די למשיחיזם הרבינאי

Master Answer

New member
די למשיחיזם הרבינאי

ישנה נטיה לפתח מעין משיחיזם רבינאי והדבר מגונה בעיני. גדולתו של רבין שרירה וקיימת לנגד עיני אך לנסות להתנבא מה היה קורה אלמלא נרצח זוהי איוולת. אנו צריכים לקבל את המציאות כעובדה וככורח הנסיבות ולא לבכות לעד את מותו של רבין כמותו של תהליך השלום.

ג ל י

New member
לא מסכימה

לדעתי זה כן נכון לחשוב מה היה קורה אם רבין ז"ל לא היה נרצח זה תסריט שעבר לא פעם בראשי ואני בטוחה שאם רבין לא היה נרצח היה שלום. לצערי רצח רבין מסמל את הרצח של תהליך השלום כי אחרי רבין לא קם מנהיג שבאמת רצה לעשות שלוםש באמת הבין ללב הציבור הפלסטינאי כמו רבין.

Master Answer

New member
נו טוב

את רואה למה התכוונתי כשאמרתי שאי אפשר לשנות פה דעות של אנשים. יש לי מן תיאוריה שאומרת שלא משנה מה בן אדם יגיד תמיד זה שיעמוד מולו יחפש את נקודות המחלוקת אפילו שברמה העקרונית הם מסכימים בהכל. הכל עניין של הגדרות שונות בשינוים סמנטיים. בכל אופן תודה על איחולייך לקראת הנסיעה.

ג ל י

New member
אמממממממממ......

דווקא הצלחתי לשנות דעות של אנשים. לגבי הנסיעה שלך בבקשה תהנה

Master Answer

New member
הנבואה ניתנה לשוטים

אני סתם מעלה כאן ספקולציה ואני לא יתעקש לעמוד מאחורי הדברים האלה. אני יוצא מנקודת הנחה שאת מקסימום בת 18 היות ואת תלמידת תיכון משמע בעת רצח רבין היית בת 12. אני בטוח שבגיל כזה תודעה פוליטית אינה מגיעה לדרגה מאוד גבוה אם בכלל. לכן אני סבור שאולי לא חוויתם את התקופה שלפני רצח רבין בצורה מלאה, אלה הדברים התפתחו ונבנו מאוחר יותר. לאחר שאדם מת באופן טבעי נוצרת סביבו הילה ומשתרשים מיתוסים סביבו. אינני מנסה להקטין מרבין אך נדמה לי שאתם עושים לו גלוריפיקציה אישיותית. לפני הרצחו הפופולריות לה זכתה מדניותו היתה בשפל והוא היה צפוי לתבוסה מוחצת בבחירות. רק אחרי הרצח נוצר שינוי בדעת הקהל ובתחילה פרס זכה לתמיכה גורפת בציבור אך ההמשך ידוע לאחר כמה פיגועים שוב התאזן המצב עד לבחירות שם אנו יודעים כבר מה קרה. רבין מעולם לא היה הסממן השמאלני במפלגת העבודה הוא היה ביטחוניסט במלוא רמח איבריו והחשיבה שלו היתה נגזרת מכך. פעמים רבות הפסיק את המו"מ לאחר פיגועים הטיל סגרים על השטחים ומנע יציאת עובדים לשטחי ישראל. אין לדעת כיצד היה מתפתח העתיד אלמלא נרצח והדבר גם אינו רלוונטי. זה כמו לשאול מה היה קורה אם היטלר היה מת ולא היה קם הנאציזם. ההווה מושתת על כל כך הרבה מרכיבים שלא ניתן לדעת כיצד משתנה אחד היה משפיע על הפונקציה כל ניסיון ניבוי הוא בגדר ספקולציה וכאמור "הנבואה ניתנה לשוטים".

PROJECT:2501

New member
הדעה שלי...

בקשר לסרבנות מצפון הישתנתה מאד בעקבות מה שניכתב פה. לא שאני הולך לסרב לגיוס (התוכניות שלי הם לצמצם את סיכויי התמותה שלי). אבל אני בהחלט מבין את הרציונל שעומד מאחורי זה.

Master Answer

New member
תגובה

אם אתה מבין את הלוגיקה אתה חייב מן הסתם גם להסכים עם הדרך. אני שמח שבזה עזרתי לך להתפתח בהשקפותיך. צר לי שאתה מגדיר את עצמך כחלש לנוכח העובדה שאתה מתכוון להתגייס לא מתוך אידאולוגיה אלא כחובה עקב חוסר יכולת לעמוד מול המערכת אבל אני מבין אותך וזה לגיטימי וחשוב לי מאוד שגם אנשים כמוך יתגייסו וישנו השקפות של אנשים מבפנים. חזק ואמץ.

Master Answer

New member
תגובה

אם אתה מבין את הלוגיקה אתה חייב מן הסתם גם להסכים עם הדרך. אני שמח שבזה עזרתי לך להתפתח בהשקפותיך. צר לי שאתה מגדיר את עצמך כחלש לנוכח העובדה שאתה מתכוון להתגייס לא מתוך אידאולוגיה אלא כחובה עקב חוסר יכולת לעמוד מול המערכת אבל אני מבין אותך וזה לגיטימי וחשוב לי מאוד שגם אנשים כמוך יתגייסו וישנו השקפות של אנשים מבפנים. חזק ואמץ.

למעלה