די לצביעות

די בכלל, לכל מחול השדים הזה ../images/Emo31.gif

כבר כמה ימים שאני עוקב אחרי כל המהומה על שינוי החוק שמעביר ילדים עד גיל שש באופן אוטומטי לחזקת האם. אני קורא, שומע, מכיר סיפורים מצמררים, ויחד עם זאת, לא מצליח להזדהות עם אף אחד מהצדדים. מדוע? כי היכן שהוא, כל הזמן יש את ההרגשה שמבצבצת פעם אחר פעם מבין שורות הכתיבה, שהדיון והויכוח הזה אינם עניניים - לפחות חלק מהויכוח אינו מאחר ושני הצדדים רואים את טובת הילד - חלק, הוא למרבה הזוועה, רצון של הורה זה או אחר לנקום ולפגוע בהורה השני. רצון של אישה נבגדת או פגועה להכאיב לאב ולמנוע ממנו לראות את ילדיו, ומצד שני, רצון של אב נבגד או פגוע לפגוע ולנקום באם, בין אם על ידי מאבק לא מתפשר בבית המשפט, בין אם על ידי אי תשלום מזונות או באי ביקור הילדים. כך או כך - העסק הזה מזוויע אותי, מגעיל אותי ואינני מוצא את עצמי מזדהה עם שום צד במאמבק הזה - אולי למעט הצד של הילדים... אם שני הצדדים יבינו שהעובדה שזוג מתגרש, לא אומר שמקריבים את הילדים לקורבן על מזבח האגו - אולי רוב המאבקים הללו לא יתקיימו, הילדים שגדלים כפיונים על לוח המשחק הזה יגדלו כשהם יודעים ששני ההורים שלהם אולי לא גרים יחד, אבל הילדים עצמם לא נפגעים מזה. ועוד רווח קטן... בפעם הבאה שאתם נכנסים למשרד של העו"ד שלכם/ן, תעיפו מבט בחנייה שלו... המרצדס/אודי/במוו/כל יכטה אחרת שחונה שם נקנו בחלקם מהכסף שלכם/ן - שיכול היה להישאר שלכן/ם... בכסף שהשכבתם/ן אצלם עקב האגו האנושי - יכולתם/ן להטיב את חייכם/ן בכסף שנמצא שם בחניה שלו.

ולא נשאר לי אלא

לחבק ולנשק אותך על כל מילה ומילה שכתבת כאן

לא טלה,לדעתי אתה טועה הפעם

קראתי פעמיים לפני שהגבתי,ומה שקורא ומבין אומר בשורה התחתונה זה "לא על גב הילדים" לא קראתי ולא ראיתי שהוא נקט עמדה לכאן או לכאן. תקרא שוב

קורא אותך ומבין

שבגלל שיש כאלה שמשתמשים בילדים בתור כלי ניגוח אז כל השאר צריכים לסבול??? עשיתי ילדים..התגרשתי!!! למה שאני אהיה זה שרואה אותם רק יומיים בשבוע? האופן אוטומטי הזה מרגיז מעוות ואם אירגוני הנשים היו באמת מחפשות צדק ולא שיהיה להן פור עלינו הגברים הן היו תומכות. אממה הן מעניין אותם רק להיות חזקות לאסוף חברות ולהרויח מהעניין .הן כשרות כמו חזיר!!! ובדרך כלל מאוד אוהב את התשובות שלך בדרך כלל אתה ישיר ללא סטיות ופה זה נראה כאילו אתה קורץ...

"קורא אותי" ומסתבר שלא מבין...

צר לי טלה, מסתבר שקראת, ולא הבנת. אינני נוקט כאן שום צד, לא לטובת הנשים ולא לטובת הגברים - אני רק מאיר את תשומת הלב, שבמלחמה הזו - יש רק צד אחד שמפסיד - הילדים. אני מביא כאן פסקה שכתבתי לעיון מחדש מצידך ואשמח אם תעמוד על טעותך בהבנת הדברים: "כי היכן שהוא, כל הזמן יש את ההרגשה שמבצבצת פעם אחר פעם מבין שורות הכתיבה, שהדיון והויכוח הזה אינם עניניים - לפחות חלק מהויכוח אינו מאחר ושני הצדדים רואים את טובת הילד - חלק, הוא למרבה הזוועה, רצון של הורה זה או אחר לנקום ולפגוע בהורה השני. רצון של אישה נבגדת או פגועה להכאיב לאב ולמנוע ממנו לראות את ילדיו, ומצד שני, רצון של אב נבגד או פגוע לפגוע ולנקום באם, בין אם על ידי מאבק לא מתפשר בבית המשפט, בין אם על ידי אי תשלום מזונות או באי ביקור הילדים. כך או כך - העסק הזה מזוויע אותי, מגעיל אותי ואינני מוצא את עצמי מזדהה עם שום צד במאמבק הזה - אולי למעט הצד של הילדים..." יש נשים שנוקמות בגבר דרך הילדים ממש כמו שיש גברים שפוגעים בנשים דרך הילדים. לא הבעתי עמדת תמיכה בשום צד, ועצם העמדתך את העניין כאילו אני מוטה- מהירהורי ליבך אתה רואה. ועוד דבר קטן - אני לא קורץ לאף כיוון, ובוודאי לא לכיוון שאתה רומז אליו. אני חושב שחצית כאן גבול במערכת הערכים שלי - גבול שאין לך שום זכות לחצות!

נראה לי שלא!

אני דווקא רואה לקיחת צד. זה שאתה בעצם אומר שהמאבק הוא לא עיניני!!! אם הילדים שלי ושלו לא עניני בשבילך...בשבילי הם מאוד עיניניים!!!! ואם אתה מזדהה עם הצד של הילדים. אז ראוי שכל מה שקורה "אוטומטית" לא יהיה ראוי!!! ואולי תשובתך באה מהירהורי ליבך..אולי אתה אחד שמשתמש בילדים (לא קובע עובדה!!!) כלי ניגוח אולי אתה זה שעונה מהמקום שלך??? ובקשר לחציית גבולות הרי אין פה באמת חצייה ברגע שלחצת על ה"שלח" הפכת את הכתוב לנחלת הכלל וכל אחד רואה ומגיב אחרת.

נכון.

ככה זה כשמציבים מראה אתה נבהל ממה שאתה רואה... להציע גם לך כוס מים קרים?

אל תסיק מהעובדה שאני לא נגרר...

לויכוח לא חכם - לגבי זה שאין לי מה לומר לך - אבל חכם יותר בעיני לא להיגרר לזה. היתרון שלי - שהמראה מציגה לי דמות שאני מאד מאד גאה בה.

היתה פה אחת היתה אומרת לך

פשוט תגיד "משפט סיני עתיק" אבל זה בסדר אם אתה גאה גם אנחנו המשאית תהיה אצלך מחר ב9 בבוקר.

פברואר68

New member
סליחה שהתפרצתי לשיחה ....אבל

לדעתי אף חוק בעולם לא יכול לגרום לחייב גבר או לאשה להתנהג כאדם תרבותי הוגן חכם הגיוני ומבין ברגישות צרכים של הילדים את הנושא הזה לא חוקים מסדרים אלה חינוך חינוך חינוך ..........

חן חן40

New member
../images/Emo45.gif ועוד משהו

הרי יש פה אמהות שמשוועות שהגרוש שלהן, אבי ילדייהן, ירצה להיות שותף פעיל יותר, יעמוד בהסדרי הראיה שהוא הציע, שיהיה פרטנר אמיתי ליוזמת המשמורת המשותפת, והאכזה ממנו היא ענקית. ויש אבות באותו המצב- ללא צל של ספק. אז איך בדיוק חוק כזה או אחר ישנה את הנתונים הללו? האם כיום החוק יכול לחייב את האבות שלא עומדים בהסדרי הראיה לעמוד בהם? איזה חוק יכול להכריח הורה לרצות להיות עם ילדיו אם אינו רוצה בכך ולא משנה מאילו סיבות? אני בעד, בעד ועוד פעם בעד, משמורת משותפת, אני בעד בדיקה אובייקיבית של כל מקרה המבקש להתגרש ולא בצורה אוטומטית, אך אין דרך לאכוף חוקים הנוגעים בערכים, מוסר, מצפון ושאר רגשות האדם.

jdpworld

New member
ובכלל

די למלחמות,והרעב,ביס אחד שהולך לפח,יציל כפר של בקויכאת,,,שים פרח על הראש ותנו לכולם חיבוק,ויהיה שלום ושלום לכולם................באמת אנשים,מה לא ברור...

חזקוש

New member
לא מוצא קשר לצורך בבחינה מהותית

מה הקשר למניעי במאבק בגרושין או אולי דווקא בשל כך חזקת הילדים ראוי שלא תהיה אוטומטית אלא לאחר מבחן מקצועי. הבעייה היא שחזקת הילדים האוטומטית לאישה בקטני קטנים משפיעה על החשיבה השיפוטית לאורך המשך הגילאים וכך נוצרת חשיבה שהאישה היא בבירת מחדל האפוטרופוסית הטבעית של הילדים המשותפים. כדוגמה השתלשלות שכבר פורסמה: "תחת חסות החוק הקיים המעוות יכלה האקסית/פרודתי לתבוע מזונות ומדור עבור נער בן 17 למרות התנגדותו לתביעה נגד אביו. את תביעתה הגישה תוך ביצוע התרגיל השגרתי והמוכר והוא התפטרות ממקום עבודתה. בני שהיה אז כשנה לפני גיוסו לצהל התגורר עמי ועם אחיו הבוגר. על פי החוק לא היה לאישה כל צורך לצרף לתביעתה אישור הסכמה של הנער הבוגר המסכים להסמיך את האם לתבוע את אביו בשמו. גם מכתב מהנער לשופט על התנגדותו לתביעה לא ביטל את התביעה. בכתב תביעה רשמה כי "הבעל מספק את כל הצרכים הבסיסים ומשלם את כל החשבונות השוטפים" ולמרות זאת לאור החוק הקיים עמדה לה הטענה כי היא האפוטרופסית הטבעית ולכן תביעתה לא נדחתה על הסף כפי שביקשתי. מטרת תביעתה הייתה לא טובת הילד (שטובתו לא נפגמה ע"י אביו) אלא לזכות בכספי המזונות והמדור על מנת שיעברו תחת ידה וכך תשלוט בכספים. מלבד חזקת הגיל הרך יש גם לשנות את את החוק הקובע חבות האבסולוטית של האב על מזונות ומדור לילדים. המצב הקיים הוא עוות הצדק המביא לגזל ועושק ופגיעה ברקמות חיים רבות." חזקי

n o g a1

New member
נושא טעון

כששני ההורים רוצים משמורת על הילדים , שניהם מבצעים את תפקידם ההורי כהלכה , שניהם ראויים למשמורת במידה שווה , אז..........צריך להחליט! אי אפשר , מן הסתם , לחצות את הילד לשנים . אז החוק קובע שהילדים נשארים במשמורת האם , זה כואב לגברים והכאב כל כך מובן! החוק היבש הזה כמו חוקים רבים נוספים (אולי כולם) קיים כי אין ברירה, כי צריך להחליט לכאן או לכאן אז קבעו לטובת הנשים (הלוואי כל הגברים היו רואים זאת כך) כי ילדים רכים זקוקים המון לאמא (אל תכעסו , גברים, אתם יודעים שזה נכון) ולא חלילה שאני לא חושבת שהם צריכים גם המון אבא. האמת הכואבת היא : קיבלתי את חיי במתנה בכך שהתגרשתי ,הייתי אדם לא מאושר. הייתי מקריבה את חיי ונשארת נשואה אילו הילדים היו עוברים אוטומטית למשמורת האב , מכאן יכול הבין את הכאב ואת המצוקה של הגברים במאבקם.

מצטער לומר לך

אבל זו צביעות לשמה!!! את בעצמך מודה שאם היה סיכוי לא היית מתגרשת. למה שלא נגיע לבית משפט או כל גוף אחר ואז יוכלו להחליט מי ההורה הראוי? קבעת שילד צריך את אמא... לא יודע מה עם ילדים אחרים אבל בואי תשאלי את שלי (אני יודע את התשובה) ובטח שיש עוד הרבה ילדים שיהיה להם טוב יותר עם אבא יש נשים שנלחמות ל"שיוויון" אבל בעצם הן נלחמות למשהו אחר כי ביום שיהיה שיויון מלא נשים לא יואהבו את זה

למעלה