הנבואה ניתנה לשוטים
אני סתם מעלה כאן ספקולציה ואני לא יתעקש לעמוד מאחורי הדברים האלה. אני יוצא מנקודת הנחה שאת מקסימום בת 18 היות ואת תלמידת תיכון משמע בעת רצח רבין היית בת 12. אני בטוח שבגיל כזה תודעה פוליטית אינה מגיעה לדרגה מאוד גבוה אם בכלל. לכן אני סבור שאולי לא חוויתם את התקופה שלפני רצח רבין בצורה מלאה, אלה הדברים התפתחו ונבנו מאוחר יותר. לאחר שאדם מת באופן טבעי נוצרת סביבו הילה ומשתרשים מיתוסים סביבו. אינני מנסה להקטין מרבין אך נדמה לי שאתם עושים לו גלוריפיקציה אישיותית. לפני הרצחו הפופולריות לה זכתה מדניותו היתה בשפל והוא היה צפוי לתבוסה מוחצת בבחירות. רק אחרי הרצח נוצר שינוי בדעת הקהל ובתחילה פרס זכה לתמיכה גורפת בציבור אך ההמשך ידוע לאחר כמה פיגועים שוב התאזן המצב עד לבחירות שם אנו יודעים כבר מה קרה. רבין מעולם לא היה הסממן השמאלני במפלגת העבודה הוא היה ביטחוניסט במלוא רמח איבריו והחשיבה שלו היתה נגזרת מכך. פעמים רבות הפסיק את המו"מ לאחר פיגועים הטיל סגרים על השטחים ומנע יציאת עובדים לשטחי ישראל. אין לדעת כיצד היה מתפתח העתיד אלמלא נרצח והדבר גם אינו רלוונטי. זה כמו לשאול מה היה קורה אם היטלר היה מת ולא היה קם הנאציזם. ההווה מושתת על כל כך הרבה מרכיבים שלא ניתן לדעת כיצד משתנה אחד היה משפיע על הפונקציה כל ניסיון ניבוי הוא בגדר ספקולציה וכאמור "הנבואה ניתנה לשוטים".