די נמאס כאן...

redox

New member
די נמאס כאן...

שלום לכולם. כמו שאתם רואים מהכותרת, די נמאס כאן. אז מה עושים? הסיבות למיאוס הן רבות מספור אבל אף אחד לא מבטיח שבמקום אחר זה לא אותו הדבר. אז אני שואל: האם יש מקום שזה לא אותו הדבר? האם יש מקום בו בכביש לא באים להרוג אותך? אתמול ראיתי תאונה בה אוטו נכנס באופנוע. הזמנתי אמבולנס אבל עד שהוא הגיע לפנות את האופנוען שנפצע נהג הרכב צרח עליו. האם בקנדה יש אוטופיה? נותנים לך להשתלב בתנועה? נותנים לך זכות קדימה כהולך רגל במעבר חצייה? האם האם האם... האם יש מקום בו אין חוקים מגוחכים? למה אני צריך לשלם אגרת טלוויזיה כדי שהכסף ילך למשכורות של בטלנים ושל איגודים מושחתים? למה אני צריך לשלם 105% מס על רכב חדש? האם יש מקום בו יש תקווה לעתיד? מקום בו לילדי יהיה יותר טוב. מקום בו לא נדונו למלחמה תמידית. מקום בו לא יהיה מצב שיהיה או ראש ממשלה ערבי שירצה ברעתי או שיהיה אפרטהייד בו לחלק מהאוכלוסייה לא תהייה זכות בחירה. האם יש מקום בו בטלנים לא מקבלים את הכסף עליו אני עומל קשה? האם יש מקום בו איכות הסביבה ואיכות האוויר שאני נושם חשובים לממשל? או במשפט אחד: האם קנדה היא מקום יותר טוב?

../images/Emo140.gif שינוי מקום.

אוטופיה לא קיימת בשום מקום.אמנם לא תמצא את הלחצים הקיימים בישראל בקנדה..אך גם כאן לא הכל מושלם. אנשים מנומסים יותר על הכביש - בשעות העומס לא תמיד..נכון, אין אגרת טלויזיה - יש כל כך הרבה פרסומת שזה מטריד ויש לשלם כספים לחברת הכייבל..חפשי - אפשר לחזות ב 3-4 תחנות מקומיות. אנשים מקבלים קצבאות - הממשלה קצצה ומקשה. הבחירות לראשות הממשלה הפדרלית באופק הקרוב ואנו,לפחות אני.. "מצפים" ל"ניצחון" פול מרטין לראשות הממשלה.. יש גם כאן לעיתים בעיות עם איכות הסביבה.יש בקרבת טורונטו - פיקרינג - כור אטומי שכרגע נסגר לשיפוצים ותיקונים.. אין על היקום מקום מושלם.כל מקום ובעיותיו שלו.

שרונה44

New member
קנדה ואיכות חיים

זה עשר שנים קנדה מדורגת בין עשר המדינות הגבוהות בעולם מבחינת איכות חיים, כאשר מחצית מהזמן היא היתה מדורגת במקום הראשון. הכוונה לא רק לרמת החיים אלא גם לאיכות השירותים שהאזרח מקבל, איכות סביבה וכדומה. אני חושבת שכל מילה נוספת מיותרת.

gabriela r

New member
../images/Emo36.gifתיכנס../images/Emo26.gif

אומנם אני קטנה ולא הייתי בקנדה אבל אנחנו מהגרים לשם עוד חודשיים ובתור אחת שביררה כול מה שניתן על קנדה אני יכולה להגיד לך שכן.. קשה לי לעזוב את הארץ אבל אני יכולה להגיד לך שמנתונים שהמשפחה ביררה המקום יותר טוב. אנו עוזבים בשביל שההורים שלי לא יקרעו את עצמם עם המשכנתא פלוס המס הכנסה שהולך לאנשים שאין להם כוח לעבוד... מדינה שלא לוקחת את הילדים בגיל 18 לצבא...... מדינה יותר רגועה בה הורה מפרנס אחד מספיק בשביל שהמשפחה תגור טוב בלי למות מרעב.... מדינה בה אתה לא חייב לחשוב 12603857 פעם אם כדאי לך לפתוח את הברז או לא. מדינה בה הכול ירוק.... מדינה שאתה יכול לצאת לשתות כוס קפה בלי לדאוג םא יהיה לך כסף לזה ואם תתפוצץ תחשוב על זה מקווה שעזרתי לך..

nby3

New member
מעניין

שלום רב קראתי את דבריך והאמת היא שגם אני ובני משפחתי מעוניינים לעבור לתקופת ניסיון לקנדה אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל, אני אשמח אם את או בני משפחתך תוכלו לעזור לי בנושא

אוטופייה שאלה של בחירה

קנדה נהדרת - כשיש לך חשבון בנק מנופח, או לחילופים אם אתה מצליח למצוא עבודה נורמאלית. תור לרופא תקבל אחרי שכבר תחלים ממחלה,אך אחד לא יהמר לעזור לך ובמיוחד לא היהודים הקנדים. בקיצור אם אתה חושב להגיע, תדאג לצייד את חשבונך בבנק בכמה $ טובים כי אחרת כמו רבים שהגיעו לכאן עם תעודוה אוניברסיטאיות ומקצועות מכובדים תתאלץ לחזור מחוסר כל! תשקול בתבונה את צעדייך.

new in toronto

New member
אין ספק, כדי להגר צריך כסף

קשים חייו של מהגר. אם אין כסף חייו קשים הרבה יותר. צריך להגיע מרופד כדי להעזר בחסכונות עד שמוצאים עבודה מכניסה. מה שמדאיג אותי יותר: אם קנדה היא כזו אוטופיה, למה פגשתי בקנדה ישראלים שהגיעו לקנדה לפני 20 ו-30 שנה ועדיין חיים בבועה ישראלית. הם כותבים ומדברים אנגלית עם שגיאות נוראיות. נאחזים בסמרטוטים שהביאו מישראל כאילו היו דברי קודש ומעדיפים לפטפט בעברית בכל הזדמנות. הם אינם קולטים כי הם היחידים המחשיבים את עצמם לקנדים ותיקים והסביבה, מנומסת להפליא עדיין חושבת שהם מהגרים טריים. כמה פתטי

שרונה44

New member
לשמור על תרבותך זה גם להיות קנדי

אם יש ציינה טאון ואיטליה הקטנה והרובע היווני אז מדוע שלא תהיה גם הוייה ישראלית, שבה נוטלים חלק גם ישראלים שנמצאים הרבה שנים בקנדה. קנדה בנויה מתרבויות שונות ומעודדת את הגיוון. זה אחד הדברים היפים שבה

avi gurevich

New member
"כמה זה עולה לנו..."

אני אשאל בפשטות ובישירות, כמה כסף אני צריך כדי להסתדר בהתחלה?

Go West

New member
בדיוק דיברתי על זה עם מהגר טרי

ועשינו חשבון. לאדם בודד זה משהו כמו 20 אלף דולר, חצי מזה למכונית. אם אתה יכול להסתדר בלי מכונית, אז בערך 10 אלפים דולר צריכים להספיק לך עד שתמצא עבודה.

קנדי או אמריקאי?

לאיזו תקופה חישבת את זה? האם חצי שנה יחשב לסביר, או שאני אופטימי מדי? (מחשבים, IT, DBA )

Go West

New member
קנדי אבל מינימום

אני לא מתחום התוכנה (הוא כן). הוא מצא תוך ארבעה חודשים. חישבנו את הסכום לפי 850$ לחודש לדירת bachelor ו-$800 לחשבונות ומחייה ועוד כאלפיים דולר לקניות ראשוניות (טלויזיה, מחשב, כלי מטבח) ועוד אלף חמש דולר לרהיטים בסיסיים. זאת רמת חיים צנועה. כמובן שכדאי להביא יותר אם יש גם בשביל לטייל קצת ולהכיר את המקום עד שמתחילים לעבוד. הייתי מציע לחשב לפי ששה חודשים להיות בצד הבטוח. לא לשכוח שאפשר לקחת סתם עבודה (מוכר בחנות נניח) עד שמוצאים עבודה הולמת וזה מספיק לכסות את רוב ההוצאות ועבודות כאלה לא חסרות.

הרבה יותר מזה הייתי משלם כדי להיות

שוב bachelor :) אבל תודה בכל זאת. אלה באמת הסכומים שחישבתי גם אני . הכל כנראה תלוי במציאת העבודה. אתה אומר שקל למצוא עבודה רגילה? כי בארץ זה לא בדיוק ככה בימים אלה. נהיה אופטימיים ויהיה בסדר. תודה על העידוד.

Michalush88

New member
למה?

אני יודעת שזה ילדותי וטפשי, אבל למה אנשים מדברים ככה על חיי הנישואים שלהם? זה אמור להיות דבר כל כך מושלם, לחיות עם הנפש התאומה שלך. אני יודעת שאני חיה בעולם סוריאליסטי, אבל עדיין... מה זאת אומרת היית משלם הרבה יותר כדי להיות באצ'לר? אם בעלי היה אומר את זה הייתי מתגרשת מיד...

איתן2002

New member
למשפחה - כ- 40,000 קנדיים לפחות

תניח לפחות חצי שנה עד שנה ללא עבודה. אין ביטוח לאומי ואין דמי אבטלה. לתכנן לפי חצי שנה זו שטות - ואם לא תמצא עבודה אחרי חצי שנה, תחזור לארץ? גם שם יקח לך למצוא עבודה חצי שנה. החשבון מניח שבאתם לחיות בקנדה ולא לשבת בדירת 2 חדרים ללא רכב בתנאי מעברה. ככה לא תרצו לחיות וככה גם לא תמצאו עבודה. דירה עולה לפחות 1600$. תוסיף טלפון וכבלים אינטרנט וכו' (כי צריך לחיות וגם לחפש עבודה) - 200$. 21000 לשנה. רכב משפחתי - 15,000 - כולל הוצאת רשיון נהיגה. ביטוח שנתי לרכב - 4000 לשנה. גנים וחוגים - 500 לפחות לילד. (השלמת DAYCARE לגן רגיל). ביטוח רפואי ל- 3 חודשים ראשונים - 500$ לחודש. טיסות לקנדה - 1500$ לאדם. תשים כסף בצד לטיסה חזרה. משלוח מטען (אפשר בלי אבל אז מוציאים הון על קניות כאן) - 3000-5000. ביגוד חורף לכולם - 1000-2000. לא כללתי מזון, בילויים, דלק, וכו'. בקיצור: יותר זול לרווקים...

99 אחוז

New member
1500$ טיסה?

אחי, לא הגזמת קצת? היום אפשר לקנות הלוך-חזור ב- 600$. או שאתה מתכוון במחלקה ראשונה? אין שום בעייה להצטמצם קצת עד שמוצאים עבודה. היכרתי אנשים שבאו ממשרות היי טק עם 30K בחודש, רכב מהעבודה וחשבון הוצאות ועברו פה למרתף ותחבורה ציבורית עד שנעמדו על הרגליים. חבל להישאר בלי כסף ולחזור לארץ. לא חייבים לחיות כמו מלך מהיום הראשון, זה כבר יבוא בהמשך למי שמצליח ונשאר.

למעלה