די נמאס לי

בובילהה

New member
די נמאס לי ../images/Emo7.gif

חזרתי מהטסט השלישי שלי נכשלתי, ולמה? כי לטסטר הייתה בעיית ראייה! אני לא מאמינה יואו זה היה טסט כ"כ טוב אני נהגתי כ"כ יפהה הסיפור הוא כזה: ביציאה ממושב כלשהו לכביש ביעירוני יש תמרור עצור-עצרתי בקו עצירה אבל אין שם שדה ראייה, לכן צריך להתקדם עד שרואים את הכביש ברגע שרואים את הכביש אם יש מכונית-אסור להיכנס, כי היא על 100 קמ"ש ואני מתחילה מ-0 וזה הפרש של כמה מטרים בסה"כ אז צריך לחכות עד שיהיה פנוי לגמרי ואז להיכנס (זה תוך כדי פנייה ימינה-המכוניות באות משמאל) אז אחרי שעצרתי, התקדמתי מעט, ראיתי משאית-עצרתי הטסטר שואל אותי למה עצרת? אמרתי לו יש משאית אני לא יכולה להיכנס אז הוא מתחיל להתווכח איתי תתקדמי קדימה את לא יכולה לראות אותה אבל אני ראיתי! ובגלל זה עצרתי! אז איך אני לא יכולה לראות אותה? וההוכחה הייתה שאחרי 10 שניות 20 שניות המשאית באמת הגיעה אלינו מה שאומר שהיא הייתה רחוקה ושבאמת ראיתי אותה מרחוק ולא מרחק מטר ממני אבל לא, זה לא הספיק לו, הוא שוב ביקש ממני להתקדם ושוב באה מכונית מרחוק וראיתי, ועצרתי. אבל הוא שוב לא ראה, אז עוד פע הוא העיר לי על זה שאין לי שדה ראייה יואו אלוהים אני לא מבינה את זהה אני ראיתי אותההה, אחרת לא הייתי עוצרת אם לא הייתי רואה אותה מן הסתם הייתי נכנסת לכביש לא? אחרת אין לי סיבה לעצור ולחכות למשיח והיה עוד משהו שבאתי להחליף להילוך חמישי ב70 והוא אמר לי "מה את עושההה" כאילו דרסתי מישהו "צריך להחליף ב90!" WTF?! אני כבר אחרי יותר מ50 שיעורים ואתה פתאום בא ומלמד אותי את החוקים של ההילוכים מחדש?! המורה שלי לא ידע על מה להתעצבן קודם על זה שהוא הכשיל אותי סתם או על זה שהוא ניסה ללמד אותי נהיגה ב20 דקות בלי שום הכשרה פשוט חוצפה חייבים להוציא חוק כשלהו שתהיה עדות לטסט, שטסטרים לא יוכלו להכשיל תלמידים על ימין ועל שמאל בגלל שהם קמו על בצד הלא נכון בבוקר מיואשת,מאוכזבת, עצובה
המורה שלי אמר לי שערעור לא יעזור פה ושאת התוצאה כבר אי אפשר יהיה לשנות אבל הוא מתכוון להגיש תלונה נגד הבוחן הזה ספציפית אם נתקלתם במקרה דומה תספרו בבקשה איך פעלתם מה עשיתם אולי יש לי עוד מה לעשות וגם תמיכה לא תזיק

Nicolush

New member
דיי בובילה על תיאשי יהיה טוב

ועם את רוצה עדות מה בעיה לבקש ממורה שייה איתך בטסט ככה יהיה לך עדות כלשהי בהצלחה טסט הבא בובה

Nicolush

New member
אבל היא רצתה לעביר ל5 ב70

והוא אמר לה ב90 לזה התכוונה

almogas

New member
ואי אנשים זה משגע אותי מאיפה אתם

מביאים את המיהרות להילוך.. עזבו מה שהמורים שלכם מלמדים אותכם.. זה שטויות.. הם מלמדים אותכם להעביר כל 20 קמש כדי שלא יהרס להם האוטו.. זה מאוד קשור באוטו.. יש מכוניות שב 70 יהיה צריך להעביר ל 5.. לא מעבירים לפי קמש.. מעבירים לפי ההרגשה של המנוע אם הוא מתאמץ ולא נותן יותר כוח מעבירים.. או לחילופין לפי המד סיבובים לדקה.. אין דבר כזה ש70 זה הילוך רביעי ו 75 זה הילוך 5 וכל השטויות האלה.. אם היא הייתה בעליה 70 זה היה מספיק כדי להעביר להילוך 5.. ויש מכוניות שאם תעבירו בהם כל 20 קמש תראו מהר מאוד שאין לכם מספיק כוח ותצטרכו להוריד הילוך.. למשל באותו של אחי ראשון הוא מעביר ב 30 (הטורים על 3 אלף.. ויש לו אפשרות להגיע ל 7 בלי להגיע לאדום..) ב 60 בערך אולי קצת פחות ל 3.. אז רק ב 90 הוא יכניס ל 5 וזה בלי שהוא מושך הילוכים.. אם הוא יעביר בסביבות ה 7 אלף אז הוא יעביר ל 3 ב90... בקיצור מה שבאתי להגיד בכל החפירה הזו.. שאין דבר כזה מהירות של הילוך.. כל אוטו זה שונה.. יש טווח מסוים שאמור ליהיות אבל כל מכונית זה שונה..

Nicolush

New member
צודק אני בטוחה שהיא לא עשתה משהו

שהמורה לא לימד אותה ...

ChilD SouL

New member
אתה צודק, אבל... בהסתייגות.

הרבה דברים שאנחנו לומדים בשיעורי נהיגה אנחנו לא עושים בנהיגה עצמאית כשאנחנו כבר עם רישיון. אבל כשאתה ניגש לטסט, אתה נבחן על "החומר" שלימדו אותך - על כן, מהירות 70 מחייבת הילוך 4 ולא 5 - לפי שיעורי הנהיגה וכך צריך לנהוג, על מנת לעבור טסט. כשאתה מקבל רישיון, אתה כמובן לא מושך עד מהירות 90 בשביל להחליף הילוך, אלא מחליף לפי רעש מנוע\סל"ד וכו' - אבל בטסט יש לבצע את כל הפעולות שלימדו אותנו ולא לנסות להתחכם ולהראות כמה אנחנו חכמים, אין מה לעשות.

בובילהה

New member
זו לא הבעייה

הקטע של ההילוך היה ממש בקטנה הקטע של השדה ראייה זה מה שהפריע לו וזה היה ממש אבל ממש לא נכון שהוא העיר לי אם אני ראיתי אז ראיתי מה זה משנה אם הוא ראה אני נוהגת לא הוא לא נורא המורה שלי מגיש נגדו תלונה בשמו ובשמי הוא מגיש ערעור לא שזה ישנה משהו אבל בשביל ההרגשה שלפחות מישהו ייתן את הדין על השטויות שהבוחן הזה עושה תודה לכולם בע"ה פעם הבאה יהיה בסדר

almogas

New member
הקטע של השדה ראיה

באמת מרגיז.. ואני משער שאת היית עדינה.. אנ הייתי מתעצבן עליו ואמר לו שאם לא ראיתי תדרך איך אני יכול לדעת שיש משאית ומכונית ומתחיל לריב איתו.. כי כמעט בטוח שהוא יכשיל אם הוא מציק ככה..אז לפחות לריב איתו קצת.. חחח ובקשר למהירות וההילוכים.. המורה שלי לימד אותי להעביר לפי הרעש ולא לפי הקמש.. אז זה מה שאני יעשה בטסט.. יעביר לפי רעש לא לפי קמש... וממליץ לכם לעשות את זה גם.. גם בשיעורי נהיגה וגם בחיים

בובילהה

New member
תאמין לי שרבתי איתו

אבל הוא רב בחזרה סתם היה עקשן אין מה לעשות יש גם כאלה טסטרים.. עצוב מאוד

LidorBo

New member
בובילה תאימני לי שאני מזדהה איתך

אתמול גם לי הייה טסט ואין הטסטרים האלה פשוט מעצבנים נכשלתי על משהו שלא עשיתי ואני רציני לגמרי הקטע הוא שנכסתי לכיכר עד לכאן הכל טוב ויפה בעודי נוסע בכיכר נכנס לי אוטו (אני לא מדבר על זה בכלל שזהוא הייה חייב לעצור כי זה זכות קדימה שלי באמתי מצד שמאל שלו) סבבה נתתי כמובן ברקס כדי למנוע התנגשות או משהו כי היינו מאוד קרובים יצאתי מאוד מרוצה מהטסט כי חשבתי כבר שעברתי ומה אני רואה בסוף שהטסטר אומר שהוא נתן את הברקס ולא אני הייתי בשוק והרגשתי כבר יאוש עם זה כי נמאס ללמוד נהיגה כל כך הרבה זמן $ולהיכשל גם בטסט השני זה פשוט נמאס בתכלס ואני נוהג באמת טוב את יכולה לקרוא כמה הודעות למטה מה בדיוק הטסטר עשה לי כל הטסט לפי דעתי צריך להתחיל לשים מצלמות ברכב בזמן הטסט כי עכשיו לא יעזור לי להגיד עד מחר שאני בלמתי את הרכב ולא הטסטר אין לי הוכחות לכך וברור שיאמינו לטסטר

talush2005

New member
מסכימה../images/Emo45.gif

באמת אין שום פיקוח עליהם ....גם אני חשבתי על מצלמות ברכב ואם לא זה לפחות עוד טסטר שיהיה לפחות שיהיה שני אנשים...ככה כל השליטה בידי טסטר אחד ומה שהוא אומר והוא יכול להגיד מה שהוא רוצה והוא קובע. זה כמו שבחינות בגרות נבדקות על ידי 2 בוחנים לפחות-זה הגיוני שמשהו אפילו הרבה יותר גוראלי יהיה נתון בידי שיקול דעתו של איש אחד. אבל אין תקציב לכולם במדינה הזאת...

בובילהה

New member
אני אמרתי בדיוק דבר כזה

לאמא שלי היום צרייכם לשים או מצלמות או להביא שני טסטרים נייטרלים שאין ביניהם שום קשר ושום דיבור כל אחד רושם את חוות דעתו ואז משווים בין שניהם אם שניהם רושמים אותו דבר-סימן שזה באמת נכון אבל אם כמו במקרה שלי אחד ממציא סיפורים( אני ראיתי עכשיו את הטופס של הטסט והוא פשוט המציא שם דברים שאין לי מושג מאיפה הוא הביא) והשני רושם משהו אחר סימן שיש פה משהו מסריח וצריך לעשות בירור טסט זה עניין נורא רגיש גם מבחינה כלכלית וגם מבחינה רגשית-הלחץ ההתרגשות של התלמיד החרדה אם הוא יעבור או לא מה יהיה זו נקודה למחשבה שמישהו צריך להתייחס אליה חבל על הדמעות שלי היום ועל דמעות של עוד הרבה תלמידים מתוסכלים ממקרים כאלה

2 טסטרים-נשמע מפחיד...

אצלי כנראה המורה ישב באוטו בפעם הבאה. לא יודעת אם זה יעזור-אבל,אין לי מה להפסיד.

רגע לא הבנתי

אמרת שראית משאית ויצא לכיוון כביש מהר.. ואמרת שלקח למשאית להגיע עד אליכם במשך 20 שניות לא יכלת ב20 שניות האלה לצאת ולתת גז במקום לחכות שם ? ועוד משהו בטסט את הולכת לפי מה שהסטטר רוצה לראות.. המורה שלי אמר לי בעקרון שעדיף לא להגיע להילוך חמישי בכלל בטסט.. רק עם את רואה שהטסטר מיישר אלייך מבט ואת רואה שהוא רוצה שתעבירי הילוך תקשיבי לא יודע מה לימדו אותך אבל הילוך חמישי את מעבירה אחרי שאת צוברת מהירות !! בכביש מהיר לא לפני רמזור שנוסעים שם מהר ואת צריכה להעביר לחמישי במהירות 80 עד 90 - הילוך חמישי זה כדי לנסוע על 90 - 100 ולא ב70 ! ובטח שהסטטר יעיר לך על זה...אולי הוא לא היה צריך לצעוק עלייך הוא היה צריך להגיד לך לתת עוד גז לפני שאת שמה חמישי אבל בעקרון אני מציע לך בכלל לא להגיע להילוך חמישי בטסט אם את מכירה את הדרך ויודעת שגם ככה עוד כמה רגעים יש רמזור אז אל תגיעי להילוך החמישי , פשוט תסעי על רביעי. איזה אוטו יש למורה שלך שצריך להעביר בו להילוך חמישי במהירות 70 ?

בובילהה

New member
תשובה

בקשר למשאית אין שם כביש השתלבות ולא הסברתי את עצמי נכון למשאית לקח כמה שניות להגיע לזה התכוונתי מרחק של כמה מטרים אין לי מושג 10 20 לא יודעת ובמקרה כזה אסור פשוט אסור להיכנס לכביש-ככה תרגלתי עם המורה שלי כבר מעל 50 שיעורים! כי המכונית שבאה משמאל נוסעת על 100 קמ"ש ואני מתחילה מכלום מ-10 קמ"ש ככה שעד שאני אכנס לנתיב היא כבר תהיה צמודה אליי ואו שהיא תכנס בי כי היא לא תספיק לבלום או שאני אעכב את כל התנועה שמאחורי לכן צריך לחכות עד שפנוי לגמרי ואני חיכיתי-כי לא היה פנוי, אבל הוא טען שמאיפה שחיכיתי לא רואים כלום ושאני חייבת להתקדם, למרות שראיתי מצויין מה קורה מצד שמאל. זו הייתה כל הבעייה של האידיוט הזה (מצטערת מאוד אבל זה מה שהוא) ובקשר להילוך חמישי אין לי מושג איזה סוג אוטו יש למורה שלי אבל בכל השיעורים שעשינו כשנהגתי בכביש הבינעירוני ב70 קמ"ש הוא אמר לי להחליף להילוך חמישי ובשני הטסטים הקודמים שהיו לי כשעשיתי את זה לא העירו לי ולא אמרו לי כלום, הוא פשוט חיפש על מה להעיר לי בגלל שלפני כן במקרה הזה של שהדה ראייה עניתי לו והתווכחתי איתו שהמיקום שלי מצויין ושאני רואה טוב מאוד כנראה פגעתי לו בכבוד שלו או מה שלא יהיה ומאז הוא התעצבן וחיפש אותי בקטנות זהו

למעלה