמין? לי נאמר שלא מכישלים חברה שלי שמעה שיש טסטרים שכן ועכשיו אני גם ככה לא יתרגל לשיטה השנייה....זה ממש בעיה קשה לדעתי שאין הוראות מדוייקות לדברים כאלה ואחרי זה התלמיד לא אשם שככה למדו אותו בסה"כ ,בגלל זה הוא צריך להכשל בטסט. כנראה זה מה שקרה לך בובילה! בובילה יקרה, צר לי שנפלת קורבן לבעיה הקשה הזאת בטסטים , לשתי הבעיות תאמת הראושנה לבעיה שהטסטר לבד זה עם השדה ראייה וזה עם ההילוכים לזה שככה למדו אותך ואת לא יכולה לדעת מה הטסטר חושב שצריך לעשות ולהתרגל אחרת פתאום. תתנחמי אולי בזה שאת יודעת שהיית בסדר ושאת באמת מוכנה לקבל רישיון למרות שזה יתעכב קצת כבר אמרנו אתמול שחארי זה זה ממש לא ישנה לך איזה טסט עברת למרות כל הייאוש, אל תוותרי! אסור לוותר! שיהיה המון בהצלחה

NewUser4

New member
אחת הבעיות המרכזיות לדעתי בתלמידים

היא שהם מפיצים שמועות שאחר כך מפריעות רק להם. תנו למורה ללמד את מה שהוא יודע. ותעשו מה שהוא אומר, ולא מה שתלמידים אחרים אמרו לכם שהמורה שלהם אמר להם. כל הדוגמה הזאת שהבאת לגבי הילוכים לפני רמזור בעצם מכניסה אותך ללחץ מכיוון שלדעתך לכל בוחן יש רק שיטה אחת של העברת הילוכים. תביני, הבוחנים כבר ראו את כל השיטות והם מכירים את כולם כולל החסרונות והיתרונות של כל אחת מהן. מה שמעניין אותנו זה שהנהיגה תהיה בטוחה, נכונה וללא עברות תנועה וסיכון עוברי דרך. ולא באיזה שיטה נקטת. ועם כל הכבוד, מה זאת אומרת "אין אף אחד אחר מקצועי שרואה את הטסט ויכול לשפוט". הטסטר הוא הסמכות המקצועית, והוא זה שיתן דעתו המקצועית על התלמיד. וגם את הבוחנים בודקים, דרך אגב.

talush2005

New member
מה אני אעשה ששמעתי שהכשילו

מישהי על זה. לא נראה לי שהיא תגיד לי סתם. והתכוונתי בציטוט שהבאת שגם הטסטרים כמו כולם הם בני אדם והם יכולים לטעות ואם זה קורה אין אף אחד מקצועי שרואה אותם ויכול לשפוט והיו מקרים שזה המילה של התלמיד נגד המילה של הסטטר וכמובן שרק הטסטר קובע גם אם הוא טועה. לא התכוונתי שאתם לא מקצועיים חלילה. זה כמו שבגרויות נבדקות על ידי 2 בוחנים כל בגרות זה לא אומר שהמורים לא יודעים לבדוק פשוט יש טעויות. אני סומכת על המורה שלי , ואיך שהוא מלמד פשוט זה הלחיץ אותי ששמעתי שכמה אנשים נכשלו על משה שהם לא למדו פותחת השרשור היא אחת מהם והיא לא הראשונה ששמעתי אולי הכל שמועות באמת...מקווה.!

רן88

New member
עם כל הכבוד

לי זה נשמע שפשוט היית חסרת ביטחון וחיכית יותר מדי. ב-20 שניות כל רכב שיוצר ב-15 שנה האחרונות יכול להגיע בקלות ל-100 קמ"ש (או כמעט כל רכב, הרכב של המורה בטוח יכול). גם אני נכשלתי בטסט הראשון על התמהמהות בצומת, אלה החיים. רק הרבה אחרי הטסט (הרבה יחסית) הבנתי כמה תלמידי נהיגה חסרי ביטחון וכמה הם מחכים שעות לפני שהם נכנסים לצומת.

lsd600

New member
וזה היתרון של להיכשל בטסט...

למדת שלא צריך להתעכב בצומת ועכשיו אתה בנאדם שמזרים את התנועה...

בובילהה

New member
עם כל הכבוד לא התמהמתי ולא שום דבר

אחר הטסטר היה אומר לי נו תסעי למי את מחכה הוא ידע בדיוק כמוני שצריך לחכות עשיתי בדיוק מה שצריך פשוט הבעייה שלו הייתה שלא היה לי מספיק שדה ראייה מהמקום שבו הוא ישב אבל מהמקום בו אני ישבתי היה שדה ראייה בדיוק כמו שמישהו פה מעליי אמר אם הטסטר היה יושב במקום הנהג-במקרה הזה אני הוא לא היה אומר מילה אין מה לעשות, יש אנשים רעים בעולם :/

Hadas 87

New member
לא הגזמת... חח

"אנשים רעים" מי ישמע. הוא הכשיל אותך טסט כולה, לא התעלל בך. יכול להיות שההכשלה לא היתה מוצדקת אבל אני מבטיחה לך שהיא לא באה מרוע.

lsd600

New member
האנשים הרעים האלה

מצילים חיים לא מעט פעמים... זה רק לטובתך..!

בובילהה

New member
ההערה הזו

ממש לא במקום ודרך אגב, בן אדם שמוציא טסט נוהג כמו שהוא נהג בטסט מקסימוםםם חצי שנה תסתכל/י טוב טוב על כל הנהגים הצעירים (וגם כמה מהמבוגרים) בכביש ותגידי לי אם הם היו עוברים טסט כמו שהם נוהגים הרי הטסט הוא סתם מבחן כמו שתלמד/י למבחן בגרות ואחרי שבוע תשכחי בכלל מה שאלו אותך הרי הטסט הוא בעצם הצגה שעושים לבוחן, לרצות אותו, שיראה כמה טוב אנחנו נוהגים, ואחרי שמקבלים את הרישיון מי זוכר בכלל משהו מהיום הזה מעטים מאוד מתייחסים אליו כאל שיעור לחיים וזה עצוב מאוד

בובילהה

New member

כל זה בהכללה כן, ברור שיש המון נהגים שכל מה שאמרתי לא נוגע אליהם אבל לא חסרים גם מקרים כאלה אחרת לא היו נהרגים מאות אנשים כל שנה בתאונות דרכים אז אני מתייחסת בערבון מוגבל מאוד למה שרשמת

למעלה