די להציק!

e-magine

New member
די להציק!

אקטיביזם ברשת: האתר "אל-תציקו-לי" bugmenot.com הוא אתר ששם לו למטרה לשכנע אתרים גדולים כמו ניויורק טיימס, וואדינגטון פוסט ועוד, שדרישת הרישום כתנאי לקבלת תכנים מיותרת, ויש להפסיק אותה. לשם כך מעלה האתר עצומה עליה ניתן לחתום, וגם החליט ליזום פעולה. למעשה, ב 13/11 כל מי שחותם לעצומה, יכנס לפחות ל 10 מ10 אתרים שסומנו וירשם, לפחות פעם אחת, עם פרטי זהות כוזבים. נראה לי שיש מקום ליוזמה דומה גם במקומותינו. המועמדים העיקריים שנראים לי כרגע יעדים, הם: 1. גלובס 2. דה מרקר. האם ישלדעתכם סיכוי ליוזמה דומה בביצה הקטנה שלנו? כלומר: אם נריץ יוזמה כזאת, הא יש סיכו שגולשים יצטרפו, והאם יש סיכוי שהחברות הכלכליות שעומדות מאחורי אותם אתרים מציקים, יבינו את המסר וירדו מדרישת הרישום?

SpinZ

New member
יבורכה היוזמה

לדעתי יש סיכוי, אבל כל עוד יש בסה"כ שני אתרים, הסיכויים קטנים

י.ש.

New member
כך הם מתפרנסים

לכן לא נראה לי שיוותרו על הרישום.

e-magine

New member
לדעתי הם מתפרנסים מפרסום

זה שאנשים נרשמים בשמות בדויים ונותנים להם כתובות בהוטמייל ודומיו, כתובות שמשמשות רק לקבלת סיסמאות, לא נותן להם כלום. אני חושב שהם לא יכולים לדעת כלום עליהם, על פרטי הזהות שלהם ועל הרגליה הגלישה שלהם. אגב, אאל"ט גם מעריב ניסה ללכת בדרך של הרישוםזמן מה וירד מהעניין.

אכן, נרשמים כדי לקרוא חדשות כלכליות

ואחרי זה מקבלים SPAM לתיבת הדואר שלכם מ- TheMarker - [email protected]

silverhawk

New member
לצערנו, לא בארץ

בניגוד לארה"ב, שם לציבור יש כוח להוריד חברות ענק על הברכיים עקב זילזול ויחס פוגע, לציבור בארץ אין שום מודעות כזו. הלוואי שזה ישתנה, אך קשה לי מאוד להאמין.

e-magine

New member
בגדול, אתה צודק

אבל גם כאן היו ניצנים של הצלחה, הא אתה מכיר למשל את העצומה נגד בזק, שנדמה לי התנהלה באיזה אתר שנקרא נזק?

uriba

New member
אפשר דרך האתר הלועזי

המנגנון שלו לא תלוי שפה. אפשר ליצור שם יוזרים לאתרים שאתה מדבר עליהם.

למעלה