די לרצח!

הליויתן

New member
די לרצח!

מי שמעוניין לפעול לאיסור מוחלט על דייג עם מיכלים מוזמן ליצור קשר.הליויתן

חי בר

New member
למה הכוונה שלך בדיוק?

בכלל לא חסרים פה בפורום מתעבי ציידים תת-ימיים, ויש גם תומכים לכך. המצב כיום (לטוב ולרע, תלוי בדעת מי) הוא שחל איסור על דייג עם רובה ומכשיר צלילה. צייד בצלילה חופשית עדיין מותר (לצערי). כיום מותר לצוד אך ורק למי שמצליח להוציא רשיון מיוחד לכך. לא ברור לי איך ולמי והאם לכל אחד נותנים רשיון. אני אישית מדיר רגליי ממועדונים שמוציאים צלילות צייד ומציע לכל אחד לנהוג בדרך זו. אני התחלתי להחרים מועדונים שמוציאים ציידים לאחר שצללתי לצוללת "שירה" (עם מועדון "בלו") והיו שני ציידים על הסירה. באמצע הצלילה אני מסתכל על לוקוס גדול ויפה ופתאום עובר לי חץ מול הפרצוף והורג אותו. חברו לצייד העדיף לדחוף סכין לכל חור אפשרי תוך נסיון להרוג או לתפוס משהו לא ברור לי מה. שניהם עלו עם איזה חמישה דגים כל אחד, כלומר 10 דגים פחות ב-"שירה". החשבון מאוד פשוט ומאוד דוחה ולדעתי השירה היא לא בדיוק אתר אספקה בלתי נדלה של לוקוסים..פשוט דוחה. מאז כף רגלי לא דרכה במועדון זה, למרות שאולי כיום הם ממילא לא עושים את זה יותר. אני לרוב צולל בים התיכון דרך "ול-טל" ותמיד שואל מראש אם יהיו ציידים (ונענע בשלילה כולל הסברים מדוע) ותמיד מקפיד להודות להם על כך. ובכלל לא מעניין אותי הטענה שזו הפרנסה של המועדונים. אם הם מוציאים ציידים לא חוקיים אז הם עוברים על החוק ואין לי כל עניין בהם. לדעתי צריך להגביר את הענישה והפיקוח. כמו שלא ניתן לרכוש כלי ירייה ללא אישור מהמשטרה כך לא צריך למכור רובה דייג ללא אישור מתאים, לקנוס לא רק את הציידים אלא את המועדון/תחנת מילוי שסיפק להם שירותים, וגם את הציידים (כולל כאלו שבאים עם מדחס פרטי ולא דרך מועדון) + החרמת הציוד. אני מתנגד בחריפות לטיעון שזה בסדר לצוד כי רוב הנזק נעשה ע"י מכמורתניות ודייג מסחרי, הם לא מסלקים דגים מאתרי צלילה ולא עושים דייג סלקטיבי כמו הציידים. אני קצת קיצוני בדעותיי לגבי ציידים, אבל כמות הדגים באתרי צלילה בירידה וצריך לעשות משהו בנידון!

הליויתן

New member
די לרצח 2

בדיוק לזה התכוונתי!1כל אחד שמגיש בקשה יכול לקבל רשיון!2בכל ארצות התרבות כבר קיים מזמן איסור כזה.3אין אכיפה,למרות שלהערכתי,שני פקחים יוכלו תוך זמן קצר מאד לשנות את כל התמונה(ולשלם לעצמם את המשכורת)אם רק יהיה לחץ ציבורי!זה לדעתי קשור ותלוי רק בנו הצוללים!הליויתן.נ.ב.אני היתי מהרוצחים וחזרתי למוטב.

אילוניק

New member
אל תדאג אתה לא חמור

כבר היו בעבר דיונים על דייגים והיה סקר על דייגים (אם תרצה את תוצאות הסקר אני חושב שיש לי אותו שמור לא בטוח ) והיום הבנות שלך אולי לא רואות דגים יפים כי אתה חיסלת אותם איך אמרת גם אני הייתי בין הרוצחים וזה שחזרת למוטב לא אומר שעכשיו אתה צריך להלחם באחרים מכיר את הפתגם חייה ותן לחיות ואולי נשלול את הרישיון של כל הנהגים שעוברים את מהירות 90 קמש מחוץ לעיר וגם אני כמובן בתוכם הריי אנו עוברים על החוק יש עוד מלא חיות שהורגים ואנו אוכלים ומחרישים כתבתי לך הודעה קודם אילוניק IHB

GoFlashYourSelf

New member
אשמח לעזור במה שאוכל...

שלום ליויתן, טוב לשמוע ממישהו שאכפת לו - כל הכבוד! גם אני נתקלתי בכמה מקרים מזוויעים של רצח במהלך צלילה, ואשמח לפעול לטובת צמצום התופעה. צור קשר בפורום או ב@מייל [email protected]

הליויתן

New member
לא תרצח

אני מאמין שהמפתח מצוי בהסברה נכונה ולא אלימה,פניה תוקפנית לא תועיל,רק תעורר התנגדות,כדאי לפנות לרשות שמורות הטבע(האחראית לאכיפה בתחום)וכמו כן,להסביר,להסביר ,ושוב להסביר,לא למשוכנעים,אלה לדיגים עצמם עוד ועוד שוב ושוב.אם לא נתיאש יוכלו גם ילדינו ליהנות ממראה של לוקוס גדול תחת המים!במידה ועוד משתתפים מעונינים בפעולה אמיתית ולא בקשקושים, תתקשרו 053-709097

אורי-

New member
כמה דברים בקשר לזה

או אולי רק שניים קודם כל עכשיו אני אחרי סופ"ש מהנה באילת ועל כך בנפרד איסור על דייג תת מימי עם מיכלים למיטב זכרוני הוא הוראה של משרד החקלאות. דבר שני - רצוי להשאיר הודעות יותר מאופקות ולא לקרוא לדייגים רוצחים (אילוניק, קח הכל בפרופורציות אין טעם לפתוח עוד שרשור ארוך בנושא שאפילו זכה לסקר) . אני נגד דייג תת מימי במסגרת צלילות ספורט וכשזה בניגוד לחוק, אבל - אם הדייג עם ראש על הכתפיים הוא ידוג רק דגים גדולים שישמשו אותו ולא כל מה שבמים, וזה עדיף מדייגי חכה שלא מחזירים למים דגיגים אלא זורקים אותם למזח שיפרפרו וימותו לאיטם. אין בעיה להיות בעד בעלי החיים , אפילו רצוי מאוד , אבל דייג ברובה תת מימי בעיקרו פחות אכזרי מלגדל תרנגולות לביצים בתנאים שבהם הם גודלות. זהו. (מקווה שבלי לפגוע באוכלוסיות הדייגים או ה"ירוקים")

הליויתן

New member
דיג תמ

1אתה צודק ,הסגנון שלי לעתים חריף מדי.2 למרות זאת באיזור בו אני צולל אני רואה פעמים רבות אנשים (דיגים)יוצאים מהים עם לוקוסים רבים בגדלים המתאימים למחזיקי מפתחות,במידה ואתם מודעים לכך,הדקר האדום מגיע לבגרות מינית רק לאחר מספר שנים וגם אז,כבעל חיים החי שנים רבות(תיאורטית)מתרבה בקצב אטי וגם עובר שינוי מין.אני צולל כבר 30 שנה באותו איזור סלעים,והמגמה מפחידה!יש לי בנות קטנות שאני חושש מאד שאם לא נעשה מיד מעשה,לא יזכו לראות דגים יפים אילו,ומכאן הדחיפות והסגנון הבוטים!התשובות של דיגים אילו כשאני מסביר להם הן לרוב בנוסח "אם לא אני,ידוג אותם מישהו אחר".במידה והיה חוק ופקחים לנושא העסק יכל להיראות אחרת!אין לנו ארץ אחרת,וגם לא ים אחר.לא נתעורר לא ישאר,ואז נבכה ונשאל את עצמינו:מה אני,אישית,עשיתי כדי לעצור את זה? נשאל,נתביש,אבל דגים לא יהיו!הליויתן(הוספתי פסל ראש של לוקוס שפיסלתי)

worried diver

New member
יש לי פתרון

אני תמיד נוהג לצוד תרנגולות מטילות ברובה תת מימי. כך אני גם שומר על הלוקוסים וגם פותר את מצוקת התרנגולות. אשמח לעזור בבעיות נוספות. חוששני למרות כל זאת,לויתן, שלבנותיך תהיה בעייה בעתיד לראות תרנגולות מטילות.

אילוניק

New member
גם לי יש פיתרון

לא יודע אם יש לו ילדות אבל יש בספרי כמה חיות בצורתן הטבעית למשל תרנגולות סליחה על הביטוי בלי חור של כדור טנייס מאחור אוזים שלא האביסו אותם בצינורות דרך הוושת בכאב ויסורים תרנגולות שרבנים כשרים למהדרין משספים אותם בסכין יפני תנינים שלא נלחמים איתם כמו בחמת גדר הריי אנו משלמים למה שלא נראה הצגה אדם נילחם בתנין שיא היופי החן וההתעללות ובמסעת הדג על הדן נאכל דגים טעימים ובאל גאוצו נאכל סטקים של פרה ועגל שממש התחננו לשוחט אנא גאל אותנו מהחליבה הצפיפות והדוחק ברפת והפוך אותנו לסטייק ולכל האידשייה ממאמא שעושות גפילתה פיש זה לבסדר זה בשביל החג וזה קרפיונים אז מותר לוקוס אסור למה גם אדון לויתן היה דייג אז היה מותר עכשיו הוא הפסיק אז אסור ושלווים איך לא מאכל גורמה גם אותם מותר לשחוט ולויתן מה הוא אומר הלוקוסים עו לא היטילו ממש מיסכנים ואתה בטח לא יודע איך מחלקים רישיונות אבל שאתה היית דייג לא עניין אותך איך ניראה הרישיון והפרים שנהרגים בדקירות חיצים וסכינים בספרד ואחרי התעללות איומה עוד טוענים שבשרם יותר טוב מבשר שחיטה רגילה ואין כל ואין עונה אבל בל נישכח לויתן פוחד שלא נראה לוקוסים מעניין כשאכלת את הלוקוסים וכל שאר הדגים שתפסת חשבת על מה שניראה או שחשבת איך למלא את ביטנך עד כיח שמנת כל כך שהומק שאתה יכול היום לרדת פחת בגלל שעלית במשקל ובטח לא מאכילת חסה ויוגורט הלא כן ולסיום דייגים במים זה זיפת לא טוב כי אתה רואה והיית פעם כזה רצח של חיות אחרות זה בסדר רחוק מהעיין רחוק מהלב מה שניקרא צביעות במיטבה אז המשך לפסל אולי תרנגולים פרות כבשים ושאר חיות למען הדורות הבאים יוכלו לראות אילוניק IHB

Top Gun

New member
ההשוואה שלך בכלל לא נכונה...

יש הבדל בין ציד חיות נדירות לציד חיות לא נדירות. תרנגולות ופרות יש בשפע והם מגודלים במיוחד לצורך מאכל אדם, מה שהופך את ההרג שלהם לדבר לגיטימי כי זו דרך הטבע. אותו דבר דגים המגודלים בברכות או דיג של דגים במקומות בהם הם משגשגים ונמצאים בהמוניהם. זה שמתעללים בהם בדרך, דבר שאינו צריך להעשות, לא מעניק לך בשום פנים ואופן לעשות זאת גם! הגישה שלך של "אל תבקרו את הדייגים שמתעללים בדגים, כי קיימת התעללות גם בבע"ח יבשתיים" היא פסולה. סוג הדיג שאותו צריך למנוע, הוא דיג של דגים בסכנת הכחדה או דגים נדירים באזור מסוים, שדיג באזור זה יכול להכחיד את הדג מהאזור לחלוטין. ניתן להשוות זאת לציד של בע"ח יבשתיים נדירים, דבר אשר אף אחד פה לא מצדיק אותו. פה האדם משנה את דרך הטבע ומכחיד זנים של בע"ח. רחוק מהעין רחוק מהלב? צודק, אדם אינו יכול להילחם בכל הדברים הפסולים שאחרים עושים. לכן, טבעי מאוד בעיני שצוללים ילחמו למען שמירת הסובב הימי, וכמוהם אנשים אשר אוהבים לטייל בספארי באפריקה ילחמו נגד הציידים באזור זה. בקיצור, ההשוואה שלך לא נכונה מיסודה ואינה מצדיקה את מעשיך.

אילוניק

New member
טופ גאן

ואיזה דג מהדגים שדייגים צדים בדיוק מזן נדיר ואם כן איזו רשות הכריזה עליו ככזה אם תראה לי אנ מתחייב לעולם לא לדוג מהמין בזה ובכל מיקרה כל חיה שיש ממנה המון לצריכה אנושית זה מוסג בהתעללות הנדסה גנטית ניסויים אוכל עם תוספים לא טבעיים ותנאי גידול שאלוהים ישמור ולראיה הכלובים באילת גם מזיק ותנאי הצפיפות חבל על הזמן אילוניק IHB

חי בר

New member
אילוניק, אולי לוקוס הוא לא דג נדיר

אבל באתרי דייג פופולריים הם הופכים להיות נדירים למדי. אם פעם היו מוצאים לוקוס כל דקה וצריך היה לבחור איזה לתפוס, עכשיו צריך להתרוצץ לא מעט בשביל למצוא משהו ולא תמיד לדייג כבר איכפת אם זה נקבה לפני הטלה, זכר גדול או קטן, העיקר שיהיה מה לתפוס כדי לא להתבאס. כשאתר דייג פופולרי הוא במקרה אתר צלילה פופלרי זה כבר מפסיק אפילו לשעשע אותי. הגיע הזמן להפסיק את הצייד. נקודה. התירוצים שבני אדם הורגים חיות אחרות (או זה את זה), או שיש "אחרים" שעושים יותר נזק לא מצדיקים את המשך הציד.

קובי ש

New member
שכנע אותי בבקשה

אני רואה עצמי כאוהב טבע מובהק, חי ככזה, ומחנך את ילדי כך. אבל אני גם שייך לאוכלי הכול וכפרימאט טבועים בי אינסטינקטים של צייד וכלי הציד העיקרי שלי הוא המצלמה, אבל לעיתים אני חוטא ויורד מתחת למים עם רובה גומיות שיש לי מאז הייתי ילד בבתגלים ובשקמונה (חיפה). הבת שלי הקטנה מזדעזעת ממני כל פעם מחדש ולא מבינה את הסתירה - האם יש סתירה ? אני לא בטוח ? אולי. איני יודע כמה צידים תת מימיים יש בארץ ומה התפוקה שלהם אך מעולם לא העלתי בדעתי שהם הגורמים לירידה שחלה בפאונה התת מימית בחופי הארץ. אתה יודע מה תפוקת סירות הדיג והרשתות ? במידה ואכן הם הגורמים לנזק שאני רואה מול עיני כל פעם שאני צולל בים הציכון אני מבטיח לחדול מהציד ולעזור במניעתו. אבל יש לי ספקות רבים לגבי ההצהרות שלך ושל לויתן - האם באמת הצידים התת מימיים הם שורש כל רע ?! אשמח לקבל נתונים עובדתיים, מדעיים (לבטח נעשו על כך מחקרים). דרך אגב אני בהחלט חושב שבאתרי צלילה "תירותיים" בים התיכון כמו בחוף הבונים, בריף שקמונה, אכזיב, הסטיל שבנהריה, שירה, הטורקית וכדומה צריך לאסור דיג תת מימי כמו שכמובן אסור בהחלט לצוד במפרץ אילת.

Top Gun

New member
אילוניק

קיימות הרבה דוגמאות של דייגים אשר דגים דגים נדירים. אני אישית ראיתי פעם בדוגית-אוקטופוס איך צולל יוצא עם תמנון מאוד גדול, אשר מאוד נדיר לראות באזור, ובלי בושה פשוט תולה אותו על מתקן הייבוש לציוד. סוג דיג זה חייב להיפסק. לדעתי, דג לא צריך להיות מוכרז ע"י "רשות" כדג נדיר לפני שמפסיקים את הדיג שלו. קיימות מספיק דוגמאות מן העבר של הכחדת דגים או הפיכתם לזן נדיר בגלל דיג המוני, הרבה לפני שהם הוכרזו כזן נדיר אם בכלל. בדיעבד, רק היום מבינים את הנזק הבלתי הפיך שנגרם מכך.

למעלה