די לחיסולים!

• פותח הנושא D-34
  • פורסם בתאריך

D-34

New member
די לחיסולים!

בשבועות האחרונים התלבטתי האם יש להמשיך במדיניות החיסולים, רק כאשר יש סכנה מיידית לפיגוע, או שיש להפסיקה. הגעתי למסקנה ברורה שהחיסולים הם פשע שיש להפסיק אותו מייד, מהסיבות הבאות: 1. בישראל (אולי המדינה היחידה בה לחלק מהאוכלוסייה אין אזרחות!!!), אין חפיפה בין זכויות אדם לזכויות אזרח (אני בטוח שזה מה שאתם במרצ מדברים עליו כל הזמן-- וזה למה שאתם צריכים להתנגד לחיסולים!). כאשר אזרח חשוד שהוא עומד לרצוח, ינסו לעצור אותו אך אם שוטר יירה בו-- הוא יישפט וייכנס לכלא, כי זוהי זכות אזרח בסיסית-- שלא יהרגו אותו עד שהוכחה אשמתו. אבל לפלסטינים אין אזרחות-- משטר צבאי מדכא שולט עליהם. לכן אם פלסטיני חשוד שהולך לבצע פיגוע, מותר להרוג אותו, ללא משפט. יש כאן פער לא צודק ואכזרי בין זכויות אדם לזכויות אזרח. אף אחד לא הציע לחסל מתנחלים שמנסים לפגוע בפלסטינים, או סתם מישהו שבא לרצוח את אחיו! 2. לדעתי, כאשר מדובר בניסיון פיגוע באוכלוסייה מתנחלת מבוגרת (כלומר להוציא ילדים וזקנים), עצם החיסול של מי שרוצה לפגע, מוצדק הרבה פחות מאשר מה היה קורה אילו הפיגוע היה מתבצע. כי הפלסטינאים מגינים על עצמם מפני המתנחלים כובשי וגוזלי האדמות! כאשר מדובר בפיגועי התאבדות (שהפתח לא עוסק בהם אלא רק בפיגועים כנגד צבא ומתנחלים), יש מספיק זמן לעצור את המחבל עד לביצוע הפיגוע, במיוחד אם יודעים באופן כ"כ מדוייק איפה הוא נמצא. 3.החיסולים פוגעים כ"כ הרבה פעמים באזרחים חפים מפשע ואף בילדים, וזוהי סיבה מספיק טובה בפני עצמה להפסיקם. 4. החיסולים יהפכו עד מהרה ל"חרב דמוקלס" על הרש"פ אם זאת לא תבצע בדיוק מה שישראל תורה עליה לבצע. תזכרו שלפני כחודש חוסל מנהיג מפלגה פלסטיני. 5. בכלל בואו לא נעסוק במניעת פיגועים פה ושם. בואו נעסוק בסיום הכיבוש, ואתם יבוא בוודאי סיום הפיגועים.

די להתחסדות...

מדינת ישראל הורגת שלושה סוגי פלסטינאים: אנשים שהם שהם בגדר "פצצה מתקתקת"- ז"א אנשי מפתח שאחראים לשליחת מחבלים מתאבדים או שולחים טרוריסטים לפעולות טרור, אנשים שהולכים לעשות פעולת טרור בעצמם וגם הם פצצה מתקתקת (להתפוצץ ליד הבית שלך ולהרוג את החברים שלך, את המשפחה שלך ואת החתול המסכן שעבר שם במקרה) ואנשים שבזה הרגע מבצעים לחימה (יריות, הסתננויות הנחת מטענים... לא חסר מה לעשות) שהם פצצה פעילה. אני לא יודע כמה אתה קורא, אבל לפי כל האמנות יש לישראל זכות להגן על עצמה ועל חיי אזרחיה וחיילה. כאשר יש אפשרות "להוציא" את הפפצה המתקתקת בלי להשתמש בטילים עושים את זה (תסתכל בעיתונים... אנחנו נכנסים, חוטפים את הטרוריסט ויוצאים. בלי נזק בלי רעש.) אבל הרבה פעמים הם נמצאים במקומות שאליהם אין שום גישה ושכניסה אליהם תגרור פצועים והרוגים רבים מאוד לשני הצדדים (אי אפשר לחטוף מישהו מאמצע עזה) אתה צריך לזכור. אנחנו לא הורגים רק את המחבל המתאבד, אנחנו צריכים לפגוע גם באלה ששולחים אותם, מרכיבים מטענים וכו´ כי מתאבדים יש בלי סוף, ועל כל אחד שמתפוצץ יש שלושה שמוכנים לעשות אותו דבר בדיוק. הסיכולים של צה"ל מאוד משתדלים לא לפגוע באנשים חפים מפשע. כאשר יש ילד בסביבה, הפעולה מתבטלת. הפלסטינאים יודעים את זה, דרך אגב... בזמן האחרון כל מפגש של טרוריסטים מלווה בילדים, המפקדות שלהם ממוקמות בכוונה בלב אוכלוסיה אזרחית, כמו ליד משרדים בתי חולים ובתי ספר. הניסיון שלך להציג את הפלשטינאים כאנשים מסכנים הוא, לדעתי, מיותר. כן, הם מסכנים. כן, אין להם אזרחות. כן, אנחנו אחראים לזה במידה לא קטנה. אבל גם הם. הם אחראים לזה יותר מאיתנו, אפילו. היו"ר שלהם מחזיק בקופתו מילארדי דולרים שהועברו אליו ממדינות העולם. הוא לא מנסה לעזור לעם שלו בעזרתם -ההפך, הוא קונה נשק. וזה לא רק הוא, כל ההנהגה הפלסטינאית היא דיקטטורית מושחתת. ועוד, אתה צריך לזכור - הם אלו שתקפו אותנו, לפני קום המדינה, במהלך קום המדינה וגם בימינו אלה. אתה רואה מצב שבו ניתן להם אזרחות? לקבוצה אתנית שרוצה לחסל אותנו, ואומרת ופועלת לזה בגלוי? מה אתה רוצה שנעשה? בהקשר לסיום ה"כיבוש"... אתה באמת חושב שזה יעזור? הם רוצים לחזור לקווי 67 בשביל לחזור אח"כ לקווי 47... ואח"כ? מי יודע? הם לא עמדו בשום הסכם עד עכשיו, וההצהרות שלהם בדבר קווי 67 וירושלים בירת פלסטין, שהשמאל שיכנע את העם להאמין שאלו רק אמצעי מיקוח התגלו כאמיתיות, יותר מזה... הם לא זזו באינץ´ אחד מכל דרישה שלהם בעוד אנחנו רק נסוגנו ולא קיבלנו דבר. האמירות שלך מזכירות את הצרחות של ארבע אימהות, לפני היציאה מלבנון (תאמין לי, הייתה לי שיחה עם "אם" שכזאת... הן חזו שהחיזבללה יתפרק מנשקו לאחר שלא יהיה בו צורך עוד... נסוגנו (סליחה, ברחנו) ומה קרה? חטופים, מתיחות אדירה, החיזבללה בעמדות לירות על חיפה אם ירצה, לחימה בהר דוב, מסתנן (רק אחד בינתיים, תודה לאל) ועוד יותר גרוע... הם מסייעים לפלשטינאים בכל דרך אפשרית. אז נצא ללא הסכם הא? תפסיק להתחסד, ולהיות יפה נפש עד גועל. אני לא מבקש שתהפוך להיות ימני, אני לא מבקש שתתמוך בהתנחלויות. אני רק מבקש שתהיה רציונלי ויותר מזה - אל תתמוך בטרוריסטים ורוצחים, כי זה מה שאתה עושה בעצם. עם כל הרע שאנחנו עושים לדעתך, עדיין *הם* לא טלית תכלת. ההפך הגמור מזה. ואתה תומך בהם. יש גבול עדין בין מוסרי לבין יפה נפש עד איבוד חושים, אתה חצית את הגבול הזה... תתאפס.

another voice

New member
נראה לי שצריך ראיה רחבה יותר

אני באופן אישי מתנגד למידיניות החיסולים. ההתנגדות שלי היא כמובן מסוייגת מפני שאם ידוע על מפגע הבא לעשות פיגוע ואין דרך לעצור אותו אני מאמין שיש צורך לחסלו. אני מתנגד לעצם העובדה שזו היא מדיניות ומעבר לכך המדיניות שבה נוקטת הממשלה. כמו שאני רואה את זה חיסול מתוכנן מראש של אנשים מסויימים, לא רק לא נכון מבחינה מוסרית, אלא אף יגביר את רצון האחרים לבצע פיגועים נוספים ויעודד אנשים חדשים להצטרף לתכנון או עשייה של פעולות טרור. הסיבה לכך היא שזהו הסמל לכיבוש הישראלי ואף מגביר את השנאה להמצעותנו בשטחים. לכן אני מאמין שאם לא ניקח את החיסולים בתור מדיניות או פתרון אלא רק במיקרים שאין ברירה ובמקום זה נפנע להליך מדינה שבתחילתו צריכה להיות הקפאה של ההתנחלויות, שיפור תנאי הפלסטינאים והפסקת הסגרים כשבסוף הדיונים תוקם מדינה פלסטינאית בגבולות 67 (עם שינויים קלים). בקשר לשאר הנושאים אני אכתוב בהזדמנות אחרת

תגובה

ההבדל בין פושע ששוטר עומד לירות עליו לבין מחבל פלשתיני הוא שאין אפשרות לעצור את הפלשתיני. הוא נמצא בשטחי הרשות הפלשתינית. אני מעדיף שתיפגע מעט אוכלוסייה פלשתינית בחיסול מאשר אוכלוסייה ישראלית יותר גדולה (שאני עשוי להיות חלק ממנה, וגם כל היפי נפש כאן עלולים להיות חלק ממנה).

המוסד

New member
למיטב ידיעתי

יש להם מעין תעודה/אזרחות של האוטונומיה ואין על 90 אחוז מהם משטר צבאי...

D-34

New member
יש להם

"תעודת זהות" צבאית שמנפיק צה"ל. הם נתונים למשטר צבאי וחלים עליהם חוקי הצבא. כל מעבר פנימה או החוצה לצורך עבודה, בתי חולים לריפוי ולידה, השגת מצרכים וכו´ תלוי בשרירות ליבם של המושלים הצבאיים אלופי המשנה. אפילו בעזה. מותר לירות בהם במחסומים כי הם לא אזרחים וחלים עליהם חוקי הממשל הצבאי. אם לזה אתה קורה אזרחות אז שיהיה לך לבריאות.

Stick

New member
תתעורר!

1. ישראל היא לא המדינה היחידה בה לחלק מהאוכלוסייה אין אזרחות, קח את סוריה ולבנון לדוגמה. אין לפלשתינאים שם אזרחות גם כן, על מנת שהעולם הערבי יוכל להנציח את הבעיה הערבית ולעולם לא להוריד אותה מהכותרות. אף אחד לא הולך והורג ערבים ללא סיבה [בד"כ], מצטברות עדויות ועובדות קשיחות שמאשרות שהוא אכן פצצה מתקתקת. הסיבה שנאלצים להרוג מישהו היא כי אי אפשר לעצור אותו מכיוון שהוא מסתתר. חוץ מזה, תבצע הפרדה בין פושעים מבחוץ ופושעים מבפנים, מתנחלים שחיים בהתנחלויות, אפשר לעצור אותם [למרות שלצערי לא עושים את זה], אבל כאשר מישהו מסתתר באיזור שהוא לא בריבונות ישראל, ווא בא לפגוע בישראל ואין אפשרות לעצור אותו, מה אתה אמור לעשות ב דיוק?! 2. אתה בא ומדבר פה די הרבה על זכויות אדם ואזרח. מה עם הזכות לחיים וביטחון של המתנחלים? שים לב שחלק מהמתנחלים הם עולים חדשים ששוכנו בהתנחלויות על ידי הממשלה, ואין הם ישבים בשטחים בגלל סיבות שאידיאולוגיות, גם להם מגיעה הגנה. עזוב את המדיניות של כל ממשלה מתחלפת, עד אשר המתנחלים לא ייעזבו יש לממשלה החובה להגן על חייהם. וחוץ מזה, מה זאת החוצפה הזאת? רצח הוא רצח הוא רצח? כל רצח לא משנה באיזה סיבות הוא מתועב. 3. אתה צודק במאה אחוז. אני רוצה לשמוע מה האלטרנטיווה שלל לחיסולים, כאשר לא ניתן לבוא ולעצור בן אדם, ואתה יודע שהוא בדרך לסבארו. 4. אין לי שום מידע בנושא, ואשמח אם תיתן לי יותר אינפורמציה בנושא, ע מנת שאוכל להגיב. 5. צודק במאה אחוז, אבל בוא נסיים את הכיבוש אם הסכם צודק ביד

למעלה