די לפולחן

Harrington

Well-known member
מנהל
תינוק מת לאחר ברית מילה, מוהל מבני ברק נעצר https://share.google/Np7oo9fDTlUua6BCI
כואב כמובן, אבל זאת עדיין הפרצודורה הכירורגית עם הכי מעט סיבוכים (וזאת אגב ללא אבחנה בין מוהלים לרופאים כירורגים, ע"פ המידע המועד שקיים בנושא).

די לפולחן? רק אם זה בא ביחד עם 'די לפרוצדורות רפואית'. אחרת זאת קריאת סרק סיסמאתית.

Harrington

Well-known member
מנהל
מצב מחריד. תומכת בברית מילה ע"י מוהל כירוג.
לפני שהכרתי את הדרך למילה כירוגית דבקתי במילה ע"י מוהל מוסמך.
מוהל כירורג שמבצע על-פי ההלכה, איתך. 'סתם' כירורג במקום מוהל או כירורג שלא עושה זאת ע"פ ההלכה, נגד. עניין פשוט של סטטיסטיקה מקצועית.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
מוהל כירורג שמבצע על-פי ההלכה, איתך. 'סתם' כירורג במקום מוהל או כירורג שלא עושה זאת ע"פ ההלכה, נגד. עניין פשוט של סטטיסטיקה מקצועית.
העיקר לקיים את המצווה, המוהלים מנתחים שנתקלתי ניהלו את הטקס מכובד וראוי למסורת היהודית.

Harrington

Well-known member
מנהל
העיקר לקיים את המצווה, המוהלים מנתחים שנתקלתי ניהלו את הטקס מכובד וראוי למסורת היהודית.
הענין הוא לא הכבוד, אלא הכרת ההלכה על בוריה. כאמור מעלה, מי שמקיים זאת (מוהל-כירורג), לגמרי אבין אם מישהו יעדיף זאת, למרות שאישית אני לא רואה את הצורך וזה מקובל עלי (כאילו שמישהו שואל אותי בכלל :)) לחלוטין. אבל עם כל הכבוד "טקס מכובד וראוי למסורת" זאת לא (בהכרח) ההלכה היהודית או על-פיה. התוצאה יכולה להיות 'הרת אסון' (בהגזמה קלילה), של בחורים שסבורים שהם עברו ברית מילה על אף שזה לא המצב המדויק לאשורו.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
הענין הוא לא הכבוד, אלא הכרת ההלכה על בוריה. כאמור מעלה, מי שמקיים זאת (מוהל-כירורג), לגמרי אבין אם מישהו יעדיף זאת, למרות שאישית אני לא רואה את הצורך וזה מקובל עלי (כאילו שמישהו שואל אותי בכלל :)) לחלוטין. אבל עם כל הכבוד "טקס מכובד וראוי למסורת" זאת לא (בהכרח) ההלכה היהודית או על-פיה. התוצאה יכולה להיות 'הרת אסון' (בהגזמה קלילה), של בחורים שסבורים שהם עברו ברית מילה על אף שזה לא המצב המדויק לאשורו.
אם הסיכון בחיי תינוק,לדעתי רצוי מוהל מנתח.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם הסיכון בחיי תינוק,לדעתי רצוי מוהל מנתח.
כל אחת ואחד צריכים לעשות מה שהם מוצאים לנכון, אך בעיני זה מגוחך. לא רק מבחינה לוגית. במסלול הלוגי אטען שמומחה מקצועי שעורך מאות בריתות מילה בשנה במשך שנים, עדיף על רופא ("מנתח") שעושה זאת 2-3 בשנה במקרה הטוב. אולם בעיקר ברמה העקרונית. אם אותו מנתח, גם אם הוא גדול מנתחי ישראל, לא עושה את הפרוצדורה על-פי כללי ההלכה היהודית, כל הפרוצדורה פשוט מיותרת לחלוטין. אין שם "ברית מילה" במובן היהודי של המושג.

מה התוצאה? גם הכאבנו לתינוק, גם גרמנו לו לשינויי גוף שיש הטוענים שצריך להימנע מהם עד שיגיע בעצמו לגיל בו יוכל לבחור, גם הכאבנו להורים (וסליחה שאני אומר, בד"כ בייחוד לאם), וגם הכל היה לחינם. אם הילד הזה יבדוק ביום מן הימים את הסיטואציה בה הוא נמצא, הוא יגלה שעליו לעבור סוג של תיקון (הקזת דם) כדי להפוך את הניתוח שעבר לברית מילה כביטוי זה ביהדות.

משתפרת1

Well-known member
סיפור מהחיים- על זוג הורים אפיקורסים שהתנגדו למילה ע"י מוהל (באותן שנים לא היתה מוכרת פרוצדורה של רופא מוהל) פרימיטיבי. באותן שנים גם לא היו בנים לא נימולים ברוב המכריע של הגנים, בתי הספר ויחידות הצבא. אז הם קבעו תור במחלקה הכירורגית בבית החולים הגדול באיזור. כירורג מל את התינוק, ו- ראו זה פלא, הוא חטף זיהום שגרם לו להיות חולה שבועות ארוכים וכמעט נפטר.
אני בעד מילה ע"י רופא-מוהל, כזה שמסוגל לאלחש את האיזור ולחסוך לרך הנולד כאב. כזה שהמילה היא עיסוקו העיקרי ומומחיותו, מה שיוריד את הסיכון לתקלה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אגב לתוקפים הפבלובים הצפויים, אולי כדאי לקרוא את הפסקה הזאת מאתר ואללה (זוכרים, ההוא עם ה'סיקור האוהד' כביכול ;-)). לא שהם יותר אמינים מליינט, אבל בכל זאת מענין:

נציג המשטרה, רס"ד משה גרסטנזנג, אמר בדיון כי "מדובר בחשוד שלפני שנתיים נקבע בבית דין רבני במסגרת בוררות שהוא לא יכול לעבוד יותר, וזה בוטל על ידי בית משפט בשל בעיה פרוצדורלית". עוד ציין כי התיק הועבר לפרקליטה מלווה, וכי קיימים מסמכים רפואיים הנוגעים להליכים אזרחיים בעניינו בעקבות אירועים דומים בשנתיים האחרונות, וכי הפרקליטות ביקשה לצרף מקרים אלה לתיק הנוכחי.

מקור:
המוהל החשוד בגרימת מוות ברשלנות לתינוק שוחרר למעצר בית - וואלה חדשות

למעלה